Nevolnosti díky vitaminum...

06.08.2012

Ahoj maminky..chci se zeptat jaké vitaminy jste braly při těhu...asi 14 dní z5 jsem si koupila vitaminy centrum doporučené v druhém trimestru (jsem 15.t) jsou to vitaminy od A po Z ale od té doby mi bylo po ránu špatně a na zvracení ..když jsem je vysadila nevolnosti ustoupily. Přemýšlím, jestli to je tím, že je tam vitaminu moc, že by to tělu vadilo, nebo jestli to mám brát v jinou denní dobu?...nemá někdo zkušenost??Dííky :o)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Můj bývalej gynekolog mi říkal, že všechny ty těhoteskžý vitamíny jsou jen tahák na peníze důvěřivých matek a že při nadstandartních dávkách vitamínů se rodí obří mimina. Doporučil pestrou stravu, kyselinu listovou a železo, protože jsem anemická. A je to pan doktor, co píše učebnice gynekologie a porodnictví, které se překládají do několika světových řečí, zakládal porodnice v Africe a učil Afričanky nerodit na poli, je to kapacita v oboru, takže si nemyslím, že by se ve své domněnce pletl. :a:

In reply to by Hypermatka

Tak tak :-) Mě můj doktor řekl to samé. Ale vzhledem k tomu, že téměř celý těhotenství zvracím a pestrý stravy nejsem schopná, doporučil mi vitamíny brát obden. A co se týče složení, doporučil právě mamavit. Ale můžu ho jen po jídle. Na lačno by šel hned ven :-)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

S Mamavitem mám taky takové zkušenosti, už z toho zápachu se mi nedělá dobře.. . Navíc je i dost velký, ale to je většina těhlech vitamínů, jen si myslím, že pro těhulky s citlivým žaludkem je to strašná kombinace..

Ahojky, já beru celé těhotenství Mamavit. Špatně mi bylo jen když jsem je vzala na lačno. Jakmile si je dám po jídle, je to ok. Takže určitě se nejdřív zkusit najíst :-)

slysela jsem, ze po nich byva spatne. Ja brala gravital cele tehu a pak jeste dobirala pri kojeni a uplne bez problemu.

mě bývalo zle po mamavitu a bylo jedno jestli jsem je měla ráno nebo večer ,ale když jsem se před tím hodně najedla tak to bylo dobrý tak zkusit po jídle ,určitě ne na lačno :-)

Ahoj, mě bylo po těchto vitamínech taky zle. Brala jsem je jednu dobu v zimě abych si posílila imunitu. Místo toho jsem měla žaludek na vodě a nemohla jsem ani jíst. Když jsem je vysadila tak se vše srovnalo. Od té doby se jim vyhíbám.
Já jsem užívala do 3.měsíce Calibrum babyplan a potom Gs mamavit. Ale neužívala jsem vitamíny denně. Jen jsem si vzala tapletku tak 3x do týdne. Asi kolem 30tt jsem vitamíny vysadila úplně...

Ahoj, zkus jinou denní dobu a uvidíš. já od zač. těhu brala calibrum, brala jsem ho ob den a 2měsíce jsem skoro lezla po 4, ale blbec jsem to přisuzovala nevolnostem v zač. těhu až, v 11tt mě to trklo,vysadila jsem to a je mi hej. Další vitamíny jsem nekupovala, nechtělo se mi dávat 500 za to, že to pak brát nebudu. takže jsem koupila jen listovku. V prvním těhu jsem brala femibion a vše ok.

já myslím, že ty vitamíny nevolnosti způsobovat můžou. Zkuste si je vzít po jídle, pokud jste je tedy tak nejedla. Prostě ne na prázdný žaludek.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky