Imunita u dětí???

22.09.2012

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat jaké dáváte dětem vitamíny na imunitu? A hlavně jak jsou účinné a jak je děti přijímají. Podle toho co jsem našla na netu, je nejlepším možným řešením Colostrum - od krav a koz. Sama jsem ho jednu dobu pila od společnosti LR. Ale můžu vám říct že nic voňavého a příjemného to nebylo. Ikdyž mi to dokonce pomohlo překonat takovou nemoc jakou je infekční mononukleóza, jaterní testy se mi tenkrát snížili na takovou hladinu, že jsem nemusela ani být hospitalizována na infekčním oddělení. Existuje něco opravdu účinného pro naše děti? Chtěla bych znát vaše zkušenosti. Malý chodí skoro měsíc do školky, zatím měl jen slabou rýmu...ale kolem něj prská a smrká spoustu dětí. Je lepší nechat organismus nezatížen a bez chemie, když nebyl zatím nějaký větší problém? Nebo preventivně malému něco dávat. Zatím jsem sázela na ovoce a zeleninu a zabíralo to...ale teď začne období, kdy zelenina a ovoce zase budou nic moc
Díky za vaše rady.pa pa :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

My jsme toho zkusili u dcerky více, ale nakonec nejlíp funguje Preventan Junior. Dávám preventivně už od podzimu a přijde mi imunita rozhodně odolnější. *wink* 

ahoj, malá taky ted měsic ve školce měla jen slabounkou rýmu asi 2 dny..Nedávám nic jen se snažim každy den(občas zapomenu-() dávat lžičku domácího medu:-) dneska sem na pojištovně dostala 2 balení marťánku tak nevim jestli ji to budu dávat myslim že vše je stejně jen chemie a ničemu nepomůže.. hlavně otužuju, chodíme na bazén a papá dost ovoce a zeleniny..

My používáme Vironal. Na Elinku zabírá super, když něco, tak má jen slabou rýmu. Na mne ale nezabírá asi nic. Brala jsem i třeba ten Preventan a taky nic. Takže Elí je v pohodě, když něco přinese ze školky, ale ten bacil hodí na mně. Ach jo. Ale hlavně, že zabírá alespoň na ni, já to nějak přežiju.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no ja nevim...my mame oslabenou imunitu kvuli nedovivinutym strevum,vyzkouseli sme toho vicero
dle meho je to pouze"cukr"my ho pouzivali dlouho nez sme zjistili ze jeho ucinek je 0 a jen sme vyhazovali penize :(
imunoglukan a preventan jak pro dospele tak deti mame odskouseny a je funkcni ;)
ale samozdrejme kazdy sme jiny,pokud vam funguje tak je to super :one:
ps:a jeste MM ;)

dětem dávám Imunoglukan a pomáhá jim. Chodí měsíc do školky a jsou fit.
Přemýšlim co bych si koupila pro sebe a asi zkusim Colustrum jak uvádí maminka podemnou...

Dávám colostrum,taky jsem tohle řešila,malej nastupuje do školky v lednu a chci ho nějak posílit. Koupila jsem tohle http://www.zbozi.cz/vyrobek/colostrum-cps-60/ U nás v lékárně stálo 239 Kč a je to na dva měsíce,takže super. Jinak jsou to kapsle,když dítě neumí polknout,dají se vysypat do jídla,nebo pití a je to takové skoro bez chuti,jak slabé mléko a nijak to nesmrdí. Dávám zatím asi deset dní. Imonuglukan,nebo hlíváček jsou dobrý,ale působí jen na určitou část imunitního systému,to colostrum ho pokryje prý mnohem víc,navíc obsahuje různé protilátky,například salmonela,streptokok,e-coli,stafylokok atp,celkem něco přes dvacet protilátek,tak jsem zvolila toto :a:

zacli sme davat imunoglukan,jinak si myslim ze preventan je hodne ucinny
jinak ja mam teda jeste k dispozici MM ktere taky obcas davam a zacnu davat vic
ale pokud nema problem tak bych nedavala,my byli ve skolce celkem 3dny
:( ale mame vvv briska takze mame slabsi imunitu ale nebyva nemocny spis jen rymu a kasel

Ahoj. Nedavam detem nic. Starsi chodi do skolky od zacatku zari a je to v pohode. Ani jim nic davat nehodlam.

my dáváme ted vitaminy malé hvězdy a ty jsou s kolostrem... a mimioto je malá i dost otužilá a to taky není naškodu myslím že i díky tomu ještě neomarodila co chodí do školky, jen měla menší rýmu :)

In reply to by Looorinka

Ahoj, no jasně....Colostrum je vlastně mlezivo od krav. Jsou dvě varianty od té společnosti. Buď jsou to takové malé tobolky (perličky) ty jsou i sladké a nebo je to přímo tekutina, která se dává do džusíku, ale to nevím jestli ti děti pozřou. Smrdí to jako chlívek a i já jsem měla co dělat. Stojí to dost peněz (já platila za oba dva produkty cca 2.500,- kč) a dá se to koupit u LR dealerů.Toho si musíš vyhledat sama na webovkách.Nebo i někteří praktičtí lékaři s nimi spolupracují. Ale pomáhá to dost. Jde o to kolik peněz do toho chceš vrazit. Níže máš odkaz přímo na Colostrum, které jsem brala. Nebo je potom levnější varianta a koupíš ji v lékárně. Jsou to produkty z Ostropestře. Ten pročišťuje organismus a především játra. Takže taky dobrá věc. Na něj se zkus zeptat v lékárně. V lékárně můžou mít i jiné značky toho Colostra.

Jinak co se týče samotné mononukleózy, je to infekční onemocnění a asi jsi byla poučena, že by děti měli mít dietu (nic smaženého, a hlavně žádné čokoládky, a žádné jídlo v kterých jsou éčka). A podle toho v jakém to mají stádiu by se neměli s nikým pusinkovat. Mononukleóze se říká taky NEMOC Z LÍBÁNÍ. tedy, přenáší se slinami.
To je asi vše...ať máš děti rychle zdravé. Držím pěsti. :a:

http://www.lr-zdravi.cz/colostrum

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka