Jmeno Mia nebo Sofie

29.11.2012

ahojky mam dotaz jak by jste rikali holcicce kdyby se jmenovala Mia nebo Sofie? Chtela bych aby mela jmeno ktere se libi i manzelovi :h: jelikoz je to nase druha vytouzena holcicka a proste chci dat na tatku. Je hodne jmen co se mi libi. Ale chci aby se libilo nam obema. Dekuji moc

Nikdy jsem na žádnou diskuzi nepsala a ani nevím jestli je to pro tebe už aktuální, zda už není venku a není to Sofie...ale jisté chytré reakce o významu jména Mia a o tom jak se už zdrobnělinám nedá říkat zdrobněle mě přesvědčily reagovat... To jméno je krásný právě proto, že nemá tolik podob ani zdrobnělin a že je krásná ta jeho původní "cinkací" podoba. A to v každém věku. Já sama jsem Alžběta a v životě mi to přináší jen samé útrapy. Ano, krásné podoby pro malou holčičku - jako je Betynka a Bětuška, ale pak je ti 15 a nevíš jak se představovat a jako paní Alžběta se také necítím dobře:)My čekáme třetí holčičku a protože i ty dvě mají krátká jména, Mia je z více důvodů naše favoritka.

Obě jména jsou moc krásné :one: určitě sama přijdeš na to, jak malinké budeš říkat. Já sama mám Sandru a když jsem přemýšlela o jméně, každý mě od jména odrazoval...jak prý ji budu říkat zdrobněle...tenkrát mě nic moc nenapadlo a teď když ji mám tak jí říkám asi 5 různými zdrobnělinami nebo podobami jména. Takže klidně jdi do Miy (doufám, že je to tak dobře) a určitě si pro ni zdrobnělinu najdeš :)

Mia i Sofie, jsou moc hezká jména. Dej na váš pocit, je jedno kolik jich na světě je, ta vaše bude pro vás jediná :h: :h: :h: !!!! A jestli se vám jméno oběma líbí, tak na nikoho nekoukejte. Sama mám Natálii, těch je taky hodně, ale neumím si představit, že by se jmenovala jinak. A zdrobněliny, určitě najdete až tu vaší princeznu budete mít doma :dance: !!! Hlavně zdraví, celé Tvojí rodince :h: :h: :h:

Mia je krásné :one: .Říkali bychom jí asi Miuško,Mio,Myško,Sofinka-Sofí,Sofinko,ale k té Vaší Kačence se mi stejně nejvíc hodí Karolínka :one:

Mia je sousedky rotvajler a volaji na ni Mio, Mujušo, Mijuško :) a Sofie ofinko, Sofi, Sofinko :)

ahoj já mám Sofinku a jméno v tu dobu nebylo v kurzu tak všichni ho rozmlouvali :) kdo by řekl že bude populární ;) jinak jí říkáme Sofinko,Sofí,Sofčo,Čočí-protože tak říkala malá svoje jméno a někdy Kokino :) jmenuje se po tatínkovi Řičicová takže vhodný jméno nebylo,jinak druhá holka by byla Ela nebo Elena

Ahoj,mam kamarádku a ta má dceru Sofie.Bydlí v řecku a říkají ji Sofia takhle se mi to taky líbí.Sofinko a sofino vubec.Mia jsem zatím kolem sebe neslyšela.

MIA :h: :h: :h:

me se to jmeno taaak libi a strasne jsem ho chtela, ale shodou nahod tak pojmenoval dceru svagr (narozena o 5mes.pred nasi) - sice ziji ve Svycarsku, ale i tak by mi prislo blby mit v rodine 2 Miy (jezis to je divny takhle :s: ) , ikdyz se vidime 1x za rok :? - navic nam to nesedi k prijmeni :r: a manzel neni pro takove typy jmen :00: , takze mne z nekolika duvodu neproslo :( ..

äle jinak u nas je Mia proste Mia :-) - navic v cizine jmeno nezklonuji, takze tam "nazyvame volame" MIa :-) a i to se mi strasne libi - ze se to jmeno nijak nekomoli :-)

kamaradka zije v americe a dali holcicce jmeno Olivia - ja zpocatku :00: , ale jak na ni volaji a oslovuji v tom original tvaru Olivia (nijak to nekomolej), tak se mi to taky strasne libi! .. to mi u nas vani, ze se u nas ty jmena pak cely zdrmoli :-( - ja jsem treba Gabriela - moc se mi ten tvar libi a nikdo mi tak nikdy nerekne :?

Mia je moc hezké jméno,fakt nevím jaká zdrobnělina by mě napadla,možná časem....... Jak se znám tak bych nějaký patvar našla :)

Mně se líbí víc Mia, ta tu ještě není tak "oblíbená" jako Sofie :) A nenapadá mě, jak bych jí oslovovala, na to bych přišla časem, ale to jméno zní hezky ;)

Nijak, protože kdybych měla dceru, rozhodně by se nejmenovala Mia. Sestřenice manžela má Sofii a klasika - Sofčo, Sofi, Sofino..

já ti nšco povím,na to jak oslovovat dítě přijdeš postupem času sama,ten muj chtěl Soňu,tak jsem mu vyhověla i když nic jinýho než Sonička mě nenapadla a dneska jí říkáme všelijak,ona o sobě říká že je Ňoňa :s: z tvého výběru se mi moooc líbí Mia

In reply to by Anca7

Jo, loni to tu teprve začalo, to zaprvé, a zadruhé v těchhle statistikách stojí kombinace jmen zvlášť. Takže jen 96 děvčátek má jen jedno křestní jméno. Pak jsou stovky holčiček, které mají jméno Mia v kombinaci s druhým křestním jménem . Mia Sofia, Kristýna Mia, Mia Gertruda - jakákoliv z těchto kombinací má ve statistice svojí vlastní příčku.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

V UK už se několik posledních let drží v top ten, a ČR je vždycky o pár let pozadu, co se "modních trendů" týká. Tady v Praze už je celkem přemiováno, na ves to dorazí s párletým zpožděním. 8)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo, každáá druhá serebrita v ČR tak pojmenovává holčičku. Sofči jsou u dcerky ve třídě tři, Mia zatím žádná, Mia vlna má tak dva roky zpoždění za Sofio-tsunami a Emmo-megavlnou. :s: Ta Sofie a Emma se ale aspoň hodí trošku k příjmením, ale jméno Mia je fakt nářez. :s:

Zdrobněle se jim říká Mička??? :D

In reply to by Zdenda3

To nebudou a v okoli zadnou Miu nebo Sofinku nemame a i kdyby o to mi preci vubec nejde. Libi s i me a hlavne manzelovi. Myslim ze si po tom co chudak proziva zaslouzi pravo na vyber jmena a me se jeho volba Mia nebo Sofie moc libi. Ty jmena jsou neobvykla a nam se moc libi jene zajimalo jak se daji rikat zdrobnele :€s€:

In reply to by Ketinka

Mia je zdrobnělá forma od Maria(což asi víš, když tak chceš pojmenovat dítě), zdrobňovat zdrobnělinu jde většinou těžko. Já neupírám žádnému otci právo na pojmenování svého dítěte, jen se mi nelíbí takové modní proudy, co se pojmenování dětí týká, protože pak samo dítě vypadá jen jako modní doplněk životního stylu, i když tomu tak samozřejmě vůbec nemusí být. :a:

In reply to by Hypermatka

To je tvuj nazor :k: je to i samostatne jmeno ne jen zdrobnelina Marie ale i Amalie nebo napriklad Hermiony coz samozrejme vim ptala jsem se na to jak by jste jim rikali nic vic jsem nepotrebovala slyset o modnich trendech ;) nam se proste a jednoduse libi

In reply to by Ketinka

:s: e-e, Mia je zdrobnělina od Maria, i když užívaná jako samostatné jméno, užívaná v nordických zemí- odtamtuď se dostala do anglofonních zemí- tam to někdy v roce 2001 odstartovala jedna modelka a strhla se vlna. Nevím, kde jsi se ptala, ale pokud něco chceš vědět o původu a významu jmen, kontaktuj paní Knappovou- soudní znalkyni v oboru jmen- lepší, než se ptát kamarádky na její domněnky8) :a:

In reply to by Ketinka

U dcery ve třídě říkají každý ze tří Sofií jinak- aby je rozeznaly- Sofie, Sofča a Sofinka. Moc jiných variant vymyslet nejde. Mia zdrobněliny nemá, protože už to zdrobnělina je. Většina jmen je stejně hezká v jejich původní formě a zdrobňování je przní. Z mojí zkušenosti se nejde si připravit, jak dítěti říkat, až se narodí, sama se Ti nějaká forma nebo lehká zkomolenina jména bude drát na jazyk- proto se ve spoustě kultur pojmenovává dítě až po pár dnech a týdnech- prostě uvidíš, co se k ní hodí.

Takhle jsi to chtěla? :) :s:

In reply to by Anca7

:s: :s: :s: :s: :s: :s:
(wikipedie je psána laiky, po zaregistrování můžeš výklad jakéhokoliv hesla sama přespat nebo doplnit, proto je značně neseriozní a je lepší čerpat z odborných zdrojů)

I mě se jméno MIA moooc líbí :one: také jsem nad ním uvažovala.. Je to zajímavé a hezké jméno.. Prostě sjůper :///:
Ani Sofie není špatné, určitě má také něco do sebe.. Ale z těch dvou bych brala spíš MIU :dance:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka