Brutální nevolnost

02.01.2013

Ahoj těhulky a maminky. Mám již synka 3,5 let a nyní čekám svého druhého potomka. Chci se zeptat, jestli některá z vás nezná něco účinného na nevolnosti...dost silné. Zvracím před i po jídle a jsem hodně vyčerpaná. Už mě jednou odvážela i záchranka z domu, kvůli kolapsu. Nevím co dělat, beru draslík...který mi ale nepomáhá, pak mi lékař napsal Lanzul, který mi taky nezabírá. Jen mě z něj bolí žaludek. Zkoušela jsem i lízátka, ale taky nic. Navíc mi dělá zle úplně všechno...nemůžu uvařit, ani cítit žádné pachy ani nic parfémovaného. Prostě utrpení. U malého jsem taky trpěla, ale nepamatuju si že až tolik. Prosím o radu!!! :(
díky všem

Kliknutím vložíte smajlíky:

ty brďo,tak Lanzul to se divím, že ti napsal :? Je to velmi silný prášek a v těhotenství se nesmí :( já ho jím normálně, když nejsem těhotná a když jsem otěhotněla okamžitě jsem ho musela vysadit... nechápu proč ti nenapsal něco jinýho, mám teď na žaludek Helicid a ten se v těhotenství může.. :00:
Každopádně držím palce ať tě nevolnosti co nejdřív přejdou, sama jsem u prvního nevěděla co dělat, nepomáhalo mi vůbec nic.. teď jsem přišla na ten Helicid a od té doby co ho mám tak byly nevolnosti únosný, teď už je mi fajn, ale když ho vysadím je mi zase blbě.. takže už to ani nezkouším a prostě ho budu jíst celé těhotenství :)

Ahoj, já se dočetla, že těhu nevolnosti způsobuje mj. nedostatak vit. B6...mě dr.dopručil při 1.návštěvě v 7.tt Multivitamíny - mega dávky vit.řady B a je fakt, že od té doby mi nebylo ani jednou zle, jsem v 15.tt a nevím ani, že jsem těhu.. má se to brát ob-den do konce 1.trim.a je tam např.7mi násobná doporuč.denní dávka vit.B6..tak na tom asi něco bude :) Držím palce, ať to přejde :k:

In reply to by Scorpio

Já beru Magne B6, sem tam, kvůli cévám jako doplněk (mám poruchu srážlivosti). No měla bych jít v půlce ledna na krev, aby mi zjistili, co mi chybí nebo nechybí...atd. Tak snad to nějak potom vyvážím. Jenomže mě dělá problém už něco spolknout, a když to spolknu, tak potom rozdýchávám, abych to udržela. Některé dny to je lepší, ale dnes mám fakt hodně špatný pocit ze svého stavu. Děkuji všem za rady a za pomoc. Je to blbé říct, ale i to, že se někdo cítí podobně mě uklidňuje...že v tom nejsem sama. Teď jsem si natřela žaludek alpou...je to chladivý a zároveň hřejivý pocit...třeba to pomůže. Už fakt nevím co.

Jsem 37. týden, zvracím každej den 3x-5x, v začátcích jsem blila třeba třikrát do hodiny. Ulevilo se mi asi na měsíc někdy kolem 6.měsíce. Mám už tři malý děti, takže nejenže za těchto podmínek fungovat jde, ale člověk fungovat musí. Člověk se tomu nesmí moc poddávat. Dostala jsem nějaký prášky proti nevolnostem, ale vybliju je dřív než zaberou. A čípky nechci. :n:

To jsem zažívala taky. Byla jsem v nemocnici na kapačkách a trochu to utichlo ted zvracím dvakrát denně.. taky nevím co stim mám dělat...:(

Tak to Tě fakt lituju-to už je extrém, když takhle pořád zvracíš...Mě je taky hodně zle, ale nezvracím...Docela mi pomáhají homeopatika sepia oficinalis -jako není to 100% ní, ale dá se aspoň fungovat a někdo radí zázvor, ale ten na mě teda vůbec nefunguje...To si Tě ani nechtěli nechat v nemocnici, když Ti je takhle hodně zle? Třeba by se ti po nějakých kapačkách udělalo trochu lépe...

In reply to by zzuzana

V té nemocnici mi kapačky dali, ale poslali mě domů. Manžel si pro mě musel přijet. Řekli že je to normální. Nejhorší je ta bezmoc, člověk se nedokáže postarat ani o rodinu...uvařit, uklidit, vyžehlit...nejde. Jakmile se pohnu z nějaké ucházející polohy, okamžitě letím. Zázvor prý nesmím, že některé jeho látky jsou škodlivé. Tak doufám,že to nebudu muset snášet 7 měsíců...už teď mám pocit že umírám. Všichni mi říkají, musíš se sebrat, dát do kupy...jenže jak? Taky tady jsou názory, tak se vyzvracíš a jedeš dál ne? Ale když se člověku nadavuje, když chce vůbec něco sníst. To nejde nic... :n:

In reply to by Gecitkka

Já Tě úplně chápu i s tou bezmocí! Já mám chvilkama taky pocit, že umírám, ale oproti tobě, si teď říkám jestli na to mám vůbec právo si tohle říkat :n: :s: S tím zázvorem jsem to taky slyšela, proto ho taky nepoužívám, ale spousta maminek mi ho tady doporučovala, tak nevim... :? Jinak mě teda tohle moc normální nepřipadá, myslim si, že v Tvém případě by to ti doktoři nějak měli řešit. Když přeci všechno vyzvracíš, tak nemůžeš mít dost živin pro sebe natož pro mimčo a to nemluvím o dehydrataci. Vím, že se to radí, ale zkus aspoň pít a sem tam něco malýho sezobnout (něco co sneseš) a hlavně teda asi odpočívej no...A určo bych to teda nějak řešila s doktorkou...V kolikátém jsi vlastně vůbec týdnu?

In reply to by zzuzana

Jsem v 9týdnu. Doufám,že u mě to budou jen pověstné 3 měsíce nevolnosti. Já jsem taky myslela že mě nechají alepoň na tři dny na kapačkách. Dali mi jen jednu, která mi kapala hodinu...ale dr. mi doporučila, ať hodně piju a jím banány a ať chodím na procházky. Že prý nevadí když venku pobliju každej roh, jen ať se snažím hýbat a neležet. Že ležením se mi bude motat hlava a bude mi hůř. Protože na to budu pořád myslet...zhubla jsem zatím jen 3 kg, to prý na hospitalizaci není.

In reply to by Gecitkka

Tak to je zajímavý, skoro pořád zvracíš a máš dole "jen" 3 kilča a já nezvracím a má dole 5 kg :s: Ty 3 kg asi vážně teda nejsou na hospitalizaci, ale musí to být fakt hrozný :00: Je fakt, že když jsem venku, tak je mi líp, ale zase zvracet na každým rohu by se mi fakt nechtělo :n: ... Tak nevim co Ti poradit, zkus třeba taky ty homeopatika,třeba Ti trochu zaberou a nebudeš aspoň zvracet a dál jen můžeme doufat, že padne I. trimestr a bude nám líp ;)

In reply to by Gecitkka

Můj doktor by tě kvůli takhle extrémním nevolnostem poslal k hospitalizaci... ona to není žádná sranda, mě u prvního těhotenství dr. taky vyhrožovala, že jestli budu dál hubnout, tak si prostě chvíli ve špitálu poležím. Já ale měla u obou těhotenství výchozí váhu kolem 90 kg, takže to hubnutí nebyl takový problém...
Zázvor mi překvapil, však ta "těhotenská" lízátka jsou zázvorová...

In reply to by Gecitkka

Ahoj teda to slyším poprvé,že má někdo až takové stavy v těhu!A upřímně nezávidím ti.Mě teda LANZUL pomáhá na jedničku.Taky se snažíme o mimi.Mám už dvě,zle mi v předešlých těhu bylo,ale to co píšeš je extrém!Moc držím palečky,aby jsi to zvládla a aby to brzy ustalo!

In reply to by Adelina

Bohužel já měla v těhu to samé. Od začatku až do konce pořád zvracení a šíleně špatně ze všeho. Tehdá to šlo, byla jsem doma na neschopence a čekala první. Syn má teď dva a chceme druhé a moc se toho těhu děsím. mně nic nepomáhalo. Byla jsem několikrát v nemocnicích na kapačkách, chvilku klid, ale pak zase nanovo, já blila i z vody :( Někdo to tak asi má a nic nepomůže, až porod.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka