chození 2,5 letých dětí do školky?

16.11.2012

Ahoj holky,

naše malá měla v říjnu 2,5 roku a nastoupila jelikož mám starou variantu mateřské na 5 dnů v měsíci do školky. Po ukončení 5ti dnů co odchodí nosím papír na sociálku, že opravdu chodí jen těch 5 dnů. Dnes sem to tedy na socku nesla a bylo mě sděleno, že od prosince se už papír nosit nemusí a děti můžou být ve školce celý měsíc. Slyšela ste o tom už některá? Že by tato změna nastala? U nás totiž ta paní na socce jednou něco řekne a podruhé je to jinak, nerada bych něco udělala špatně.

Kliknutím vložíte smajlíky:

takže taky je odpověď na mail, který sem zaslala na sociálku uhledně té docházky 2,5 letých dětí.

Dobrý den,

od 1.12.2012 se u dětí starších dvou let docházka do předškolního zařízení nesleduje. Platí i pro ty matky, které čerpají rodičovský příspěvek podle právní úpravy platné před 1.1.2012.

S pozdravem

Bohumila Čapková
vedoucí referátu nepojistných sociálních dávek I
Úřad práce České Republiky

čau, já to takhle mám. malý je 2,5 roku (teď) a v září nastoupila do MŠ na celotýdenní docházku a já do práce. no a co bylo potřeba zařídit:
měla jsem starou variantu rodičáku (tu platnou před 1.1.2012), byla na 3roky, brala jsem 7600...zašla jsem na sociálku, zrušila starý rodičák, nahlásila si nový (ten platný od 1.1. 2012, kdy je možnost, že můžeš dát dvouletý dítě neomezeně do jeslí nebo MŠ. spočítali mi, kolik už jsem na RD dostala a kolik mi bývá přerozdělit (ta nová varianta je finančně maličko nevýhodná) a teď mi posílají 5,5tis. měsíčně (od září do dubna). a já můžu zároveň neomezeně vydělávat

takže optej se na sociálce, jak to je. upřímně nevím, jak to vychází třeba u 4letých rodičáků, jestli to tam jde taky - v podstatě jde o to, kolik peněz na RD jsi už vyčerpala z teď dané částky 220tis (to je celý balík který můžeš na rodičáku dostat v průběhu, dřív vycházelo, že když jsi byla na tříletý variantě pobrala si za tu celou dobu nějakých cca 250tis)

já o žádné takové změně neslyšela, takže žiju stále v domnění, že pro starou variantu rodičáku platí stará pravidla, tj. školková docházka je i po 2. narozeninách omezená, pro novou variantu rodičáku platí nová pravidla, tj. dvouleté dítě může chodit do školky bez omezení.

Hele ja byt tebou tak zvednu telefon a najdu si jeste nejakou jinou socialku a zeptam se jinde. At zbytecne neprijdes o penize.

tak o tom nic nevím. to je pro mě novinka. ale myslím, že je to pořád steně. do dovršení 3 let na 5 dní v měsící

In reply to by Bára1378

vzdycky neco tvrdi a pak je to jinak. taky bych radeji zkusila zaovolat jeste nekam jinam, treba do jineho mesta. a nebo to od ni zadat pisemne, at ti ukaze, jak na to prisla, ze je to sjednocene - pokud to tak je, tak na to musi byt nejaky zakon a ten at ti ukaze...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky