refinancoval jste teď v posledních měsících někdo hypotéku?

09.01.2013

Ahoj! Na konci března nám končí fixace na hypotéku. Měli jsme tenkrát úrok 4,99, je to hypotéka na cca 2mil. Loni v prosinci nám banka nabídla 3,64úrok ale podmíněno tím že se to do konce roku muselo podepsat což jsme neučinily,ale předpokládám že i tak se teď znovu nabídnutý úrok bude pohybovat přibližně stejně. Jedná se mi o to zda jste někdo v současné době refinancoval jestli jste se dostaly u jiné banky na ještě menší úrok a zda tam nebyli nějaké "háčky". Bojím se že pokud kontaktujem finančního poradce že se nás bude snažit vždycky přetáhnout jinam aby z toho něco měl.Prosím o nějaké zkušenosti a poznatky a u jaké banky hypotéku máte. My jsme u Komerční banky a už takhle to bude o hodně lepší úroková sazba než co jsme měli tak zda je ještě vůbec reálné jít níž.Moc moc díky!

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak úr. sazbu dostanete určitě lepší. jen počítej s tím, že pokud nakonec půjdete od KB, tak předpokládám že nemáte původní odhad nemovitosti(KB si dělá interní a klientům ho nedává). určitě ale obejdi jiné banky, rozdíl na úr. sazbě a potom na splátce může být velký, takže se vám zaplacení odhadu vyplatí. pak také uvidíš co vám ještě kb nabídne, zda nepůjde níž nebo výš. každopádně to nenechávej na poslední chvíli, objedi si to klidně už teď. jinak já třeba dělám hypo makléře a pokud vidím, že se klientům vyplatí zůstat u stávající banky tak jim to doporučím, většinou ale sami vidí, že se vyplatí jít jinam, to je nechopitelná psychologie českých obchodníků, chtějí nové klienty a o stávající nijak zvlášť nepečují..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nejdříve moc díky za tyhle informace!!!Půjčovali jsme si před 5-ti lety 2.106.000,-Kč nyní zbývá doplatit cca 1.970.000 a hodnota nemovitosti myslím minimálně 2.500.000,-Kč.Tak uvidíme asi si přeci jen pár bank oběhnu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky