Vánoce

21.11.2012

Předem upozorňuji, ať nereaguje ten, kdo je nemá rád..

Tak jak jste na tom, těšíte se? Kdy budete péct? Na co se nejvíce těšíte? Jaké máte rády pohádky, filmy....? Kdy zdobíte stromeček? Co máte na ŠD k obědu? Máte Ježíška nebo Santu aj..? Pište, pište...vše co vás napadne...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Vánoce miluji :h: Je to krásný rodinný svátek a svoji rodinu miluji nadevše. S malými dětmi jsou vánoce o to kouzelnější a já mám doma 3letou dcerku, 15letou a v bříšku další holčičku 28tt. No a milovaného nejlepšího muže na světě, který pro rodinu dýchal :00: :h: :h: :h: Jelikož stavíme domek a je to náročné časově..budeme si hlavně užívat toho, že jsme spolu a u sebe a tulit se všichni k sobě, smát se, dívat se na pohádky, hladit bříško, ...až se mi chce plakat jak to píšu :h: asi těhu hormony :///: Stromeček nastrojíme přes noc, kdy malá bude spinkat, aby ráno na štědrý večer byla překvapená. Budu péct vánočku, dělám rybí polévku s hříbkami a osmaženou houskou, br,salát a Marek udělá lososa. Cukroví začínáme péct už příští týden a moc se těším jak si to s holkama užijeme :dance: Taky začneme výzdobu. Jinak máme určitě Ježíška :) POhádky...S tebou mě baví svět...ten nesmí chybět..pohádky naše české a romantické rodinné filmy... Už se moc těším...Vánoce jsou pro mě moc důležité a krásné...mají nádech takového kouzla :h:

vždycky přemýšlím už od září co těm lidem kolem udělá radost a snažím se mít všechny dárky už v listopadu koupené i zabalené ať toho Ježíšek nemá moc :///: no občas to nevyjde...
cukroví moc neřešíme páč babí vždycky řekne že toho moc péct nebude a pak to dojídáme ještě na velikonoce :s:
ale objevila jsem toto http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/vanocni-cukrovi/35178-pe… určitě jste to taky četly, jó fantazii se meze nekladou, tak by jsme se mohli zamatlat u výroby a když se přidá Kajko tak budeme mít nový interiér :s:
letos bude menší stromeček jen na stole páč malý je zvědavec zvědavá, ikdyž už umí vylézt na židli tak se necháme překvapit kdy nastane to tichóóóó a bum bác, no možná ne :///: zdobit ho bude tatínek s maličkým na štědrý den
jídlo letos neřeším páč jdeme na véču k babí, vyrobíme si salátky ať je co papkat po vánocích a asi budeme zase péct vánočky, jednu s rozinkama a jednu bez, pro mužíčka
taťulda strašně lpí na tradicích které měli doma a nějak se občas neshodneme, hlavně jídla jsme měli vždycky víc než oni, a nikdy nezpívali koledy u stromečku před dárkama což my zase jo tak aspoň něco mám svého, ono to vrhání se po dárcích není tak upe ono :///:

Vánoce jsem nikdy neměla moc ráda, protože jsme měli otčina a ten nám to společně s mamkou dokázal pěkně zkazit, ani první manželství mi krásné vánoce nedopřálo, ale posledních 5 let jsou úžasné a my si je děláme s manželem po svém a letos budou o to kouzelnější, že je s námi bude slavit i roční holčička:-) s dárky to nepřeháníme, koupíme si to o čem víme, že druha strana sní, pro rodinu jen maličkosti, kupujeme hlavně dřevěné hračky, knihy, manžel mě sice trochu rozmazluje a umí nakupovat, což se u chlapa jen tak nevidí, kupuje mi čaje v krásných krabičkách a to o čem ví, že mám ráda:-)) já jemu většinou oblečení a knihu a letos asi barvy na plátno, kdysi rád maloval a teď se k tomu už dlouho nedostal... máme malý byt bude pouze advent. věnec a větvičky, vánoční růže nesmí chybět Štědrý den oslavíme společně u sestry na chaloupce u lesa, večer přijde i máma s novým přítelem a oslavíme také narozeniny starší dcery,tak to slavíme 5 rok, hlavně klid a bez stresu, žádné šílené nákupy, máme hrachovou polévku, kapra, manžel a já k němu jablko s křenem a chleba a ostatní salát, já dělám salát a ž na další dny, cukroví peču s rozumem spíš se vyřádím na zdobení, televizi nemáme, už rok, takže si povídáme(ani sestra nemá) nebo si pustíme klasiku na DVD,ale ne na Štědrý den!! Máme Ježíška, už se nemohu dočkat, male jsme koupili dřevěnou farmu, loutkové divadlo, dřevěné kostky a lego, knihy a to asi vše:-)

ahojky :) těším se mooooc :) Hlavně,jak si to užije Luky :///: s dětma dostávají ty Vánoce zase úplně jiný rozměr,navíc letos budeme poprvé v domečku,tak jsem zvědavá :) péct začneme asi ten víkend po Mikuláši,ale vzhledem k tomu,že mám doma tříleťáka a šestinedělní mimčo,tak to nebudeme přehánět,udělám pár druhů,nechci tu pak sedět do noci u cukroví a být nervní,že nestíhám :) Nejvíc se těším na celý Štědrý den se zdobením stromečku,přípravou večeře nakonec na večer samozřejmě :) Pohádky máme rády ty české a při zdobení stromečku sipouštíme koledy :) K obědu míváme ochutnávku bramborového salátu a sem tam nějaké cukroví či bonbon co spadne ze stromečku :) Samozřejmě máme Ježíška,Santa mi nemsí do baráku :00: :00: stromeček zdobíme na Štedrý den dopoledne s Lukym :) jééé,já už se těším :) :one: :one:

holky, a kam dáte stromeček??? náš 20-ti měs. expert je schopen stáhnout vše a všude...

nejlepší by to bylo od stropu jako kdysi....

Ahoj,tak já mám Vánoce moc ráda miluju tu atmosféru na štědrý den :j) letos podruhé to bude s naší malou ale loni byla ještě malička a bylo jí to fuk letos ji bbude na vánoce 21měsců tak to bude lepší my ráno vstaneme budeme koukat na pohádky pak pujdeme ven a na oběd normálk jak je malá zvyklá my nic nevaříme něco si vezmem pak pujde malá po obídku spát pak bude mít sváču pohraje si pujde vykoupt hezky oblect navečeřet a čekat na Ježíška jestli zazvoní stromek strojíme 23 večer a aby to děti neviděli bydlíme dvě rodiny v baraku tak už do místnosti nesmí k večeři budeme mít řízek se salátem:-)

ja se těšim mame tři děti,tak i kvuli nim stromek strojime tyden před štědrym dnem,pohadky klasika popelka,mrazík...,na večeři mame kapra se salatem,polivku hrachovou,a mame Ježiška santa at tahne do ameriky

irena1111

Já Vánoce miluju rok od roku víc a víc a co máme malou tak se to ještě znásobilo. Těším se jak malé dítě. Miluju tu atmosféru, to jak se k sobě i někteří lidé chovají alespoň chvilku líp.
Stromeček zdobíme 23. společně s malou, připravujeme ho pro Ježíška aby měl kam dát dárečky. Jinak výzdobu v domě máme už od začátku adventu.
Na štedrý den večeříme krémovou rybí polévku a bramborový salát s kaprem řízkem (vepřový i kuřecí) nebo vinnou klobásou. Přes den jíme kdo si co uzobne.
Cukroví pečeme vždycky první víkend po Mikuláši. Děláme jen tři druhy, ale zdobíme na více způsobů.
Pohádky a filmy máme nejraději ty klasické české.
Na půlnoční pravidelně nechodíme, ale letos možná půjdeme poprvé i s dcerou (3 roky).
Já už se tak těšííííím na Vánoce :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Vánoce mám ráda ale od doby, co máme děti, je miluji :-)
Nejvíc se těším na dceřin rozzářený výraz, až uvidí stromeček s dárky!
Těším se tak moc, že by mohl Ježíšek přiletět klidně už zítra :-)
Péct začnu příští týden, pracny a perníčky a pak za týden linecké :-) bydlíme s rodiči, takže se s mamkou o pečení dělíme, ona upeče vanilkové rohlíčky, marokánky a ještě něco dalšího. Miluju tu vůni cukroví v domě!
Z vánočních pohádek zbožňuji Pyšnou princeznu a pak ty vánoční příběhy pro dospělé :-) Láska nebeská například :h:
Na Štědrý den vařím k obědu čočku, letos jakožto kojící matka budu mít asi polívku, udělám nejspíš vývar s nudlemi a dáme si ho s dcerkou (3 roky), čočka bude pro manžela. Naši dělají kubu.
Stromeček jsme loni zdobili 23. večer, aby měla dcerka překvapení, ale letos jsme se domluvili, že Ježíškovi pomůžeme a stromeček ozdobíme spolu s malou nejspíš 24. ráno :-) jsme vzhůru od šesti, takže času bude dost.
Dopoledne pak vyrazíme buď za manželovými prarodiči nebo na procházku a po obědě zalezeme k pohádkám, jestli bude dcerka spát, proflákáme den u pohádek, jestli ne, tak půjdeme na druhou procházku a odneseme něco zvířátkům do lesa a pak večeře s mými rodiči a babičkou, možná přijede i ségra, která je do 18 hod. v práci... k večeři máme klasiku - kapr, řízek (vepřový a kuřecí) a bramborový salát. Jak dojíme, jdeme se podívat na balkon, jestli už letí Ježíšek s dárky a jak v obýváku zacinká zvonek, jdou se rozdávat dárky. A pak už jen radost a pohoda s celou rodinkou u pohádky, ze které většinou máme prd, protože povídáme :s:

Ahoj já mám vánoce moc ráda.Měla jsem je ráda jako dítě, i když jsme ještě děti neměli a i teď s dětma. S dětma je to zatím ještě takový chaotický, takže si to neužiju úplně tak jak bych chtěla, ale to se časem spraví :)
Na večeři máme kuřecí řízek s bramborovou kaší(já s bramborovým salátem od mamky), polévka hovězí vývar.Stromeček budeme zdobit den až dva před vánocemi.U nás doma máme Ježíška(jsem v ČR , tak proč mít Santu?! :00: ).
Ráda na vánoce peču, balím dárky, uklízím a celkvově tu atmosféru-vánoční hvězda,všude světýlka, vůně cukroví, skořice, sníh(když zrovna je).Pak samozřejmě rodinná atmosféra, kdy se sejdeme na první svátek vánoční s celou rodinou.
Letos pečeme i na zakázku cukroví, tak to bude takový chaotičtější :)

těším se, i když je zase strávím hlavně u plotny :s:
upečeme asi 6 druhů cukroví, jako obvykle, to zase bude binčus v kuchyni od dětí...
stromeček zdobíme večer 23., aby měly děti ráno 24. překvapení, dárky pod něj dáváme až 24. před večeří, tajně
k obědu rybí polévka
odpoledne chodíme krmit kačeny na zamrzlou řeku
k večeři kapr+salát, děti řízek+bram.kaše
Ježíška
dárky už máme, od včera, padly na to 4t. pro dvě děti a rodiče
milujeme pohádky, bobování, lyžování, mlsání :dance:

jj mame radi bvanoce,a co jsou deti se na ne tesime jeste vice :) nejvic se tesim na roznuti jak ty detske ocicka zazari :///:
pohadky ani ne u nas jdeme nakrmit ptacky a letos mozna i do zoo ;)
stromecek zdobime odpoledne den predem :)
u nas je to vecere kolem 5h a je hraskova polevka a salat s filetem a kapra si dam u rodicu dalsi den ;)
santa ma k nam zakaz...u nas jedine jezisek
darky skoro nakoupeny :) uz jen rozdelit zabalit :one:

Čauky,já je nemusím,ale,co mám malou,tak je to lepší :-D Mám strašnou radost,jak rozbaluje dárečky,zdobíme stromeček apod.
No,já mám těsto na perníčky už hotové,zítra upeču,mám hotové máslové kolečka,s mamkou budeme dělat tak 17 druhů a pak zdobím já týden před ŠD.Stromek zdobím s malou již po 2.tak 1-2 týdny před.Na oběd já hrachovou polévku a malá taky-pokud chce.Máme Ježulu,samozřejmě,koncem listopadu mu nakreslíme dárečky a pak se to samozřejmě za oknem záhadně ztratí.Dárky už mám,nemám ráda to,když je to vyprodáno,všude hodně lidí apod.Pohádky s malou-to nejde,ona má svého Mickeyho a tím to hasne :-D
Tak asi tak.

Ahoj holky....jééé taky se mooc těším na Vánoce..mám je moc ráda...letos poprve budu na Vánoce se svým přítelem a naším malinkym Tadeáškem v bříšku. Takže to budou uplne jine Vánoce než doposud.Akorát můj přítel nemá Vánoce moc rád protože na ně nemá dobré vzpomínky z předchozího vztahu. Takže se mu je chci pokusit udělat co nejhezčí, aby se na ně zase těšil..Začnu péct taky na začátku prosince. Dárečky už jsou taky některé nakoupené ale letos jich moc nebude protože jdou penízky na výbavičku pro malého..Jinak stromeček budem zdobit asi dva nebo den předem podle toho jak bude čas. a na Štědrý den obědváme vinnou klobásu jako každé Vánoce u maminky...:)A jinak se budem válet u televize a koukat na pohádky mezitím obalovat řízky a chystat se na večer..mooc se těším na "nové" Vánoce:)

Jeee konečně taky někdo kdo má rád vánoce :s: Já je uplně miluju a ted co máme malou 1,5 roku tak se teším ještě víc :a: No jenom se modlím protože čkáme druhé a termín mám v puli prosince at jsem vubec doma a né v porodnici.No co kdyžtak by jsme je trochu posunuli :s: Už máme dokonce upečené perníčky už je jenom namalovat :00:

vánoce miluju a od té doby co máme zas malé dítě jsou ještě hezčí.Péct začnu začátkem prosince,nějaký dárečky už mám,hlavně už vím co chci pořídit takže už jen dát nějak dokupy penízky a mužu vyrazit :s: Stromeček zdobí manža s dětma většinou den před,na štědrý den už vařím jen polévku a balím řízky na večer, jinak koukám na pohádky,max procházka :s: ,salát k večeři je nachystaný taky den před.Takže oběd je vánočka s kakaem apod,nevaříme oběd,no a samozřejmě máme ježíška :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka