císař-jaký?

06.02.2013

ahoj mamči,mám dotaz co jste rodili císařem a měli tu možnost si vybrat. Celkouvou,nebo poloviční? Já se strašně bojím ,raději at mě uspí a dělají si co potřebují,ale zase neuvidím hned miminko ,to mi taky vadí. Jenže já jsem hroznej posera a pořád se nemůžu rozhodnout,poradte a co se děje před? Koukala jsem na internet,ale moc tomu nerozumím,těm jejich názvům.

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak jsem se termín ještě nedozvěděla,prý ještě týden počkáme,zase se jim pro změnu nezdál UTZ prý je menší,podle utz jim to vychází na 34tt a já jsem byla ve čtvrtek 36+3. Tak jsem z toho byla zase akorát na nerva,to je pokaždé něco. pak se jim zase nelíbil monitor,tak jsem musela za 2hod,znovu a ten už byl v pořádku. Termín císaře mi dají ted ve čtvrtek,pokud se do té doby ještě nepřetočí. Jinak má váhu 2995g,tak to ale není zase malá ne? Já rodila první dceru a měla 2352g. Tak já už nevím,to je pořád něco...člověka akorát vynervují.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to jsi cítla když do tebe řízli nebo co? Mě šlo právě taky o to malinké,hned ho vidět,užít si to,jdu do toho,snad se vše vydaří :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Můžu se Tě zeptat, jak se projevilo to, že spinál nezabral, když jsi nohy necítila? Díky :a:

In reply to by renata 11

Třeba byl píchlej níž než měl být a zabral pouze na ty nohy, ale oblast kolem pupku nebyla znecitlivena. A nekdy (hlavne vysoké postavy) nasedá učinek dýl než je standardne uváděno, takže ma operater pocit, že spinál nesedl, uspí se celkově a pak zabere i spinál až behem výkonu.

za mě určitě lokální byla jsem maximálně spokojená s celým průběhem a o všem jsem věděla :)

ahojk,já myslela,že ti nedají vybrat??Jestli ano,tak rozhodně částečnou do páteře,protože je to daleko šetrnější pro tebe a hlavně pro miminko-na miminko tahle anestezie nepůsobí a tak není oblblé s tebou... maminky njí taky snášejí lépe,protože jim pak není špatně,nejsou malátné,nezvrací.Jedinou nevýhodou je,že se musí 24 hodin ležet-ale aspoň tě nenutí vstávat po řtyřech hodinách po operaci :) Jinak co se děje?No celkem nic-před operací zacévkují,zabandážují nohy,kapačku už máš od rána většinou,pak přijdeš na sál,tam si sedneš,ohneš se,píchnou tě do páteře,pak tě položí a už se jenom ptají,co cítíš... Pak gtě píchnou do nohy a když to necítíš,tak se jde na to :) Na prsa tě dají plentu,takže nic nevidíš a povídají si s tebou :) U tebe sedí anestezioložka a ptá se tě neustále,jak ti je :) No a pak začnou řezat,což vůbec necítíš a pak už začnou vyndavat miminko-to tě pěkně hýbou celým břichem a dost tě to tlačí na hrudník,ale nic nebolí :) jen to prostě poznáš,jak s tebou třesou :) No a pak ti ukážou miminko,odnesou ho na zvážení a zabalení a tebe šijou : celé to trvá tak nanejvýš půl hodinky,pak ti ještě ukážou miminko (někde ho prý i přikládají,mě teda ne),no a pak jedeš rovnou na JIPku (u nás se dává na JIP 24 hodin po císaři) a tam už je vše už stejné jen s tím rozdílem,že nevstáváš :) Fakt je to super,navíc je tam menší potřeba léků na bolest,protože ještě tak tři-čtyři hodinky odeznívá ta anestezie a ty nic necítíš :) Zatímco ty po celkové to cítí hned a většinou taky chtějí hned něco na bolest :) takže asi tak,měla jsem oba císaře ve spinální anestezii a celkouvou bych nechtěla ani náhodou :n:

In reply to by Guffanecek

ahojky ráda bych poradila ale mě brali pod kudlu během pěti minut takže mě vybrat nedali a uspali mě! ale je fakt že když jsem se probudila z narkozy v šest ráno tak mě nikdo nebyl schopen říct jestli mám dítě nebo nemám a až v pět odpoledne měto laskavě zjistili! takže hrůza! :(

In reply to by koss

Tak to je fakt děs. Mě teda probrali hned, jak jsme jeli z operačního sálu, řekli mi, že mám krásnou zdravou holčičku a hned po příjezdu na pokoj mi ji donesli přiložit a chodili s ní každé 3 hodiny, dokud jsem nebyla schopná se o ni postarat sama. Kojení se nám díky téhle péči rozběhlo úplně bez problémů.Hodně záleží na porodnici. Když za sebe srovnám moji schopnost v péči o mimi po spinálu a po celkové - já to měla stejně.

ahojky, já jsem císař nepodstoupila, ale jako zdravotní sestra z chirurgie mám s anestezií také bohaté zkušenosti. Jak psala maminka pode mnou, někdy se stane, že někomu prostě nejde spinál provést, píchá se podruhé a pak většinou když se nadaří nakonec se stejně uspí celkově, ale stává je to jen výjimečně. Po spinále by se mělo 12 hod. ležet, to je pravda, ale emám zkušenosti, že by si lidé po tom stěžovali na bolest hůavy, také je to spíš výjimečně, zažila jsem to, ale je to fakt malé % ... navíc po spinále můžeš hned jíst, pít, vidět děťátko, sice ten pocit, že necítíš nohy, je dost divný, ale brzy to odezní. Celková je rozhodně větší zásah pro tělo, někdo po ní zvrací, nesmíš 6 hodin jíst, min. 2 hod. ani pít. Já psobně bych raději volila spinál, lidé po něm byli hned čilejší. Ale je to na každém, každé má své pozitiva i negativa, na každého jinak působí spinál nebo celková

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no tak ono zavinování všeobecně bolí daleko víc po druhém porodu,natopž po císaři :00: :00: já po prvním císaři o zavinování ani nevěděla a to jsem v sobě měla oxytocinu maximální možnou dávku (víc už mi dát nemohli,císař byl akutní a oxytocinem podporovali stahy ještě v době,kdy jsme se snažili o normál porod) a při druhém jsem měla spíš minimum (císař byl plánovaný) a zavinování bylo neskutečné,bolelo to víc než celá jizva :00: a oba císaře byli ve spinálu...

ahoj, já podstoupila 1x v celkové a 2x spinál a můžu doporučit raději spinál, nevím jestli to bylo tím, že hnedka ten první byl v celkové, ale opravdu bylo horší i první ranní vstávání do sprchy, i vše kolem.!
I když jedna nevýhoda je,,že u spinálu slyšíš vše o čem se dr. a sestřičky baví, u té starší dcery, (tudíž u prvního spinálu) se celou dobu bavili jak hráli fotbal, to bylo zrovna nějaké mistrovství evropy, či co!!
no sranda

irena1111

Já měla celkovou narkózu a nejhorší na tom všem byl ten strach předtím. Pak už to bylo dobré, probuzení v pohodě, malou jsem sice neviděla hned ale donesli mi jí ukázat hned jak jsem přišla trochu k sobě. Hojení bylo naprosto v pohodě.
Já jsem byla srab a spinálu jsem se moc bála a svého rozhodnutí pro celkovou narkózu nelituju.

Ahuj já mám za sebou spinál(akutní císař) a můžu jen doporučit...Sice po tom mi nebylo do zpěvu,ale to si asi nevybereš..Před tím jsem absolvovala klistýr,cévku na čůrání(nevim jak se tomu přesně říká).píchnutí do zad trošku štípe,ale já měla silný kontrakce,takže to bylo v porovnání s tím prd :s: při operaci cítíš jen škubání,ale nebolí to ani trošku,to se fakt neboj.a pohled na miminko je úžasný :h: a abych dodala,já jsem taky hroznej srab,fakt jsem se i bála,když mi řekli,že mě neuspí :)No a mě ještě bolelo po tý operaci,když vyndavali tu hadičku z břicha(taky nevím jak se tomu říká) ale vše ok,neboj se toho,ono kolem toho porodu ti tyhle věci tak nějak přijdou normální,teď bych se spíš bála celkové narkozy...

Já císaře neměla, ale jsem anesteziologická sestra, tudíž Ti mužu poradit jen z toho "odborneho" pohledu. Celkova narkoza i spinál - obojí ma pro i proti, ale celkově když se to shrne je spinál k organizmu mnohem šetrnejší, znecitlivujici látka se nedostava k miminku, u celkove ano, tam se uspí a musí se "honem kmitat", aby bylo díte co nejdřív venku a co nejkratší dobu pod vlivem narkozy. Většina žen taky po spinálu uvádí mnohem menší pooperační bolesti a tím i rychlejší zotavování. To že mužeš hned videt miminko je ti už známo. Tech vecí k tomu je hodne, ale ja sama kdybych se měla rozhodnout pro plánovaneho císaře, volím spinál.

ahoj vyzkoušela sem oboje a za mě ten "poloviční" ;) píchnou tě do zasd jak při epiduralu a já necítila absolutně nic a pohled na miminko nenahradí nic :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka