Holky které bydlíte ve zděných starších domech kolik máte doma stupnu?

09.02.2013

Ahoj holky chci se zeptat těch kteří bydlíte ve starších zdných barácích kolik máte doma stupnů my máme 20 a přijde mi to dost brutální když mi malá tráví většinu času hraním na zemi má na sobě tepláčky bačkurky bodýčko s dlouhým rukávem a mikinu a když deme ven dostane bundu a oteplováky a punčocháče stačí aby jí málo ofouklo a sme hned nemocný bydlíme v baráku s mojí tetou která má v bytě kotel takže ho i řidí a nechtějí ho dát na víc večer si přitápíme v ložnici a dětském pokoji plynovým přímotopem ale to jen když je večer přítel doma já se toho bojim sama to zapnout jak to máte vy? :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Topíme na 20, ale máme všude podlahovku, to je pak pocitově tepleji. V ložnici jsme mívali 16-17 stupňů max, teď jsme změnili systém vytápění, máme 20 a špatně se nám spí :) Jinak, podle toho co píšeš, ta mikina na body s dlouhým rukávem mi přijde už moc. Může to být tak, že se malá spotí a pak ji v tom mokrém ofoukne a je to. Podobně to máme u tchýně - místnosti přetopené, chodba studená, děcka zabalené, spocené, střídání teplot - jak se vrátí domů, tak se nemůžou dosmrkat a dokašlat. :a:

Ahoj,bydlíme ve starém domku co jsme si opravili.V zimě se topí v kotelně kotlem na dřevo a uhlí spodní patro se vytopí na 20C horní kde jsou ložnice na 18C.Topím do půlnoci tudíž kolem 4h kotel vyhasíná a ráno máme dole 18C nahoře 16C a vyhovuje nám to.3.letou Terezku budím ráno až když zatopím.U manželových rodičů se kvůli taťkovi topí na 30C (je mu 80.let) a na návštevy chodíme max. na hoďku déle nevydržíme a to Terezce beru vždy letní šatičky na převlečení stejně jako švagrová :s: Děti nám nemarodí vůbec díky Bohu.Na jaře a na podzim se topí jen v obýváku krbem a proto že je i venku tepleji teplota je v domku stejná dole 20C nahoře 18C :a:

Ahoj. Tak my bydlime ve starym cinzaku v prizemi, pod nama jenom sklepy. Takze podlaha studena. 20 stupnu je luxus, kterej si dopravame jenom v obyvaku. U starsiho v pokojicku je tak 15, kdyz se netopi. Zatapime mu tam, kdyz si tam hraje, ale on je stejne furt navezenej v obyvaku. V loznici mame tak 18. V kuchyni, kdyz se navari, je taky tak tech 15. Zachod a predsin jsou nejstudenejsi. Kdyz vic mrzlo, bylo tam tak 10. Koupelna je sice taky dost studena, ale kdyz zavrem dvere a koupem se, tak se to da. Vloni jsme tam meli primotop, protoze mladsi byla jeste prtousek. Ten se ale rozbil a letos jsme se bez nej obesli. Jsou tu vysoky stropy a vytopit to, je des. Deti jsou otuzily. Maj teplaky, natelniky a trika s dlouhym rukavem. Moc nemocny nebejvaj. Jenom ted od Vanoc si mezi sebou predavame nachlazeni, ale myslim, ze kdybysme topili vic, byly by vic choulostivy.

Ahoj, přes den taky 20°C, přes noc snížíme na 18 nebo 19, ale v ložnici máme ještě míň. V pokojíčku mají koberec, v kuchyni dlažbu, v obýváku parkety.
Nic brutálního mi na tom nepřijde, máme 2 děti (3 roky a rok a půl) a nemocný nebývají prakticky vůbec ;)

My máme přes 100 let starý dům, topíme v obýváku krbem, tam je kolem 24 a vytopí nám to i kuchyni a koupelnu tak na 22. S malou tu jsem převážně... v pokojíčcích a ložnici jen spíme a tam přitápíme buď otevřením dveří nebo plynovým kotlem na 19st. Předpokládám, že příští rok už se bude chtít hrát i v pokoji, tak tam budeme muset zatopit asi na víc stupňů

my máme teda novej,ale myslím,že to nemá takovou souvislot.Topíme na 19,5-20 stupňů,v noci na 18,5 :) A to máme 4měsíční mimčo... Jako topit na 28 stupňů si nedokážu představit :00: :00: já jsem děsně unavenná z přetopených místností.Máme dvě dětí,mladší nemocný ještě nebyl,starší minimálně a spíš jen rýmy...

irena1111

Taky bydlíme ve starším zděném domě a topíme max. na 19-20 stupňů. Větší teplo nesnášíme nikdo, malá je na to od narození zvyklá a je v pohodě.

My máme starší domek a topíme jen uhlím a vždycky tady je tak 28C. Ale v prosinci jsme zateplovali střechu foukanou izolací a je to bomba. I v -10C zatopíme v 17h, v nějakých 23 tam přiložíme a ještě v 6h jeden kýbl uhlí a vydrží to celý den. Máme tady někdy přec 30C. A nejvíc si to libuje babča, která bydlí nahoře a tedplo jí utíkalo střechou tak teď má krásný teplo.Vůbec jsem nevěřila že to tak pomůže.

Díky krbovkám v obýváku není problém mít v místnosti 23 st. :-) akorát nahoře v ložnici a pokojíčku máme tak max. 20, spíše méně, ale dcerka si tam moc nehraje a chodíme tam de facto jen spát, tak to ani nevadí.

Také máme starý zděný domek a protože u nás není možnost napojení na plyn, tak topíme elektřinou (pevná paliva nemáme kde skladovat a navíc by maminka, která je invalidní nemohla takový kotel obsluhovat, když jsme pryč). Topíme tak na 19,5 maximálně. Elí už je zvyklá a nemocná vůbec nebývá.

Ahoj,no my máme 10 let domek a manža topí tak na 28,někdy mi připadá že je i zima,ale je pravda že nikdo z nás není nemocný i když máme tolik stupnů.Jezdí k nám náštěva která bydlí v bytě a jsou u nás ve spodárech :s: že sme blázni a tolik topíme,už s těší na léto,ale to je zase horko takže pokud nezatáhnem roletu tak je tam zase 28 :s: jo u nás není nikdy zima :00:

My máme dost starý domek, který renovujeme. Když topíme normálně plynem, tak tu máme přes den 20,5-21stupňů, máme ale aj krb, který taky vytopí celý dům a to máme přes den aj 23stupňů. Malá nemocná nebývá, takže to stačí :one:

my máme 30 let starý dům zděný, který vytápíme plynem. Přes den to nechávám na 19 stupních a večer "přitopím" na 20 stupnů, ale na každém radiátoru máme regulátor, takže před koupáním přidám v koupelně. Máme ale všude koberce, to dělá hodně. I tak má ale syn vždy bačkůrky, takové teplé plyšové ve tvaru pejska, takže od země je mu teplo. My jsme na tuto teplotu zvyklí...

my náš byt též pořádně nevytopíme :( topím naplno celý den a máme 22 st. přes den to docela jde, ale večer, když máme koupat, koupeme v kuchyni a jsou to fofry, aby nám prcek nenastydnul... no už aby bylo léto...a už abychom měli vlastní bydlení, kde bude krb :€s€: :€s€: :€s€: a tudíž teplíčko :€s€: :€s€: :€s€: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky