vzorek moči..jak na to,

20.09.2012

Ahoj holky dnes sem byla pro malou do školky s tím že máme podezření na zánět močáku- počůrává se velmi častoa dnes učitelce brečela že jí to bolí.Dr nám řekla at přineseme vzorky moči.dala mi dvě zkumavky a že prý ranní moč ovšem předtím jí mám osprchnout v teplé vodě a pak tam má načůrat, ale já se bojím že to nevyjde když ráno vstane tak jde hned na nočník a pochybuju že to vydrží a ještě k tomu že mi načůrá ochotně do zkumavek.chtěla sem se zeptat jestli myslíte že vadí když to tam přímo nenačůrá ale když to tam vleju pak z nočníku?jestli to nevadí kvůli nějakým bakteriím z toho nočníku nebo já nevím co.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak sme to super zvládly..malá se kolem půlnoci vyčůrala a pak se probudila ráno kolem sedmé a utíkala na noční..jen tak tak sem jí zadržela, rychle do vany a jak krásně čůrala do zkumavek šikulka :-)

ahojky, četla jsem co holky radily, mají pravdu, že dezinfikovat nočník není moc dobrá rada, lépe zachytit rovnou do zkumavky, přelévat taky není dobrý nápad. Radila bych postavit malou do vany, osprchovat, osušit a pak čůrat nejdřív do zkumavky se žlutým vrškem a hned pak do zkumavky s červeným vrškem - ta červená je sterilní, žlutá není (máme myslím tato barvy, ne?) na sterilní moč se dobré chytat střední proud moči, tak proto nejdřív žl. pak červ. a hlavně pozor jak položíš víčko od červené - nesmíš ho položit vnitřkem na stolek, ale vrchem

In reply to by kattka61

takže když jí osprchnu a řeknu at čůrá tak vezmu žlutou chytnu třeba jen trošku a pak rychle červenou, nevím jak moc bude chtít čůrat tak aby na červenou něco zbylo.chci to udělat tak že před spaním půjde čůrat pak třeba ve tři a kolem šesté půl sedmé vstaneme a půjde se na to..jen se chci zeptat jak dlouho ta moč vydrží tak jak by se měla dostat k dr a proč je to vlastně tak rozdělené?

In reply to by lola11

klidně to taakto udělaj, ono stačí té moči tak půl zkumavky, nemusí být plná, raději teda víc, ale když nebude, nevadí ... když to vezmete ráno, nemusíš s tím hned spěchat, prostě během dopol. ... ta žlutá je jen na sediment moči to by jsi možná nějaké info na netu našla - to se zkoumá pod mikroskopem,můžou tam být vidět červ. krvinky což když přesáhne určitou hodnotu může značit zánět, jinak jsou tam přítomky různé epitelie a jiné složky, některé fyziologicky, jiné v nadměrné míře už něco naznačují (výsledek vyš. je známý za chvíli)... červená zkumavka je přímo určená na vyš. při zánětu - moč z ní se nanáší na speciální půdu a tam se nechá pár dnů a bakterie které jsou v moči přítomné (pokud tam nějaké jsou)tak na ní vyrostou - k Dr. pak přijde výsledek co tam "vyrostlo" a na která ATB je ta bakterie citlivá ...takže proto dávat pozor na tu sterilitu, aby jste si tam nešoupli bacila, kterého malá ani nemá. Možná tam ani nic nevyroste a vy nedostanete ATB. Předběžně byste to mohli vědět už podle toho sedimentu jak jsem psala. Snad jsem to trochu srozumitelně napsala.

pokud je to sterilní zkumavka, tak z nočníku moč být nemůže a jak ti tady maminka radila nočník vydesinfikovat, tak to vůbec, to by potom mohlo právě zničit případné bakterie v moči... ale sterilní moč se musí chytat přímo :( já nalákala dceru na to, že jsem zvědavá, jestli mi počůrá ruce :s: tak to čůrala hned potvůrka :s:

In reply to by ssiissiinnkkaa

no já se taky právě bála že když to umyju dezinfekcí že to bude blbé..to s těma rukama je asi dobrý nápad zkusím to..a asi stačí chytit do jedné zkumajdy a pak třeba odlít půlku do druhé ne?

budou to brát na bakteriologickej rozbor, proto to nechcou do nočníku, ale když ho vydrhneš a vydesinfikuješ, tak by to neměl být problém, ale tu prcku ji umyj, určitě to stihnete ;)

Ahoj, jestli se netrefíte do zkumavky, vyvař si něco ze skla, třeba zavařovačku a ať ti načurá tam, tak to bude sterilní a ty to potom jen rozliješ. Jinak ji večer pořádně umyj a ráno by mělo stačit ji pořádně otřít tam dole, aby to nebylo kontaminované. Nejlepší by bylo samo osprchovat, ale nevím jak u vás, mě při sprchování kluk hned čurá a tak bych nechytla nic. Každý měsíc chytám moče u obou dětí, tak o tom trochu něco vím...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

určitě stačí, mezitím určitě hodně nepije a ta moč se nenaředí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka