uspávání dvou dětí, noční buzení

11.11.2012

ahoj holky, nejprv bych se chtěla zeptat jak uspáváte 2 děti. My máme 3 letou a půl roční holčičku.
Nejprv uspím mladší, bud to vyjde bez pláče, ale většinou pláče v postýlce a já přijdu, pohladím, utěším a zas jdu...asi tak 3x a spí....když spí, tak jdu na starší, lehnu si s ní do postele dokud neusne a pak jdu.
Poslední dobou ale usíná hodně dlouho a já už pak taky skoro usínám a pak už nejsem večer schopná ničeho, takže jdu akorát vedle do ložnice taky spát.
Za hodku, nebo 2 se probudí mladší, já zas nakojím a spí se dál. mladší se budí tak 3-4x za noc a já vždycky musím přiběhnout, aby nevzbudila starší, protože spinkaj spolu.

Druhá otázka na vás, probouzí se vám mladší, jak to řešíte?

zatím to tak funguje, ale nevím jak dlouho vydržím :00: Hlavně někdy nakojím kolem 3ráno, položím a pláče. Takže občas chovám a občas vyndám z postele starší a přesunu k nám a mladší nechám vyvtekat, pač už nemám sílu nosit....

jak to řešíte vy, jestli něco takového taky řešíte?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ach to spaní :) Tak to máš patrně obě holky pěkně zvyklé na nesamostatné uspávání. Co je dát spát zas odděleně a postupně naučit spát samotné, jestli vám to byt umožní..
Když není muž občas doma, opláchnu 5 měsíčního a 3 letou sama. Dcera jde spát k sobě a malý do ložnice do postýlky. Prostřídám se u nich podle situace a asi do půl hoďky je klid. S mužem se u nich prostřídáme, podle situace myje on postupně oba nebo jsme nacpaní v koupelně všichni, on pak řeší starší a to s ní dohání den a kecá u postele a já jsem s malým a k dceři odběhnu. Děti usnou kolem osmé. Dcera do 5 měsíců řvala jak tur, pak jsme natvrdo začli s estvilem. Když to na nás zkouší, odkážeme jí nekompromisně do pelíšku. Malý usne sám, někdy chce hladit nebo usínat v manželské posteli, odpadne u kojení nebo spal dlouho odpo a čučí s námi na telku. V noci kojím ideálně kolem 3 a pak kolem 6 kdy vstává. Poslední dobou v noci kvílí častěji. Manžel spí v obýváku a chodí k dceři, která někdy v noci ječí jako by jí brali na nože. A my nevíme co s tím. Většinou každou noc se přestěhuje k němu. Tak za půl roku budou obě děti pokojíčku, jsem fakt zvědavá, jestli dcerka bude spokojená za společnost nebo skončí oba u nás :)

my máme synka 2,5 roku a dcerku 4 měsíce.
Synek má svou postel ve svém pokoji, vedle ní je ještě dospělácká postel, na které spí tatínek, takže když se kluk v noci vzbudí, já k němu vstávat nemusím. Poslední dobou se naštěstí už v noci moc nebudí, usíná kolem deváté a občas se vzbudí cca za hodinu, vyčůrá se a spí až do rána, tj. tak do 6 - půl sedmé. Ale večer sám usínat nechce. Teď mu asi začíná období strachu ze tmy (nebo je to jen projev sourozenecké žárlivosti), sice jsme mu pořídili plyšáčka se zabudovaným světýlkem a ukolébavkou, ale není to ono, touží usínat buď se mnou v manželské posteli nebo sice ve své posteli, ale s držením se za mou nebo tatínkovu ruku. Jenže když usíná s někým z nás, trvá mu usnout mnohem déle než když je v ložnici sám, ze mně pořád mámí pohádky a chce si povídat, tatínka si zas pořád hlídá, aby pod dojmem, že synek už spinká, neodešel do maminčiny ložnice ;)
Dcerka večer usne jen v mé náruči nebo v kočárku, usíná kolem deváté, to ji ještě zvládnu přenést do postýlky, v noci se budí 2-3x, okolo půl druhé už obvykle u kojení odpadnu, takže do rána chrní v mé posteli, ráno vstává v pět :00:

Ahoj, tak tvůj stav s uspáváním je dost šílenej, to opravdu nemůžeš dlouho vydržet! ... ale co s tím, já nevím...pač staršího kluka jsme si naučili blbě a usne jen, když jsme s ním všichni v pokoji (všichni 4 spíme v jednom pokoji), to poslední dobou trvá taky dost dlouho :-( mladší 5 měs uspávám v naší posteli, vypije obě prsa a pak ji přenáším do její postýlky, až zabere, jdeme uspávat staršího. V noci, jak se malá vzbudí, tak ji dávám k nám do postele, po 2.nočním kojení nad ránem ju ale zase šoupnu do její postýlky. Ono se to časem nějak ustálí. to co ty bych nevydržela, já na to mám řešení ji dát k nám do postele, tam je spokojená a hlavně spí, nám to ale nevadí.

In reply to by blumchen

já tohle to chápu, někdo si mimčo do postele nebere, že se zas bojí, že ho zalehne, mě se toto nikdy nestalo, tak mi to nevadí, ale je fakt, že malou teď u sebe nechám jen od jednoho do druhýho nočního kojení tj.od 12-4 a pak ju expeduju do její postýlky, a užívám si volnou postel a rozvaluju se. jako já se v kuse naposled vyspala, ač je to hrozný, když jsme měli kluka na operaci, já tam s ním být nemohla, tak jsem byla uřvaná, do toho ještě těhotná, ale po strašné době jsem se vyspala. já se budím v noci taky několikrát - kvůli kojení nebo i staršímu, toho pořád zakrývám, ptž. si vyslíká kalhoty a spí rád s holou dupkou, ale vše mám teda relativně u ruky a nebo na 3 kroky z postele vzdálený. tobě držím palce, at to nějako šikovně brzy vyřešíš :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nevím jestli bříško, nebo zoubky, ale zkoušela jsem jí dát na noc kaši a vydržela sice 5h spinkat, ale potom jsem jí nakojila, dala do postýlky a plakala. Když jen kojím, tak nepláče, ale budí se častěji, je to divný...Jinak se budí kolem 7h ráno a jde spát kolem 20,21h, což je myslím ideální... :? přes den toho moc nenaspí, starší je hlučná, takže jí většinou vzbudí...

In reply to by blumchen

Taky jsem včera dala synovi poprvé kaši 100ml od Hami a večer před spaním hrozný brekot, usnul až o hodinu a půl dýl než jindy a vícekrát se budil a když se vzbudil, měl pěkné nadýmání. A to jsem mu jí dala v 17 hod, takže ne těsně před spaním.

No my to delame tak,ze prvni usne starsi,ten uz je zvykly od miminka usinat krasne sam -da pusu,a jde se lehnout.s tou malinkou sedmitydenni je to boj.ta spinkat nejde driv nez ve 23hodin,a place vetsino do tech 23hodin.takze maleho nekdy vzbudi,nekdy ne.resim to uspavanim v obyvaku,aby se manzel vyspal do prace,a maleho aby nebudila.az usne,prenesu ji do postylky.vcera jsem ji takhle prenasela ale pres 2 hodiny.Jakmnile jsem ji donesla do postylky,za chvilku zase rev.Pak taky jen po uspani dojdu a jdu spat,protoze manzel uz treba od desiti hodin spi,a ja vetsinou do tech jedenacti,dvanacti nekdy,jeste uspavam.Pak kojim kolem treti,ctvrte,a nekdy trva i hodku,nez znovu zabere.Nechapu proc,proste nejde ze bych ji v noci nakojila,polozila,a bylo ticho.bud nespi a place a musim chovat,nebo si aspon mrci pro sebe.Doufam ze po tom roce se to zlomi,a bude pekne taky usinat sama.

In reply to by blumchen

NO je to fakt masakr,to teda jo :( Pro me je to nejhorsi probrat se do te devate,to jsem jako matoha,pak se vzdycky nejak zvetim a unava prejde.
Maly do skolky nechodi,ale ten rano vstava az kolem sedme,kdezto mala uz pred sedmou.Ale zase pres den se zabavi nekdy sam,nekdy teda vyzaduje mou asistenci,kdyz mi treba vari,nekdy zase vytrhnu od hrani ja jeho,kdyz ho chci neco ucit.
vcera odpo se nam dokonce povedlo ze spal odpo,jinak uz odpo dlouho nespava,a mala v tu chvili spala taky.Tak jsme si odpocinuli i my :s:

tak u nás se to tak nějak ustálilo samo - když manžel není večer doma (což je výjimečný stav), tak: večeře, společná koupel (mezitím matka vyluxuje a poklidí), mazání mladšího (starší se obléká), oblékání mladšího, kojení mladšího (starší si připravuje knížku nebo si ještě hraje, případně pohádka), mladšímu zpívám ukolébavku, starší leží u mě na posteli, ukládám a dobrou noc - v ideálním případě se okamžitě obrací na bříško a už ho bere :D - jdu číst staršímu, přenáším ho k němu do pokoje a dobrou noc (v ideálním případě 10x nevstává, necourá čurat, pít ani kakat a už vůbec mě 5x nevolá, že chce přikrejt)
v ostatních případech je to podobné, až na to, že po společné koupeli si staršího bere manžel, dohlíží na oblékání, jde mu přečíst pohádku, já mezitím nakojím a pak jdu přečíst leporelo mladšímu... to jdou spát ve stejný čas, což většinou dopadne tak, že starší usíná u nás v posteli, protože jinak se ruší a blbnou třeba ještě hodinu... a pak ho přenášíme, když jdeme spát my...
starší se budí sem tam na čurání - tak 2x do týdne - obslouží se sám, ale chce pak po mě přikrejt... mladší spí konečně (už asi měsíc) celou noc a budí se na prso tak v půl 7 ráno a pak dospává ještě tak do 8...
jsou jim 4,5 a 2 roky...
Na půl roce jsem kvůli častému buzení dala rovnou 2 příkrmy - oběd a kaši na večer... díky tomu se budil poprvé až po té jedné ráno...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky