prosím o radu

05.01.2013

ahojky,mám dcerku tři a půl let od září chodí do školky a je furt co chvilku nemocná vždy týden ve školce a týden doma,zatím jen nachlazení nic vážného.no ale mám problém že dcera nemá rýmu ale v noci i přes den se furt dusí-kašle spíš ale v noci a ve školce při odpoledním spánku prostě vždy když lehne,trochu jako by chrápe když spí.tak nevím co ji na to koupit a co jí je?když rýmu nemá.ani teplotu neměla a nemá.už to trvá dlouho tak jsem doufala že máte některá podobnou zkušenost?k doktorce se mi do ordinace plné bacilů moc nechce.tak doufám že se zde někdo nejde a nebo přece jen k doktorce zajít?díky všem

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj já mám stejně starého syna a též mám naprosto stejný problém. Sirupů jsem vyzkoušela mraky a bez úspěchu jediné co nám asi trošku pomáhá je že už ho dva měsíce cpu Preventanem asi to vážně pomáhá protože tři týdny vydržel v pohodě jen dnes zase kašel tak jsem dnes nasadila poprvé Bromhexin tak jsem zvědavá co to udělá a jediné co nám zabírá na rýmu jsou kapky do nosu co jsou vždy na předpis a to je Pamycon ale nechci mu je nechávat předepisovat pokaždé a musí se bohužel používat max 7dnů a potom už se užívat nesmí jsou znehodnocené.

ahoj zkus normální vincentku ,kup si kapátko a prokapávat a špejlkou protírat a zvlhčovat nosík ,nám to vždy krásně zabralo ,můžeš taky zkusit tu vincentku inhalovat,je dobrý tu vincentku trošku vybublat ať to moc v nosíku neštípe a může ji i popíjet a možná jen zkusit mokrý plínky na topení ,hodně větrat a nepřetápět ,ale jak už tu psala maminka níž tak i ten prášek z toho prádla když ho sušíš v tom pokoji může dráždit .......a jestli jsi doma tak malou nech doma radši déle ať se z toho pořádně dostane ,mě dr vždy říkala minimálně dva týdny a když je možnost klidně i dýl !! :-)

In reply to by Dana Medková

no zkusím ji pořádně doléčit,ale když jsem ji pořádně vyléčila do týdne měla zas rýmu :00: kdyby ji to tam tak nebavilo v té školce tak mám chuť ji necham radši doma,ona je tam ale strašně šťastná a naopak mi doma pláče a prosí že chce do školky když nemůže jít. ale co pak?až půjdu do práce,bude to to samé :00: a do toho ještě druhé dítko půjde pak do školky.

In reply to by Verucira

až půjdeš do práce tak jiný řešení nebude ,ale pokud je to tak častý jak píšeš ,zkus vydržet a dítě opravdu pořádně doléčit ,ať jde zase do těch bacilů silná ,zkus ji dát něco na posílení imunity ,pokud už nedáváte :-) syn chytl pár dní před nástupem do školky zase laryngitidu ,naštěstí jsme vše podchitili včas a byl brzo fit a po týdnu šel do školky ,tam trávil přesně týden a chytl zánět průdušek ,myslím že kdyby byl doma dýl nebylo by to potom tak hrozný ,do školky stejně nechtěl a nechce :00: tak jsem si ho nechala doma a tři měsíce ani rýmečka ,až teda na svátky opět laryngitida ,ale trvalo to jen týden a už je zase zdraví ,taky se děsím toho co bude až tam bude chodit každý den.........to je fakt těžko říct, co přesně dělat ,děti si tu imunitu vybudovat musí ,no

Ahoj,
to co popisuješ má malá pokaždé,když syn ze školky přivleče rýmu.Naposledy ji pomohl ze dne na den Tusin 4 kapky a měla po.Jinak nepomáhal ani mukosolvan,ani dejcháky co má na astma.Jo a ještě jsme ji dávali Aerius a synovi,je to pro děti od 2 let Claritin.Jinak mokré prádlo také nemělo účinek.Tak at se toho brzy zbavíte

může být i suchým vzduchem v bytě / domě. Takže zvlhčovače, popř. vlhké ručníky na topení, nebo mokrou plenu přes okraj postýlky.
A co opravdu mohu doporučit i z osobní zkušenosti - výborně funguje olej z 31 bylin od JUSTu http://www.just.cz/produkty/perla-just a tymiánový krém http://www.just.cz/produkty/bylinne_kremy/k5142/ - buď společně v kombinaci, nebo když přijde malá ze školky načatá, tak jí krém rovnou máznu pod nosík. Když už to na ni dolehne a dojde na kašel, pak mažu krém na průdušky, ideálně s kapkou tohotou oleje. A tu 31 pak do aromalampy a na mokrý ručník na noc.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

a pak se zjistilo, že nás naopak mokré prádlo v pokoji dráždí ke kašli - asi ty výpary z pracího prášku a aviváže.

ahoj, u nás je to od září to samé, pořád kašel, přes den docela v pohodě, jak lehne, tak jí to dusí!Když jsem šla k doktorce, tak byla na poslech čistá, mladší tam ještě chytla nějakého jiného bacila, takže k dětské už s kašlem raději nelezu, protože tam chytnou něco horšího... Objednala jsem se přímo na ORL, tam už chodíme taky dost dlouho a výsledek žádný, pořád je prostě zahleněná jak starší, tak mladší :( u starší to dokonce vypadá na nějakou alergii už prý, takže jsem jí objednala na alergologii a jsem fakt zvědavá, jestli se tam něco ukáže. Mě napadlo mléko, doma mi ho odmítala,ale ve školce ho pije každý den. Jenže zase nechápu, proč by byla nemocná i mladší a já to od nich vlastně také chytám, prostě od září u nás pořád někdo kašle :00: Vyzkoušela jsem už tolik věcí a bez úspěchu. A to bere malá i laktobacílky a Hlívu s rakytníkem. Už jsem z toho na nervy.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka