Poslední těhotenský blog

10.09.2012

Tak a je tady poslední týden mého těhotenství a tvého pobytu v teplíčku, měkoučku a bezpečí mámina břicha Oskárku.
Protože si nám ty lumpe trochu moc vyrostl a minulý týden byl tvůj váhový odhad 3600 g a taky proto, že si se ještě nerozhodl vylézt ven, byla jsem dnes prvně v poradně v nemocnici.
Na CTG jsem se potkala se ségřinou spolužačkou, která mi tam natáčela ozvičky, tak jsme to hezky prokecaly. Jsi lenoch, pěkně si tam usínal, ale kuchyňská minutka tě dokázala rychle probudit :s: Výsledek CTG - krásná křivka srdíčka, nulová kontrakce...
Po CTG jsem šla k doktorce, mladá sympatická lékařka mne vítá slovy: "Tak co, nějaké problémy?" A já jen vrtěla hlavou a na veškeré dotazy typu: "Tvrdne vám bříško? Nebolí vás jizva? Voda neodtekla? Co zátka, neodešla?" odpovídala jen ne, ne a ne. Prostě jakobych měla být těhotná ještě min. do konce roku.
Trošku jsme si s paní doktorkou popovídaly a šlo se na vyšetření. První věta lékařky: "no to je nález teda." To už jsem se začala smát, protože mi bylo úplně jasné co mi řekne :s: No jasně, na porod to opravdu nevypadá. Trochu mne dole prohmatala, zkusila roztáhnout hrdlo tak, aby nebylo prostupné jen na špičku prstu, což teda bylo hodně nepříjemné a i paní doktorka si u toho trochu zafuněla.
Ale závěr je - hrdlo na falang dlouhé, polotuhé a pro prst těsně prostupné, hlavička naléhá volně na vchod pánevní (aspoň něco, malý mi totiž dost tlačil na pravou stranu pánevní kosti).
Takže, pokud dnes nebo zítra neporodím, ve středu nastupuji na preventivní hospitalizaci. Tzn. do konce týdne jsi Oskárku na světě, ať už přirozeně nebo sekcí.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka