Kvůli kašli nemůžu spát, co s tím?

30.12.2012

Ahoj holky, už před Vánoci na mě dolehla nějaká choroba, rýma, kašel… Myslela jsem, že to bude v pohodě, ale už si nevím moc rady. Mám čím dál horší kašel, jsem hrozně zahleněná, v noci nemůžu spát, jak mě to pořád dráždí. Navíc to už dostala i malá – jeden a půl roku. Už tři noci jsem kloudně nespala a děsím se další noci. Dneska v noci jsem z kašle skoro až zvracela, navíc budím malou, jak pořad chrchlám. Poraďte, jaký medikament platí na vlhký kašel a může se při kojení. Nebo i nějaké „babské rady“, co pomáhá na odhlenění a zmírnění kašle. Aby toho nebylo málo, tak jsem nám šla v noci vařit čaj a spadla jsem ze schodů. Jsem jako bych byla někde na flámu a cestou domů mě porazilo auto… Díky za rady, mějte se

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky! Diky za rady! Neslo to dal, tak jak byl u nas doktor, sla jsem tam a mam zanet prudusek, takze jsem na antibiotikach. Kaslu porad, ale lepsi se to. Vzhledem k tomu, ze jeste kojim, je lecba limitovana, moc toho nemuzu a tak to trva dele, ale uz se to obraci k lepsimu. Mejte se a do noveho roku hodne zdravi!!!

V lékárně si kup ACC Long. Denně jednu tabletu rozpustit a vypít. Pak si kup Mucosolvan nebo Bronchipret. Ty byr 3x denně dle dávkování, ale max do 17 hod. Podporují rozpouštění hlenu. Ještě si můžeš dát na noc Paralen na vypocení. A spi na boku ne na zádech.

Jdi k Dr. Já měla takový záchvaty několik let po sobě. Bylo to strašný. Měla jsem občas pocit, že už se ani nenadechnu. Měla jsem astma a jednou zápal plic. To samo nemusí být tvůj případ, ale když máš tak velký kašel, určitě jsi hned k Dr.

Nechci strašit, ale přesně takový kašel trápil mě. No a byl to zápal plic. Před týdnem jsem brala ant. Horečky jsem neměla, ale ten kašel. Hrůza. Po Novém roce jdu na kontrolní rtg, tak snad to bude ok. Mně ho dr. zjistil už poslechem, ale někdy se prý zjistí jen tím rtg.
Tak šup k dr. a ať to zápal není.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

mě dr i v lékárně říkají vždy že Mucosolvan max do 17hodiny a potom Stoptussin. Podle toho se řídim už několik let a zatím nám to takto vyhovuje.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

přesně tak. Každý lékař má bohužel jiný názor. Což je teda dosti na pytel :-(. Dr. mi říkala že Markétka má na kašel co měla pít studenou vodu-že jí kašel ztlumí. Nemusí jen ležet a důležité je hodně větrat aby v místnosti nebylo moc teplo-spíš chladnější vzduch. No a na ušním zase dr. kroutila hlavou jak tohle dr. mohla říct a že má pít teplý čaj s medem a citrónem a ležet v posteli. No jo, ale když dítěti nic není jak ho člověk má udržet v posteli :00: . Takže chlap když přišel s malou z kontroly na ORL tak mi vynadal že měla holka ležet a pít teplý čaj a že díky tomu je pořád nemocná. Tak jsem byla opravdu naštvaná. Ne na chlapa ale na doktory.

In reply to by JaMiOn

hlavne u starsiho syna vypozorovano, kdyz ma kasel tak pokazde mu pomaha neco jineho. Zalezi jaky ma tzv.druh kasle. Hodne suchy stekavy. Pak ma treba pres den suchy, ale po ranu vykaslava hodne hlenu. Pokud kasle hodne pres den, v noci ma od kasle klid a nebo naopak. Pres den kasle v norme, hned jak lehne kasle bez prestavky. Nebo se stane, ze pres den kasle tak nejak normalne, zalehne vecer do postele je klid tak do pulnoci max. do 1 hodiny a pak zacne kaslat a kaslat.
A podle toho jaky kasel ma tak reaguje i jinak na podnety. Nekdy ho drazdi vice kaslat pri chladnem vzduchu, nekdy kdyz je vice teplo. Nekdy ho vydrazdi vice kaslat pri jidle, jindy mu jidlo pomaha se v kasli zklidnit. A to same je i s napoji, Nekdy pomaha vic studene, jindy spise teple. Je to ruzne.
Ale i ja sama jsem se mockrat presvedcila, ze co dr. to jiny nazor. :00: A pak si ma z toho clovek vybrat asi to nejlepsi.

In reply to by stefik

tak já si taky při většině kašlů poradím sama. Máme doma sirupy, které vím že vždy zaberou. Když nezabere jeden tak dám druhej. Ale když ti něco řekne dr. tak jí poslechneš-kord když s tou nemocí nemáš zkušenost. No a já poslechla. Opravdu jí pomohlo studené a chladný vzduch. Ale když byl manžel na ORL tak dr řešila jak to, že i při braní ATB má zánět středního ucha. No a manžel jí řekl to co mi sdělila dr. Že má být studené a mít čerstvý vzduch. No a dr. na ORL se toho chytl a hned manželovi řekla, že je to špatné. Že měla být malá v teple. No tak si holt vyber :s:

In reply to by JaMiOn

všechen sajrajt z těla jde do nejchladnějších míst. ale chlad není příčina zánětu, to je potřeba rozlišovat, zdravej člověk nenastydne, příčina je zanešený tělo. proto lidi v zimě smrkaj a kašlou, protože sou zanešený a prdel s čur otvorem v teple, průdušky a nos v zimě. to ale neznamená, že by měl bejt člověk v teple a v nevyvětranym. zásadní chyba je nechat to dojít tak daleko - jíst antibiotika, tak začíná kolotoč nemocí, protože akorát nosíš dříví do lesa, tělo se chce zbavit sajrajtu a ty přidáš další sajrajt.

Ahoj mě dost pomáhá na noční kašel Stoptusin, ten je právě na oba kašle jak dráždivý tak na odkašlání.

ahoj, nejlepší by bylo zajít si k lékaři a nebo do lékárny a popsat problém který máš.
S tím pádem vítej do klubu. Já jsem spadla 26.12 a mám naraženou kostrč. Bolí to jako čert-i když dneska už je to teda lepší. Ale když jdu do schodů, tak cítím každý pohyb.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky