Porod koncem panevnim?

21.08.2012

Ahoj holky...Tak jsem dneska byla u MUDR. vubec me nepotesila..:( Mimous uz byl krasne otocenej hlavickou a najednou bum jsem 35tt a mame hlawicku nahore..:( Rodila jste nektera KP prirozene? Nebo cisarem? Ja bych chtela jit na cisare je to sice me treti ditko oba porody normalne,ale ted nechci ohrozit miminko..:( Jsem kousek od Vyskova,ale tady cisare nedelaji jen v nutnosti..:( Vite o nejake porodnici kde by mohly? Nekde jsem slysela ze KYJOV ? ? ? Diky za odpovedi..:)

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahojky,ja mam od malicka vadu kycli,pro ktere mi vzdycky rikali,ze nebudu moct rodit normlalne,byla jsem uz i na plastice s nema.nicmene kdyz jsem to rekla v kyjovske porodce,musela jsem mit vyjadreni a doporuceni od sveho ortopeda i pres tyto problemy,takze v Kyjove cisar taky neni mozny,dokonce ani kdyz jsou nejake problemy.uprednostuji prirozeny porod,a v pripade nutnosti podle situace jak se bude vyvijet,sekci.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jo,tak to je taky dobrý-no takže vlastně překvapení u porodu bude :) neboj,když máš v průkazce takový záznam,tak tě to zkontrolují před porodem a uvidíte na čem budete :) můžu tě uklidnit,že náš malej byl včera na kontrole opět KP :00: :00: a to ve 33. týdnu už byl přetočenej... no na to,že má být velký fakt nechápu,proč se tam takhle točí :( a hlavně jak to dokáže-je pravdou,že předevčírem byl příčně a to bylo děsně nepříjemný,myslela jsem,že mi vyleze normálně ven tím břichem :( každopádně zatím prostě my též KP a u nás jestli se nepřetočí tak se můžu rozloučit s přirozeným,protože po císaři mě nenechají :r: :r: a já tak chci ten normální,ach jo :(

jednu naši známou nechali rodit koncem pánevním v Bohunicích a to byla prvorodička. Ale naštěstí to ona i malej zvládli v pohodě :) Pokud ti nikde císař nevýjde, tak budu držet palce, aby to taky u vás šlo rychle a dobře

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj.. :a: A kdy mas termin? Ja doufam,ze se otoci,ale mooc nadeje si nedavam!

ještě se může otočit a jestli ne,tak jako třetirodička bych možná zkusila porod přirozený i vzhledem k tomu,že máš malé rozestupy mezi dětmi ;) samozřejmě po poradě s lékařem,který zná nejlépe tebe i polohu miminka,ne každý konec pánevní je vhodný k rození přirozeně. mám kamarádku,která jako druhorodička rodila konec pánevní a byla spokojená :)

Ahoj,naše malá šla také koncem pánevním.Žádala jsem o císaře přímo primářku v nemocnici ale řekla mi že jen v případě že by malou naměřili kolem 4kg.Nakonec mi císaře na termín naplánoval lékař když jsem byla na srdíčku.Říkal že je to riskantní,že miminka bývají přidušená.Malá měla 3000g a 46cm.Jsem z Děčína a bez protekce by mě nechali rodit přirozeně.Lékař mi volal domů když měla primářka dovču at hned přijedu a ráno mi udělal císař :)

Ahojky,
kamarádka rodila koncem pánevním, praskla jí voda když byla 37+5tt.. tady v Praze se většinou taky rodí přirozeně, teda pokud nejsi prvorodička a nenastanou komplikace. Ta kámoška říkala, že se to dalo docela dobře zvládnout, akorát snad rodila na boku, kvůli tomu, jak bylo mimčo natočené, šitá byla skoro stejně jako když rodila předchozího synka. Ona se naopak bránila císaři, chtěla za každou cenu rodit přirozeně..
Ať ti vše dobře dopadne! :one:

Ahojky já jsem rodila KP přirozeně porod od prasknutí vody trval cca 4 hod(takže pohoda)akorát tě musí více ručně roztáhnout,protože zadeček je užší než hlavička.Dá se to přežít úplně v pohodě,je fakt,že můj malej měl při porodu 2450 gramů,rodila jsem ve 38 tt když mi praskla voda.Malej byl úplně v pořádku a hned jsme byli spolu. :a:

In reply to by Mimčo

Ja se bojim i hlavickou ale to bych zvladla zvladla jsem 2..:) Prvni porod 12hodin a druhej 17hodin a proto si nedokazu predstavit rodit KP prirozene..:( Hrozne se bojim a jen doufam, ze se jeste otoci! I kdyz si pry nemam delat moc nadeje..:(

Ahojky,
já mám tohle rozhodování za sebou a rozhodla jsem se pro císaře. Nechtěla jsem jít do těch rizik, které by byli u přirozeného porodu.
Nevím, z kama přesně jsi, ale císaře ti udělají v Kroměříži. Já tam rodila a byla jsem maximálně spokojená, opečovávali mě a pomáhali hrozně moc.
Je tam užasná laktační poradkyně, což se může hodit.
Jestli máš nějaké otázky, klidně se ptej.

In reply to by PetulkaJK

Ahojky no ja jsem z Vyškova ale tady ty cisare nechcou moc dělat jen když je to opravdu akutka!!! Newis co k tomu budu vse potrebovat kdyz bych chtela cisare v jine porodnici? Nejake potvrzeni lekare nebo neco? Ale ty jsi rodila v miste bydliste ze?

In reply to by Efektik

Mě dal doktor papír na císaře a vůbec neřešil, do které porodnice s tím půjdu. Tak si myslím, že v tom rozdíl nedělají a když tak si tam třeba zavolej, než vyrazíš. S tím papírem zajdeš za primářem, když má poradnu (má ji v úterý, myslím dopo - mají to na stránkách), a on ti navrhne termín.
O Vyškovské porodnici jsem slyšela, kámoška tam rodila a fakt masakr. Užila si hrůzu, dva dny a prostě ji na císaře nevezmou... nakonec malýho tahali kleštěma.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No meli jsme ve 30tt 1700g..Myslim ze pokud se mi neotoci do toho 3.9 tak ju asi Mudr premeri a uvidime! Ale ja chci cisar!!! Bojim se toho hrozne mooc!

In reply to by Efektik

no tak jestli měla ve 30. týdnu 1700 g,tak to drobek rozhodně nebude :) my měli tu samou váhu,doktor říkal,že je přerostlý o 2 týdny a že mám nejspíš počítat s váhou ke čtyřem kilům :00: :00: každopádně pokuď je to KP a neotočí se a ty budeš chtít císaře,tak máš na to právo... většinou se KP dovoluje rodit jen těm vícerodičkám,které o to fakt stojí :) každopádně já se zase modlím,aby tolik nenarostl,chci normální porod a když bude mít nad 4 kila,tak normálně nebude :r: :r:

In reply to by lucininenka

Tak nevím, ale mě to tak moc nepříjde. Náš malý važil taky tak, narodil se 38+4 a měl 3140g. A co jsem slyšela, tak všude se říká, že dítě od 30tt svou vváhu zdvojnásobí, takže 3400g. Myslím, že tvůj doktor trochu přehání.

In reply to by PetulkaJK

no vzhledem k tomu,že první syn měl 3490g,tak pochybuju,že druhý bude mít méně :) spíš bývají děti větší než ty první,ale doufám,že do těch čtyř kil by se vejít mohl :) a první měl ve 30. týdnu 1590g,takže byl o něco menší než tenhle :) no stejně to neovlivním,takže musím čekat :) 3400g by bylo krásné,kéž by :s: :s:

In reply to by Efektik

Když jsem byla na předoperačním vyšetření, doktorka mi řekla, že malý má cca 3200g, je ideálně nachystaný na normální porod, naléha, poloha taky super. Ale v zápětí mi řekla, že i přes to, kdyby byla na mém místě, šla by na císaře. Takže já už v tom mám jasno.
A kdyby jsi měla problém, zajeď si do KM. Tam problém nebude.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka