Ještě jinak... prvotrimestrální screening - placený

22.01.2013

AHojky... už včera jsem se tu ptala na ten placený prvotrimestrální screening, dnes se zeptám trochu jinak... Je tu někdo, kdo na tom placeným nebyl a byl na tom nepřesnějším - obyč?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já.
Prvotrimestrální jsem nějak neměla nastudovaný a můj doktor na něj bezdůvodně neposílá. Prošla jsem až klasickým tripple testem.

No já jsem byla na tom placeným prvotrimestrální screeningu i triple testech. Vsechna vysetreni mi vyšla negativně a přesto se nám narodila dcera s downovým syndromem. :r:

Tak já v prvnim těhu měla ten placenej poj. a musela jsem na plodovku díky špatným výsledkům a v druhym těhu jsem si zaplatila ten prv.scr. a vše bylo o.k., tak na ten druhej už jsem nešla. :a:

ahoj já na něm u pvního těhu nebyla mě se to zdálo zbytečné...ted u druhého těhu bych na něj taky ani nepomyslila ale dr mi ho tak nějak vnutil tak sem šla no :-)

Ten "nepřesnejší" není "screenink v pravem slova smyslu, jsou ty tripple testy z krve na ktere jdou všechny tehotne cca 15-17tt. POuze se uvadí, že ten prvotrimestrální je "verohodnejší", jelikož je kombinovaný i s tím utz, meřenim NT a podobne. Nicmene ja třeba ted mela na placenem horší výsledky, než na tripple testech. A vše ok.

Není to tak, že jeden je přesnější a druhý méně! Ve Zlíně je možnost jít do Predica - placený screening nebo na Oskara - neplacený. Oba mají podle mě stejnou spolehlivost. Je to jen o tom, že Baťovka to poskytuje zdarma - myslím, že na to mají nějaký grant nebo něco podobného v rámci výzkumu....Já byla vždycky na Oskarovi - odebere se krev a pak se jde na utz - výsledky krve i utz se pak vyhodnocují dohromady - prostě klasický prvotrimestrální screening

jaký nejpřesnější obyč máš na mysli,???není přesnější test než ten screening v 13tt,neplacený se dělá v 16tt-tripl test a ten vychází docela často falešně pozitivní a pak je ve 20tt screening,ten se taky neplatí ale to už je zas trochu pozdě zjistit nějaký problém :00:

Nejpřesnější je ten placený (dobrovolný) v 13tt. Nevím který obyč myslíš...maximálně obyčejný ultrazvuk, ale to ti asi obvodní gynekolog neřekne jestli je a nebo není nic miminku není přece na tohle odborník. Další utz je pak v tom 20tt ale ten už není tak přesný na to jak je velké miminko to už velikostně skresluje díky genům. Bylo mi vysvětleno,že ze začátku roste tak jak má dle tabulek a tím je i přesnější určení TP, pak už jsou to odhady.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka