Svatební náklady

26.10.2007

Holky, mám na vás dotaz, teda na vdané paní :)
Včera jsem vedla s přítelem rozhovor na téma svatba a její cena. On má hodně zkreslenou představu o celkové ceně, aspoň mě to tak připadá a tak se chci zeptat, pokud to není tajné, na kolik vás vyšla svatba? Myslím včetně dortů, cukroví, hostiny, šatů nevěsty i ženicha, svatební kytice a těch kytiček do klop, případně řidič a hudba. Prostě celková cena. Děkuji předem za odpověď.

Nás vyšla svatba cca na 40 tis. a měli jsme to jen s rodinou (celkem 15 lidí) (Kdyby bylo na rodině, tak bychom měli na svatbě minimálně 50 příbuznejch, ale platili jsme si všechno sami, takže jsme je mohli umlčet a pozvat, koho chceme :o)). Chtěli jsme jen takhle malou svatbu, abychom se mohli vzájemně pořádně užít a pak za ušetřený penízky jsme si udělali nádhernou svatební cestu na Bali. S kamarády jsme to pak oslavili v březnu, kdy už mohli tak nějak všichni (brali jsme se 30.12.2005, takže většina kamarádů byla stejně někde na horách, takže i kdybychom je pozvali, tak by nemohli přijít). Nejvíc nás stály prstýnky (11,5 tis.), hostina v krásný a (podle nás) i docela luxusní restauraci (15 tis.), šaty pro mě a ženicha (7 tis), líčení a kadeřnice (3 tis), kytička (1,5 tis) a poplatky (2 tis). Dort nám upekla kamarádka a oznámení jsme neměli (to se v rodině teda neslo asi nejvíc těžce, protože se babičky nemohly chlubit :o)).

Ráda bych Ti napsala na kolik nás svatba vyšla, ale já jsem to ani nějak nepočítala. Ale myslím, že tak kolem 40 tis. a bylo nás 50 hostů. Ale je pravda, že moje milá a šikovná tchýně vše napekla, vypálilo se mraky slivovice atd Peťka

je i s restaurací a ubytováním, kterou vlastní známej přítele, takže doufáme v nějakou slevičku, fotograf je kamarád (ale ten sní a vypije za tři lidi!!! :))), hudba jsou taky známý, řidič abstinent bude trochu problém sehnat, kamarádka upeče svatební dort, cukroví snad zvládneme doma, ale jinak jsme to počítali a mělo by nás být do těch 30lidí. Bude oběd a pak to bude venku nejspíš se selátkem a formou švédských stolů, pokud někdo nebude chtít maso, ale třeba salát, ale to se ještě uvidí, to jídlo se musí ještě domyslet :) Když je mimčo, tak už se pak hodí každá koruna, takže se taky chceme držet hodně při zemi. Ten můj to vidí tak kolem těch 30tis., já bych raději rezervu do 50tis. Mám kamošku, která se vdávala loni a její svatba vyšla na 240tis., do toho teda jít nechci :))

In reply to by marthy1

Tak my se neplánovali brát, ale když jsem zjistila že čekáme, chtěli jsme to stihnout co nejdřív.. do těch 50 tis a max do 40 lidí, my přijde akorát, ale to je zase na každém.. my tu svatbu pojali tak, by byla co nejvíc poklidná a proto i bez těch kamarádů.. jen v rodinným kruhu a co se týče peněz, tak se to vyplatilo a mě to nemrzí, protože jsem těhu a nemohla jsem pít.. a půlku svatby jsem strávila na záchodě :( až navečer to bylo v poho a vydrželi jsme do 12.. jsem takhle s tím spokojená :-)

In reply to by Jadyrko

I já jsem spokojená.Byli jsme jen my, rodiče a sourozenci a moje babičky.Já jsem měla za svědka kamarádku a manžel tam měl svého kamaráda.Nechtěli jsme velkou svatbu. Bylo to super v 1 jsem byla v posteli.Hudbu jsme taky neměli,ale všichni se dobře bavili

In reply to by Maru

Tak na to nepřistupuj!! Ať si zaplatí taxíka, nebo sežeňte kamarádku,.. tohle je fakt ujetý, co když se někdo naleje, to se s ním budeš v tom autě tahat!?
Nezlob se, ale takhle si to skazit nenecháš, že svatbu strávíš za volantem.. :-(

In reply to by Maru

Už jsem si říkala, ať tě to ani nenapadne, je to vaše svatba, pro vás :-) tak si tu musíš hezky užít a nestresovat se tím, jestli tě někdo poblinká :-) já osobně jsem měla co dělat, abych nepoblinkala sebe :-))

In reply to by Maru

Aha, to potom jo, je to klasika + polívka s játrovými knedlíčky.. ale je pravda, že každý podle chuti :-) a málo kdo to dneska dodržuje,.. to už se asi moc nenosí..
Já jsem se na tu svíčkovou tááák těšila a nakonec jsem si neuvědomila, že to bude dělaný jako divočina a pěkně mi to zamotalo s bříškem :(

In reply to by Jadyrko

Já jídlo celkem v pohodě snáším, až na rybičky z plechovky - strašně mi smrdíííí a tenhle týden mi dělala v břiše uragán čočka. A já ji mám ráda... Jo polívku budeme mít klasiku, pak ten řízek, předkrm vlastně bude taky klasika...:-) No a večer nějaké obložené mísy a švagorová se kasá, že udělá vynikající gulášek:-)))

In reply to by Jadyrko

My vlastně budeme mít skoro všechno domácí, v rámci úspor:-) Známá peče koláče, akorát dort a cukroví bude péct cukrářka, ale ta je taky už párkrát vyzkoušená, takže taky známá, obložené mísy udělá partnerovo teta, gulášek ta švagrová, no a zbytek u známého v hospůdce. Moje mamka udělá ještě nějaké cukroví a asi dáme na stoly i nějaké tyčinky, chipsy a oříšky k ďobání. Máme to vlastně pouze pro rodinu, s kamarádama si to Honza dá týden předem (spojí to s oslavou 30) no a já s kamarádkama to zvládnu někdy posléze třeba v pizzerii.

In reply to by Jadyrko

Přesně, hlavně teď když je všude listerie a bůhví, co někdy dávají v retauračkách do jídla. Kámoška byla v létě na brigádě v kuchyni jedné restaurace a zezačátku denně zvracela a představa, že tam něco dá do pusy, tak by se radši nechala zabít. Po kuchyni běhaly myšičky, plíseń ze sýrů se oškrabávala, olej ve friťáku se neměnil jak rok dlouhý... Blééé

In reply to by Jadyrko

Byla statečná, vydržela asi měsíc, poté jí převeleli do pobočky, kam z té restaurace dováží obědy pro největší obchodní centrum tady u nás...

In reply to by marthy1

240 tis.? A to měla na Pražském hradě? Pokud máš šanci uspořádat hostinu někde u známých a mít svoje cukroví, třeba i svoje pití, tak hrozně ušetříš. My jsme třeba ušetřili i na svatebním oznámení, úplně jednoduchá kartička vycházela na 28 Kč, my máme fotku s textem za 9 Kč.

In reply to by Maru

Jo a oznámení nás vyšlo cca na 1500, měli jsme 70 ks + pozvání ke stolu 30 ks !! A objednala jsem si přes internet, kreslený, sama jsem si navrhla co na něm chci a vyšlo to cenově nádherně.

Taky záleží na tom, co všechno chcete, co si zařídíte sami, co vám udělají profíci, jaké máte známé a jak se domluvíte se hospodou (alkohol vlastní, nealko jejich atd.)

svatba přišla kolem 30 tisíc.....+ šaty, takže 35000,-..asi....měli jsme na svatbě 50 lidí. Ale dost jsme ušetřili na tom, že dorty dělala jedna známá mamky, měli jsme pronajatou budovu,kde nám vařily moje kamarádky kuchařky...prostě krom šatů a koláčů bylo vše po domluvě....taky cukroví do koláčů napekla babička...jsem moc ráda, že to naše moc nezruinovalo:-)..ale hodně jsem jim s penězma taky pomohla, šaty jsem si platila sama, boty...no a ještě něco, už nevím ani co:-))))))

My svatbu připravujeme, na hostině nás bude 25 a jak jsme tak počítali náklady, tak nás vyjde na 30 000 zhruba.

myslím, že jsme se taky drželi při zemi, svatbu jsme měli na dvou místech - rodinný oběd v restauračce a pak mejdan za městem s muzikou a prasetem. Vyšlo nás to se vším všudy (poplatky, šaty, kytky, fotograf....)na cca 90 tis. ale cukroví nepočítám, bylo darem a bylo ho zbyečně moc. Stálo 16 tis. ale myslím, že za poloviční cenu bohatě stačí.

ahojky, my měli svatbu 8.září, nebylo nás ani 20 a svatba se vším všudy přišla na necelých 30 tisíc.

My hudbu neměli, hostinu jsme měli v penzionu, kde jsme i přespali.. stálo nás to asi 35 tisíc, můžu ti rozepsat co co stálo :-) vdávala jsem se minulý víkend :-) třeba prstýnky, poplatky na úřadě, za obřad, hostina, půjčovna šatů, cukorví atd..
a musím upozornit, že jsme se drželi při zemi :-)

In reply to by Jadyrko

prstýnků, šatů, hostiny, poplatků, kytic a cukroví vás to vyšlo na 35tis? Tak to bych si taky nechala líbit :)) Ale přece vždyť jen půjčení šatů a prstýnky museli vyjít aspoň na 12tis, ne? No, doufám, že se taky vlezem do takové částky! I když příští rok bude zase všechno dražší :( Hrůza, ceny zvyšujou a platy jsou stejný! Politici asi nedohlédnou k obyčejným lidem :))

In reply to by marthy1

Za půjčovnu jsme platili 6 tisíc, oblekla jsem se já, manžel a jeho maminka :-) Prstýnky jsem si vybírala podle ceny, aby mě vyšli na malinkato, protože chlap ho stejně strčí do hrníčku a nosit ho budu jen já.. navrhoval, ať si koupím pořádnej a jemu imitaci.. ale to jsem nechtěla... máme je nakonec za 5 tisíc, cukroví s dortama za necelých 7 tisíc, kytky necelé 2 tisíce, poplatek za svatbu 1200, za obřad na hradě 2 000, moje líčení, vlasy, nehty, doplňky cca 2000 a hostina 10 000 - měli jsme svoje maso - divočinu, svoje játra, zeleninu, ovoce,.. takže 10 bylo za knedlíky, omáčku a co se propilo... parádička.. :-) a vzhledem k tomu, že většina kolem 6 odjela, nevypilo se toho moc. Navíc my neměli nazvaný kamarády.. protože jsem nevěděla, do kolika do večera vůbec vydržím..
manžel posezení s gulášem, zabíjačkou atd. teprve bude dělat příští týden a já si zajdu s kamarádkama do pizzerie nebo tak..

Ahojky...Nás svatba se vším všudy přišla na 110. tisíc a to jsme měli 40 lidí. Naštěstí nám oboje rodiče pomohli, tak to pro nás nebylo tak hrozné...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka