A zse to uspávání - skoro 16 měsíců - jen tak pro přečtení

24.01.2013

A tak musim napsat jak to ted u nas je...
mame skoro 16 mesicniho Kubika - s usinanim mel vzdycky problem (mame za to, ze nejvetsi podil na tom, ze neumi usinat sam mela ta jeho alergie, nez se na ni prislo..delalo mu dobre drndani, noseni, zkratka nikdy to nebylo tak, ze jsem ho narkmila, polozila a on spinkal.).
Od nejakyho 8 mesice usinal u kase, kt.jsem mu davala v posteli. Vzdycky ji vypil, pritulil se a spinkal. Posledni tyden je to mu ale jinak. Vypije a i kdyz pred koupanim je uknouranej, unavenej, nic ho nebavi, tak ta kase jak kdyby ho nakopla nebo ja nevim, on mi zacne ,,vykladat", ,,zpivat", prevalovat se, jakoby blbnout...no tak ho chvili necham, pak ho vezmu na me (nekdy se vzpira,takze se ho snazim preprat, ale stejne ho zase polozim)..no proste mazec. Nekdy to trva pul nekdy hodku...
A to ted mel 3 dny kdy spal treba 5-6hod vtahu, jinak stejne jako dnes (spi od 20.45) uz dvakrat zaplakal, ted jsem ho musela i vzit.
Podotykam ze v noci nekrmime uz od 5 mesice.
A tak si ani nejdu pro radu - nevim jestli na to nejaka rada nez trpelivost je :), ale mate to taky nekdo takto?
Podotykam ze odpoledni spanek jsem mu zkusila posunout na 12, misto 12.30 a on ten rošťák si to beztak protáhne...nechavam ho ted spat max do 14.30-15, a musim ho budit, nekdy je k neprobuzeni.
Tak se vzdycky uklidnuju tim, ze jednou z toho snad vyroste. Ale jsem jen zvedava jak to bude, az mu za nejakej 1-1,5 roku pribude sourozenec :), jestli nebudu na obeseni.
Tak pekny vecer a diky za precteni

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj zúčastněná devčata :)
tak musim napsat, ze nas prcínek na horách zacal spavat tak dobre, a dlouho jak nikdy :-)..cely tyden uspavala mamka, a tak nejak mi ukazala ze to jde i bez place...a zatim pokracujeme i doma.
Vim, ze jak dojdou zuby, ze se to zase asi zvrtne, ale...nejak se s tim musime poprat :)

ritualu se drzime porad stejne, chodime koupat zhruba ve stejnou dobu, ve stejnou dobu ulehame...a ty zoubky - ty mu rostly je to 14dni, kdy se mu klubaly spodni ctyrky, takze to bylo spatny i odpoledni spani. Z toho se uz dostal, a odpol.jak jsem psala spi zase krasne dlouho, jen proste vecer zacal takto protestovat. Jinak ma ty ctyrky uz vsechny ctyri .
No ja vim, ze u deti je to tak, ze se neco nauci, chvili to bezi a pak buch a je to jinak...
Ale taky me zarazi, ze ve svym veku se nekdy budi co dve hodky :n: , to nechapu.
No a kde ze je to jeho spani aspon do 7..vstava mi ted uz v 6..no zkratka je to porad jinak :///:

In reply to by Lenka1806

A to spí s váma v ložnici a nebo ve svém pokoji. Ségry malej měl teď 4 roky a není to tak dlouho, co k němu vstávala několikrát za noc. Někdy se vzbudit a brečel a nebyl prý k utišení. My jsme měly období, že malá vstávala v 7 hodin, pak se se to natáhlo a dokonce mi chtěla vstávat ve 4 ráno. To jsem jí ale rázně vysvětlila :s: . Já jsem spáč a tohle by mě odrovnalo.

In reply to by Lenka1806

Víš mě ještě napadlo, jestli by třeba nezabralo dát ho do svého pokojíčku. Verunku jsem tam dala v 1,5 roce, protože mi přišlo, že už jí budíme a nemá klid. A ráno, po tom ranním mlíku si jí beru k sobě do ložnice a v klidu ještě poleháváme a nebo si pustíme v ložnici pohádku.

In reply to by mirkaberkys@se…

ja bych ho taky chtela dat do sveho pokojiku, ale rikala jsem si ze taky pockam az tak na ten rok a pul..a taky na jaro - hahaha, prijde mi ze jde vsechno lip (asi tim slunickem :s:
Nevim, je to proste tak, ze neco slape nekolik mesicu a pak bum a je to jinak...kdovi co na to ma ci nema vliv, nevim..
Chapu ze kdyz se mu derou zuby ven, ze to boli, ze je to neprijemny..ale kdyz je uz relativne v pohode...
Ty a jak to zvladala ve svem pokojiku??
jenez jak jsem pochopila, vase mala je zvykla usinat bez vas, vid?

In reply to by Lenka1806

Tak mi jsem Verunku přesunuli hned po novém roce. Přijde mi, že tam byla daleko spokojenější, protože tam měla svoje hračky a tak. Prostě byla ve svým prostředí. Jo, usíná sama. Snažila jsem se jí to naučit od mala. Někdy jsme zpívali, pak jsem u ní třeba jen chvilku seděla, teď přečteme pohádku a zbytek už musí sama. Samo, když vyvádí, tak k ní jdu, ale je to vyjímečné.

In reply to by Lenka1806

Aha, takže před spaním dáváš kaši, na tom nevidím nic špatného. Někdo dává mléko, taky jsem ho dost dlouho dávala. Hlavně si stůj za svým. Hlavně si stůj za svým. Max. když bude plakat, tak za ním zajít, pohladit, utišit a zase odejít. On si zvykne. Jak jednou někde polevíš a nebo něco změníš, tak oni změnu vycítí a mohou toho pak využívat. Uvidíš, no. Jak už jsem psala, u nás když uspává přítel, jako že místo mě jde číst pohádku, tak nikdy neusne napoprvé.

In reply to by mirkaberkys@se…

jo, kdyz my zkouseli tady to uspavani kdyz mu bylo neco kolem pul roku...vydrzeli jsme 3dny..malej plakal a plakal, vztekal se..a kdyz jsem tam ten 4.den prisla a on na brisku, uplakanej, uslintanej..a my si proste rekli, ze to uz ne! na to nemame, nechat ho takto plakat...ja nevim, jsme v tomto slabosi. Chtela bych ho to naucit, ale nemam na to :-/

In reply to by Lenka1806

Tak v půl roce jsem u malé seděla, buď jsem jí zpívala nebo povídala říkanky a tak. Kolikrát se povedlo, že jsem jí uspávala v ruce. To bych ho taky nenechala vyplakat, to ne. Ale teď má 16 měsíců, už jí jídla pro velké, tak to můžeš zkusit jinak. Pomalu, nenásilně. Zkus to jako já, pokud to nebude vyhovovat, něco pozměň. Škoda, že k těm dětem někdo nedal návod k použití, co?

In reply to by mirkaberkys@se…

nejaky manual by se nekdy hodil, ale taky aby se podle neho ridili ty deti :)
No, tak ze bychom to zkusili? je fakt ze ted uz vic chape, tak by to treba slo...no uvidime. Ted jsme na tech horach (dneska ve 4 vypadalo ze malej vstava...do 5.30 jsem ho mela na sobe a hopsala s n im na posteli, ach jo...). Musim poradne prohlidnout pusu, jestli zse neleze nejaky zub. ma jednicky, dvojky, ctyrky..trojky a petky lezou kdy, nevis?

In reply to by Lenka1806

Ty jo, tak nám pětky vylezli někdy kolem druhého roku a čtyřky? myslím kolem těch 20 ti měsíců, nevím přesně. Ale jestli se nepletu, tak v očkováku máš i brožuru, kde je to napsané.

Ahoj, možná bych to špatné usínání ničemu nepřikládala. U nás máme taky období, kdy stačí malinko a hned spí a jindy je to na delší lokte. Možná bych se jen držela pořád stejného rituálu, aby to usínání nic nenarušilo. My jsme sice starší, ale jedeme pořád stejně už pár měsíců. V půl 8 jí jdeme s přítelem vykoupat, pak si dá jednu pohádku v televizi a na 8 hodinu do postele. Tam dostane pusu, přítel odchází a já si k ní sednu a přečtu jí jednu pohádku. Zhasnu, řeknu jí, co zítra budeme dělat a s přáním dobré noci odcházím. Teď, když je brzy tma, tak nechávám rozsvícené orientační světlo než usne. Toť vše. Někdy k ní ještě jednou musím, ale většinou hned usne.

5íkáte, že je to poslední týden. Nerostou mu třeba zuby, špičáky, nebo stoličky? Když takto usínal a najednou přestal a ještě se budí, tak bych si na ty zuby vsadila. Myslím, že až bude trošku starší, tak to bude v pohodě. Budou se číst pohádky, až u toho vydrží, tím se taky trochu nalomí a bude spipinkat jako andílek:-)))
Já mám teď druhou holčičku 10,5 měsíce a už si nepamatuju, kdy byla nějaká klidnější noc, klubou se zuby a vstávám každou hodinu, když je dobře:-) Jo a starší skoro 3 roky se bohužel taky budí na čůrání. JOjo, už ať je víkend a manžel doma :-)))

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky