jméno Mikuláš

01.10.2012

vybíráme jméno pro syna. co říkáte na jméno Mikuláš, znáte nějakého ? jak mu říkáte ?? děkuji za odpovědi

Kliknutím vložíte smajlíky:

Nej kamarád mého bratrance se jmenuje Mikuláš, už je mu dvacet, ještě si pamatuji, jak si z něj před lety všichni dělali srandu- tenkrát se podobný jména jako třeba Mates používali jako nadávka, teď to všechno děsně frčí.

Jinak jsme Mikulášovi říkali Miky.

děkuji všem za komentáře :)
nám se to jméno líbí, okolí moc ne. ale trosku se bojím toho, že bude patřit k těm modnim jménům. před třemi lety jsme chtěli Matyáše- v okolí nikde nikdo..a ted je mají pomalu všechny kamarádky..

In reply to by elys

no máš pravdu,že se to začíná rozmáhat,stejě tak ovšem Tadeášové,Tobiášové,Jonášové,Jáchymové a podobně... Je to těžký,tohle stejně neodhadneš,mě se naopak líbí,že lidé popustili fantazii i u klučičích jmen a už na tebe nekoukají jak na exota,když náhodou nemáte doma Martínka,Tomáška,Honzíka a podobně :) My jsme to udělali tak,že jsme to nikomu neřekli,budou mít překvapení po porodu a s tím už pak nic neudělají :s: :s: hodlala jsem se totiž vyhnout všem komentářům typu-to bude chudák,to se nehodí,nechcete se rozmyslet ještě???Tohle nesnáším,nám s manželem se líbí a Lukymu taky,tak co :)

Ahoj,
máme doma Mikuláška - ve čtvrtek mu bude 8 týdnů. Rodině se sice jméno nelíbilo, ale myslím, že si zvykli :). Jinak mu říkáme Miky, Mikulda, já mu říkám Mikýšek :). Je ot pěkné jméno a zase jich neběhá tolik, i když sem tam jsme ho na ulici také zaslechla.

a proto se přidávám k tomu, že je to krásné jméno, pro nás to nej :-)...a říkáme mu Mikulášku, Miki, Mikuldo, Mikísku, Mikouši atd.atd Ať dobře vyberete :-)

Ahojky kamarádka ted porodila chlapečka a jmenuje se mikulášek, říkají mu Miky:) Myslím, že je to krásný jméno:)

Ahojky,mě se líbí mooooc,akorát u manžela neprošel,tak budeme mít takovou trošku obměnu tohoto jména ;) jinak máme Mikuláše souseda a volají na něj Miky,Miku,Mikuldo,Mikulášku apod.

Ahoj :-) Známí mají synka Mikuláše a říkají mu Miki.Mě se to jméno líbí,pokud se hodí i k příjmení tak to určitě nebude problém :-) (ale kamarádi po něm v prosinci budou chtít dárečky a sladkosti :-D )

Tak Já mám doma 2,5 letého Mikuláše. :a: :a:
Je to krásné jméno.,má spoustu obměn.Říkáme mu: Mikulo, Miky, Mikýsku, Mikeši,Mikuláši,Mikulášku.
Doma máme ještě Jonáše :one:

Moc hezký.Já ho nemůžu dát,protože příjmení nám začíná na š.Myslím,že v dnešní době je jedno co dá člověk za jméno.Lidi teď dávaj takový variace,že nikdo z budoucí generace už nemůže být exot,kterému by se někdo smál.To by se smály každému druhému.

já i kamarádka, nezávisle na sobě, jsme chtěli jméno Mikuláš dát. Moc se mi líbí. Ale oboum se nám narodily holčičky :s: P.S. rodil mě doktor s křestním jménem Mikuláš :///:

Ahoj,tak my máme osmiměsíčního Mikuláška doma a nelituji,že jsme mu vybraly právě toto jméno.Okolí nás hodně odrazovalo a rodičům stály vlasy hrůzou co jsme si to vybraly za šílenost:o)Ale je to opravdu krásné jméno a doufám,že nás nebude v pubertě proklínat....Já bych zase nikdy svoje dítě nepojmenovala Tadeáš,Samuel,Kevin a jim podobný...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

v dospělosti je jméno Mikuláš náhodou krásně znělé :///: teda aspoň pro nás, ale určitě je to věc názoru, mě se taky nelíbí hromada jmen a v životě bych je nedala svému dítěti :) ale obecně mám ráda jména v základním tvaru ( pro dospělé), třeba Marie, Kateřina, Lucie.... tak mi to nepřijde nějaké zvláštní :)

Mikuláš byl můj tip na chlapečka, s manželem se nám tohle jméno děsně líbí...... ale od okamžiku, kdy jsem ho vypustila z pusy, se s nima roztrhl pytel :r: Je mi z toho až do breku, jestli se nám za dva roky podaří druhé miminko a bude to chlapeček, u nás na vesnici bude Mikulášek snad každý druhý :( říkali bychom mu Mikulka, Miki, Mikišek, Mikeš...... je to krásné jméno a má moooc variací, je to ale bohužel zase takový ten boom, jako byly tehdy Tadeáškové, Matyáškové, Sebastiánkové atd... :( Nicméně jestli u vás ještě žádný není, směle do toho! Já bych se ráda vyhnula situaci, kdy bude sedět ve škole s dalšíma X Mikulkama :00:

Ahoj, tak mě se hned při tomto jméně vybaví samozřejmě Mikuláš s vousy, takže já bych osobně toto jméno nedávala, ale když se Ti líbí, tak proč ne..... ;)

U nás na sídlišti je jeden, asi tak 11 letý kluk,a deti mu normálně, aniž by to znelo nejak ironicky, říkají Mikuláši. Za mě toto jméno ano. :€s€:

Ahoj já kdysi jednoho znala a ted jsem ho i sama chtěla říkala bych mu Miki ,ale doma neprošel :s: :one: je to krásné jméno :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky