nepatri to sem,ale...urazove pojisteni mate?

23.01.2013

nejsou to vyhozene penize?ja kdyz si spocitam kolik dame za pojisteni auta,domu,a vseho kolem tak pres 3tisice jdou mesicne jen tak,ale zas si rikam,kdyby se neco stalo???u nas v okoli je to pul na pul,bud pojistena cela rodina nebo nikdo.a jak to mate vy?dekuji vam

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak já jsem pojistila chlapa dost vysoko, jezdí hodně do zahraničí a občas si tu cestu dá i autem, dále mám úrazovku i já a malý, ten to má dělané na míru, dle mých požadavků, tzn., že kdyby si udělal úraz, tak mě pojišťovna zaplatí i dobu, co jsem s ním musela být doma a to i přesto, že budu pracovat. Dohromady mě to stojí opravdu dost peněz, a to kolem 3 tis + auto, které jsme ještě loni platili přes 6 tis za pojistku

ahoj urazovku máme ale zařídila jsem ji teprve před rokem (ted má malá 3,5 roku)..do té doby sem si říkala že to nemá cenu páč nikdy nějakej uraz neměla ale chtěla sjem aby měla urazovku než pujde do školky projistotu..a já taky žádnou neměla, taky nejsem ten typ co by měla nějaký urazy, tak jsem si ji zařídila až společně ted s ní...platíme za nás dvě 429kč měsíčně...

holky,dekuju moc,ja mam prave s prvnim ditkem zakladni pojistku kolem 200kc mesicne,ale polovicka se ted bude pojistovat s druhym synkem a vypocetli mu to na 1300kc a synek 300kc,co je celkem suma a ma to temer zaklad,smrt uraz trvalky,vse na pulmilionu.neschopenku tam nema,nemocnici 500kc.jezdi kazdy den 80km do prace,ale praci nema tezkou,jen ta cesta je hrozna.tak nevim,jestli to neni moc,ale zas co je moc,kdyby se nedej boze neco stalo???a ma to na 39let,do 69.

Máme pojištěný dům a domácnost. To je bez debat. Já mám životko, syn má úrazovku, partner má úrazovku. Mně se samozřejmě něco také může stát, ale za posledních 30 let to byly kravinky. Zatímco partner má mnohem rizikovější povolání, manuální, takže má odpovědnost v práci taky zaplacenou a úrazovku. Za poslední 3 roky ji využil 2x, neplatí se až tak vysoká částka měsíčně, jednou měl od snídaně uříznuté bříško na prstu a vloni špatně šlápnul a utrhnul si kolenní vaz, pojistku má nastavenou tak, že může být v léčení a současně i chodit do práce. Dokud se nedoléčí běží mu denní odškodné + pak trvalé následky. Takže s kolenem se léčil 8 měsíců (byť v práci nebyl 5 týdnů), takže počítám s pěknou pojistkou, která nám zaplatí pojistné na spoustu let dopředu. U manuálně pracujících lidí, kutilů a takových těch garážových šornilů to asi není špatná věc :a:

my jsme pojištění takto.
Máme hypotéku a k té musel mít manžel životní pojištění, takže pokud zemře, hypotéka se splatí. Zvlášť si platíme já a manžel životko, ale "jen" na 500 tis. + úrazovku + manžel ještě pojištění pro případ delší nemoci. Děti mají jen úrazovku, nemáme ani hospitalizaci.
Pojištění domácnosti a odpovědnosti opět k hypotéce, cca. 5000/ročně.
Pojištění by si měl platit hlavně živitel rodiny, protože tomu když se něco stane, tak potom peníze chybí. Životko pro děti mi přijde blbost, spíše jim platit úrazovku a zvlášť pro ně spořit/investovat.

ahoj, tak jak dole holky píší, tak opravdu i u nás pojištěný zatím není snad jen ten pes :s: Tedy píší sice zatím, ale tomu opravdu pojistku platit nebudu :///: Na prcka to dělá necelých 150.- měsíčně a jelikož je to pojistka+spoření dohromady (platím částku, která se mu spoří + těch 150.- připojištění)tak ve finále mi to pokryjí úroky. Já ji tedy nezkládala kvůli tomu, že když si malej například zlomí ruku, tak aby dostal nějaké bostné, za které mmu třebas koupím nové kolo, joko jsem měla pravidelně každý rok nové kolo od našich já :s: Já byla hrozná a ustavičně jsem domů chodila polozabitá a fakt se divím, že jsem to dětství přežila a mám jen pár jizev na těle. Spíše tedy kdyby se nedej bože stalo....ani se mi to nechce psát. Prostě aby byl v tomto přípedě nějak zabezpečenej."Vyhozené peníze" v našem případě to jsou a já doufám, že to tak zůstane i nadále ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak ono to zas až tak o ničem nebude, to je jasná. Já jsem tu nabídku taky už dostala, ale zas rasa našeho psa spadala do té ryzikové skupiny (máme krysaříka, takže o velikosti to nebude, ale holt to berou asi tak, že je to pes co blbě našlápne a hned má zlomenou nohu)a tedy už si přesně nepamatuji kolik to dělalo, ale pálka to byla slušná. Ale možná už se to změnilo a mají zas jiné výpočty:)

Máme pojištěný dům a domácnost. To je bez debat. Já mám životko, syn má úrazovku, partner má úrazovku. Mně se samozřejmě něco také může stát, ale za posledních 30 let to byly kravinky. Zatímco partner má mnohem rizikovější povolání, manuální, takže má odpovědnost v práci taky zaplacenou a úrazovku. Za poslední 3 roky ji využil 2x, neplatí se až tak vysoká částka měsíčně, jednou měl od snídaně uříznuté bříško na prstu a vloni špatně šlápnul a utrhnul si kolenní vaz, pojistku má nastavenou tak, že může být v léčení a současně i chodit do práce. Dokud se nedoléčí běží mu denní odškodné + pak trvalé následky. Takže s kolenem se léčil 8 měsíců (byť v práci nebyl 5 týdnů), takže počítám s pěknou pojistkou, která nám zaplatí pojistné na spoustu let dopředu. U manuálně pracujících lidí, kutilů a takových těch garážových šornilů to asi není špatná věc :a:

ahoj, my máme pojištěný barák, domácnost, moje auto (mimo pov.ručení i havarijní, manžel má starou šunku, takže jen PR), já mám životko a penzijko, manžel životko, penzijko a úrazovku (ale on ho má kvůli práci - je řemeslník, takže se mu může cokoli stát)... pak má pojištění odpovědnosti v běžném životě, které se vztahuje i na děti a psa - kdyby děti rozbili někomu sklo atp... už se nám to hodilo... loni nám zdrhnul pes a vykousal sousedům okno do sklepa - měli tam zavřenou hárající fenu... škoda za 20tisíc... ročně platí asi 400,-, takže se to fakt vyplatilo :D

Manžel byl taky vždy proti, proč prý krmit pojišťováky. Já o tom zas tolik nevěděla, ale je fakt, že jsem kdysi úrazovku měla a tak blbou, že jsem jen vyhazovala peníze. Jenže...pak jsem krátký čas dělala u pojišťovací společnosti, klasika, takový ty práce typu udělej si ŽL a jedeme, zlanař známé. Vůbec mi to nešlo, ale v týhle fázi jsem si aspoň mohla pohrát s různýma kalkulačkama a produktama, a umluvit i manžela ať je mým klientem. Vždyť člověk má pojištěno auto, dům, pomalu i psa a věci, a že by zdraví lidí bylo míň? Tu práci dávno nedělám a nikomu skoro nevěřím, a jsem hrozně ráda, že jsem si tenkrát mohla nastavit aspoň to úrazové pro nás. Jsme pojištění všichni celkem za asi 700,- a jen na opravdu důležité věci. Typu: pobyt v nemocnici z úrazu i nemoci, smrt úrazu i nemoci, a trvalý těžký následky. Malej je za pár kaček připojištěn u mě, opět nemocnice a následky, a za mnohem vyšší plnění než dospělej. Třeba ty sumy za smrt muže nejsou vůbec milionové, ale ono i čtvrt milionu pomůže v tak strašný situaci. Naopak malej má víc peněz za úraz, děti jsou děti. A nemocnice je taky důležitá, máme 500 na den, stofku rovnou necháte v nemocnici, zbytek se určo hodí. Malej má ještě víc, protože počítám, že sám by tam nebyl. Já třeba nemám zaměstnání na neurčito, tak jsem si nedala denní plnění při neschopnosti, manžel ju sice má, ale jen maličko, bylo to drahé, a přijde mi to zbytečný. Kdo má práci na neurčito, tak má i nemocenský pojištění. Já bych to sice brala, ale zas proč to platit, když nemám práci jistou, že. No, myslím, že mi to proplatí i porod a komplikace v souvislosti s těhu a hospitalizaci, uvidím. Bylo by to jejich první plnění vůči mě, tak jsem na to zvědavá, protože jsem ležela týden v nemocnici teď.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No, tu větu jsem použila proto, protože tehdy když mě to "učili" jak lanařit lidi (zlanařila jsem než sebe a manžela :-)) tak to použili. A mě to jako jediná věta co říkali přišlo pravdivý, a smutný, že si lidi váží víc majetku než zdraví. Ale vím, že spousta lidí se vůbec nechce zamyslet nad tím, že co by kdyby. Pravda je taková, že taky říkali, pokud rodina ztratí svého živitele, průměrně potřebuje částku která pokryje základní výdaje na dva roky, protože to je průměrná doba než se pozůstalí vyhrabou z nejhoršího. Manžel nechtěl kdysi malýho pojistit, že prý na něm nebudeme přece vydělávat..jo, takhle to nahlížel. Jenže to není o výdělku. Já to vidím tak, že když by třeba měl trvalý následek třeba něco s nožičkou nebo tak, tak dostane spoustu peněz, který mu umožní třeba speciální pomůcky, jinou školu, upravit pokoj nebo i dům a tak. Jinak připojištění dítete k dospělému je opravdu v řádu desetikorun na měsíc.

Celá rodina - manžel, já plus dvě děti (3 leté a 4 měsíční).
Měsíčně platíme pod 1200, vyplatit se to vyplatí, v případě, že se něco stane... manžel taky pořád držkuje, že jsou to vyhozené peníze, ale neuvědomuje si, že denně jezdí autem, pracuje jako elektrikář a dělá údržbu, kdykoli ho může kopnout elektrika, spadnout mu kladívko na nohu apod., navíc tam máme pojištění i hospitalizace, takže já v porodnici nechala 1600 za regulační poplatky a nadstandart a 1400 mi přišlo z pojišťovny...
když si prcek někde rozsekne koleno a bude to na dva stehy, taky z toho nějaká koruna bude, kterou mu pak můžu odložit na spoření apod.
Já bych nepojištěná být nechtěla, už kvůli tomu že máme děti a když by vypadl manželův příjem a byl na nemocenské, máme určitou možnost, jak ten příjem díky pojistce dorovnat.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky