jak se z toho nezbláznit??

01.10.2012

Má 2 holčičky 2 a 9měsíců a půlroční. Starší ted začala mít období fixace na mě, takže nemůžu skoro ani na záchod a když jdu večer uspávat malou, nechce být v obýváku s tatínkem, abych třeba někam nezdrhla oknem?? nechápu kam na to chodí...? a malá, je docela hodná ( manžel sice tvrdí, že neexistuje uřvanější dítě), ale mě přijde tak úrůměrně plačtivá. Jen je problém, že je hodná jen se mnou, s každým ostatním pláče, nebo spíš řve a nechce pak ani jíst.. Já teda už asi měsíc nemám šanci jít někam sama a oddychnout si. Párkrát jsem byla aspon večer na cvičení, ale s tím že starší pláče když odcházím a mladší to ještě tak nevnímá, ale pláče pak taky když se třeba nenosí. Starší začíná být ještě k tomu pěkně přidrzlá, knourá, odmlouvá a mě z toho za chvilku asi odvezou. :00: Občas je jak andílek, ale když na to přijde, kope do našeho psa, (i když umí) říká, že si neumí sundat boty ani mikinu, bundu, nic, takže bud musím já, nebo poslouchám, jak se vzteká a knourá dokud to neudělá sama, což někdy trvá třeba i 15min. Je líná si i po vyčůrání utřít pipku, u mě už ví, že já jí neutřu, tak volá tatínka a ten jí skoro vždycky vyhoví - on je ten hodnej a já jsem zlá, ale přesto je na mě maximálně fixovaná a nehne se beze mě. Do školky nechodí, zkoušela jsem to na 2 dny, ale první den mi řekla, že dostala od učitelky facku ( dotad nevím jestli si to vymyslela, zas takovou fantazii nemá - učitelky nic nepřiznali, jen že dali chlapečkovi, kterej byl nezvladatelnej na zadek), zkoušela jsem to podruhý, to vypadalo lepší a potřetí mi řekla, že už tam nejde. Jelikož se mi ty učitelky moc nezdály, už jsem jí tam ani nenutila, když mi celý den opakovala, že už tam nechce a brečela. Takže je opravdu stále se mnou. Navštěvujeme mateřská centra a vždy v pohodě, jen opravdu poslední měsíc si mě dost hlídá a moc se nezapojuje...:( Mě její chování maximálně vytáčí a nevím co mám dělat jak se sebou ( abych na ní nebyla zlá) tak s ní, abych na ní neměla třeba vysoký nároky, nebo neupřednostnovala tu mladší...Jinak mmladší má moc ráda, hraje si s ní, krmí jí. Období žárlení měla 1.měsíc, pak to bylo super...
Nemáte někdo nějaký rady? ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojda, taky se podělím se svými názory:-) Mám 3-letého lumpa a roční uřvanou holčičku. Starší je sice temperamentní, tvrdohlaví,ale i šikovný a mazlivý. V poslední době musí být stále po jeho, jenže mu to nedovolím, ale on si počká, až přijde tatínek a ten i přes mé námitky mu většinou vyhoví (sice né vždy,ale malý už ví, za kým jít). Od září nastoupil do školky a je předváděl úplně to stejné jako tvé dítko. Fantazii má sice bujnou, ale také přišel s tím, že jej tam mlátí, že tam nechce, že je paní učitelka zlá,..atd. Moje mamča je učitelka a sama mi kladla na srdce, že ač jsou naši miláčci sebe menší, tím jsou chytřejší. Vydrželi jsme týden, sice se to neobešlo bez slz a křiku,ale už tam chodí dobrovolně a těší se tam. Jde o to, že nejen ty si odpočneš,ale malý si zvykne na nové lidi a režim. Jinak malá je od narození hrozně histerické dítko, nemohl ji mít v náručí nikdo jiný než já nebo manžel. U každého křičela i když doma jsme se snažili nereagovat na její křičení a upozorňování na sebe. Až teď kolem roku se to začalo zlepšovat, byl to takový prořvaný rok. Kolikrát jsem myslela, že mi hlava upadne. Takže hlavu vzhůru, malého zkus dát na pár hodin týdně do školky, chce to pomalu, mi budeme min. ještě měsíc chodit po obědě, někde umožňují chodit jen do oběda a na oběd domů, tak na zkušební dobu to zkus, ale hlavně nesmíš povolit, jsou někdy až moc mazaní:-D Uvidíš, že budeš klidnější a malá až si zvykne, tak školku také ocení.

a ještě k tomu všemu přestala od včerejška po obědě spát a je strašně aktivní?? nechápu ten zlom ze dne na den :O :?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jj, já jsem si tam dneska taky sedla s malou a koukala jsem chvilku prázdně před sebe, než nás našla starší...uff. Kde brát sílu a energii a hlavně ty nervy:( Ještě k tomu všemu ted říká, že nemá ráda tátu a je na něj zlá ( on by jí snesl modré z nebe a je na ní hodnější než já) a ona se takhle chová.
PS: taky přeju brzy lepší období! :a:

ahoj, já mám 2 děti, 3,5letého a roční holčičku a poslední dobou jsou u nás taky boje, Malá se začla už stavět a dosáhne už skoro všude, z toho je syn na mrtvici a furt je nějaký řev. Koncem týdne máme schůzku ve školce a uvidím jestli ho ještě vemou, nepotřebuju kvůli práci, ale aby si zvyknul a i kvůli toho klídku trošku. Naše malá je strašně hodná naštěstí :-).
Když jsem mu říkala o školce a koukali jsme na fotky byl nadšenej, tak jsme se učili jak se obleče a vysleče, soží oblečení atd. Od začátku super, ted jak píšdš ty přemlouvání, výhružky a obleče se ale většinou s řevem a trvá to hrozně dlouho. Boty si odmítá obout úplně. Jí sám ale taky jak kdy no děs.
Tatka tedka pro ně zařídil kurzy plavání pro rodiče s dětma, tak než bude ta školka budou mít aspoň něco.
Denně chodíme na hřiště a tam letí že skoro běžíme a zpátky se vleče, kňourá, jak ho bolí nohy, má hlad, žízeň, řve že domů nechce, tak vypadá pomalu jak týrané dítě.
Přeju hodně trpělivosti :a:

no já bych to viděla asi tak vypilovat tu školku.zjistit ,co a jak a navyknout ji tam chodit.je to v tom to věku moc potřeba.a na Váš vztah důležité.mám holčičky taky dvě.a minulý rok jsem prožívala podobné věci jako ty.a za školku jsem byla ráda a i jsem .malá si tam vyhraje.má tam kamarádky a mají program.když byla doma přes prázniny stále jsem ji musela nějak zabavovat .a je to záhul protože jak se začala nudit hned začne zlobit a upozornovat na sebe.a tvá mladší holčička tě bude potřebovat taky víc a víc.a uvidíš že ti bude dobře a malé taky.a když je doma tak si zase udělat čas na ni.aby se necítila odstrčená.jinak se dvěma je to záhul už stále.taky se mi občas zdá že se asi zblázním....

In reply to by bobulkamodra

ráda bych školku, jenže u nás v roztokách nic není, je tu moc dětí a nebo je to dost drahý:( 100% od příštího září. Ted možná budu zkoušet aspon v mateřským centru na dopoledne 2x týdně, ale nevím jak to bude zvládat:( Já už jsem tak zpruzená, že mě ani nebaví jí nějak zabavovat:(

ja bych rada poradila ale sama si nevim rady :/ jen me zerazilo to mlaceni deti ve skolce:O to se nesmi ikdyby de´ti zlobily sebevic:( sama jsem mela praxe ve skolkach tak vim jak se deti karaji kdyz zlobi nebo tak treba musi jit neco tvorit nebo nedostanou odmenu ale mlaceni? to bych nekam nahlasila to je ubohy mlatit deti:((

In reply to by blumchen

tak jsem psala sloh a ono se to smazalo :( takze zasla bych teda za reditelokou ms nebo zastupkyni :) a tam rekla ze mala nelze a co ti rekly ty dve :) oni si to pak poresi...:)a ostatni maminky ti budou vdecne pac si nemyslim kor u triletacku nebo tak ze se s tim doma pochlubi ze je pani ucitelka mlati pokud jim to maminka doma nevysvetli ze to nesmeji :/ tak drzim palecky a dej vedet :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka