calibrum mami

20.09.2012

Ahoj všem! Moc prosím o radu! Do dneška jsem brala calibrum babyplan,ale už mi došel a mám doma nakoupený calibrum mami (od 2.3trimestru).Myslíte že tolik neva když bych ho začala brát už teď i přesto že druhý trimestru mi začíná až 1.10.?Nechce se mi kupovat ještě další balení babyplanu.To složení snad není až tak rozdílný,nebo ano?díky moc

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by lucininenka

No,něřekla bych, že na tomhle šprchu nebude pravdy trochu...Výživa matky má na velikost plodu bezpochyby podíl. Plod se sice chová "paraziticky", že si vezme, co potřebuje a pokud někdo strádá, tak leda tělo matky, ale mně trochu děsí uváděné množství vitamínů, minerálů a stopových látek v těhle preparátech, kde se uvádí u všeho 100% DDD, což jako by počítalo s tím, že matka nepřijme nic jiného ze stravy. Přebytky vitamínů rozpustných v tucích se ukládají právě v tucích, nejsou vylučovány močí jako třeba Céčko, jehož přebytek se jednoduše vyčůrá. Nemluvě je o stopových látkách, které se mohou při nadbytku ukládat v tkáních a působit i toxicky.

Průměrná váha plodu při porodu stoupá, i to je jeden z důvodů vyššího počtu císařských řezů. Pokud má žena pestrou stravu, žádné chemické prefabrikáty nepotřebuje. Je dobré doplnit, co jí chybí- hořčík, železo, kyselinu listovou... Ale podléhat reklamě může být kontraproduktivní. :s:

In reply to by Hypermatka

no takhle,vitamíny rozpustné v tucích se z velké části do preparátů pro těhotné nepřidávají ve 100% DDD.Zejména vit. a,který je v těhu naopak kontraproduktivní se do preparátů nedodává a nebo dodává v minimálním množství.U ostatních vitamínů rozpustných v tucích spotřeba v těhu stoupá a vzhledem k neinformovanosti většiny maminek o celkovém množství,které je v těhu potřeba a jaká strava je obsahuje si nemyslím,že by zrovna pojídání doporučeného množství viatmínů pro těhotné to mělo na ně nějaký negativní dopad na váhu plodu.plod si vezme co potřebuje a pak strádá samozřejmě maminka,pokuď vhodně nedoplní stravu.já jsem zastáncem toho,že vitamíny skutečně potřeba nejsou,krom listovky v prvních třech měsících,ale je pravdou,že třeba pro toho, kdo otěhotní na jaře,po dlouhé zimě,kdy strava celkem přirozeně obsahuje méně vitamínů než třeba v létě,můžou být prospěšné... o tom,kam se pak ukládá nadbytek stopových prvků by se dalo spekulovat,ovšem,že by to mělo vliv na velikost plodu dost pochybuju.Já měla první dítě průměrné 51 cm a 3490 g a vitamíny jsem nebrala (krom prvních tří měsíců),pak jsem teda skončila na železu,protože ve 30. týdnu jsem byla dost chudokrevná.A druhé dítě bude spíše větší a to jsem jedla jen listovku první tři měsíce,pak vůbec nic,anemii mám velice lehkou bez nutnosti léčby,takže občas si dám játra,aby to do porodu nastoupalo :) kamarádka jedla vitamíny celé těhu a malej měl porodní váhu 2200g,takže hypotrof... další kamarádka měla malého 2800g a taky jedla vitamíny celé těhu... no takže jestli to má nějaký účinek,tak rozhodně ne na váhu plodu :)

In reply to by lucininenka

Tak já něříkám, že je to pravdlem, vitamíny jsem brala jen v prvním těhotenství a to jsem 10 dní po termínu porodila dcerka s 2660 gramy, v dalších dvou jsem brala listovku, když jsem si vzpomněla, magnezium a železo, a děti měly 3460 a 3340.
Prostě si myslím, že ty vitamíny zkrátka zvyšují riziko, nikoliv, že zákonitě něco způsobí.

Nemluvě o tom, že co dělám reklamy, tak mám averzi vůči podobným přípravkům a preparátům, protože vím, co všechno člověk s každou krabičkou platí- výrobní cena 10 kč za krabičku a výsledná cena 400 za krabičku...Prostě je to rejžák na peníze :00:

Pokud to má nějakej nepopíratelnej přínos, tak placebo efekt- maminka se cítí líp, protože věří, že pro dítě dělá to nejlepší. ;) A i to se počítá.

In reply to by Hypermatka

jo na tom asi něco je :) a o tom tahání peněz mi něco povídej,bohužel na tom není založený jen průmysl pro těhotné,ale vlastně celý dětský průmysl,počínaje plenami,kosmetikou,přes příkrmy,UM až po hračky,vitamíny pro děti či oblečení :00: :00: reklamy na tebe útočí ze všech stran a snaží se ti vnutit pocit,že když nekoupíš tohle nebo tamto,tak nejsi a nebudeš dobrým rodičem :00: z toho je mi fakt na zvracení :( a vidíš,nakonec jsi zářným příkladem toho,že váha plodu není závislá na tom,jestli jíš nebo nejíš vitamíny :) ono prostě to dítě přibere co má dáno,samozřejmě za předpokladu,že maminka nijak extrémně nestrádá.

tak těch deset dní už nehraje roli :///: a nebo si kup ještě jedno balení,to dober a pak začni brát mami,je to jedno jakou variantu zvolíš :) já nebrala nic a kupodivu jsem to taky přežila :s: :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Právě že těhotná podruhý a vyšiluju víc než u prvního dítka. To bude asi věkem :s: a nějak se mnou teď o hodně víc mlátěj hormony.Díky všem!Začnu brát to mami a jen jednu tabletu místo dvou.Mějte se všichni krásně! :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka