IVF - ICSI - kdo se na nej chysta a co se vam honilo hlavou pred odberem?

06.09.2012

Ahoj holky :€s€: ,
kdo z vas se chysta na IVF - ICSI? Nikdy bych neverila, ze dojdu tak daleko, vzdycky jsem si rikala, ze to urcite pujde prirozene. Kdyz jsem v roce 2010 podstoupila hysterosalpingografii (ktera me mimojine bolela jak cert a skoro jsem jim tam omdlela na sale), tak jsem si rikala, ted uz to skoro vyjde... Stale nic... Rok 2011 hormonalni stimulace omifinem a planovany sexik... Nic... Pak laparoskopie, nalez hodne nizke endometriozy, skoro by nestala ani za rec, kazdopadne muj skvely gynekolog vse odstranil... Nic... 2012 - leden, unor, brezen 3xIUI neuspesne... Ja i manzel jsme zdravi, i kdyz spermiogram ma tak nejak stredni, pry ne excelentni, ale presne na hranici normy, tak pak uz clovek fakt nevi... Uz nema cenu cekat dal... Takze i ja podstoupim IVF, zalezi na spermiogramu, zda to bude jen ICSI nebo z poloviny i IVF. Vzpominam si, jak jsem cetla tyto zkratky ve vasich diskuznich forech a ani jsem poradne nevedela, co znamenaji, verila jsem, ze ja nebudu ten pripad... Jsem z toho docela smutna, ze nam to nikdy nevyslo prirozene. O miminko se snazim uz pres 3 roky... A nic... Asi bych mela byt ted stastna, ze se blizim k cili, ale mam i trosku strach. Ta hormonalni stimulace take moc nepomuze, citim se unavena a precitlivela, pravy vajecnik na prasknuti, denne si picham 3 injekce... V sobotu uz mam odber... Nesnasim anestezie a sedativa, takze jsem z toho vseho trosku na mekko. Zajimalo by me, jak jste to holky prozivaly vy tech par dni pred odberem a co se vam honilo hlavou? Na co jste myslely? Pro kolik embryonku jste se rozhodly a kolik se uhnizdilo? Budu rada za kazdou psychickou podporu, diky moc! :h:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak jak to s tebou vypadá??? Jak jsi zvládla odběr? Kolik bylo vajíček atd???? To by mohl být ve čt transfer, ne?? :€s€:

Ahojda kočko, tak já ti přihodím svůj příběh pro psychickou podporu.
Já čekala na miminko téměř 3 roky a dočkala se ve 35 letech.... S mužem jsme podle doktorů taky oba v pořádku, prošli jsme všemi vyšetřeními včeteně genetiky, imunologie, laparoskopie, hysterskopie. 6 cyklů s clostibegytem a utrogestanem a nic. Pak 2x IUI s pregnylem a nic. Tak jsme se dostali taky až k IVF. Musím říct, že ve chvíli, kdy jsem dostala časový plán stimulace a šla si pro léky, tak mě to děsně nabilo energií, hrozně jsem se těšila a byla strašně optimistická, že to prostě vyjde. Stimulace probíhala dobře, měla jsme hodně folikulů (28) a mírný náběh na hyperstimulační syndrom. Odběr vajíček byl v pohodě, narkóza jen krátká a já se těšila, až mi embryolog řekne, kolik máme vajíček. No tak z těch 28 folikulů bylo jen 9 zralých a použitelných vajíček. Doporučil radši udělat ICSI, tak jsme to nakombinovali, 6 ICSI a 3 normálně. No ještě, že jsme to udělali, z těch normálních se začalo rýhovat jen jedno. Nakonec jsme měli 4 embryjka. Já chtěla zavést 2, ale díky tomu hyperstimuláku mi dali jen jedno a 2 zamrazili, to poslední se zastavilo ve vývoji. Chodila jsme normálně do práce (jsem kancelářská krysa), tam to nikdo nevěděl a já se těšila na testování. No bohužel test byl za 2 týdny negativní...já to pořád nemohla pobrat, jak to, že to nevyšlo, když jsem byla tak pozitivně naladěná a přesvědčená, že to vyjde. Chtěla jsem mermomocí hned na KET. Doporučili mi jeden cyklus počkat. Tak jsem přečkala Vánoce a v lednu 2011 jsme plánovali KET. Toho už jsme se pro změnu šíleně bála. Největší strach byl, že embryjka nepřežijou rozmrazení, měli jsme zamrazené 2 blastocysty a víc nic. Naštěstí obě přežily rozmrazení a obě mi byly zavedeny. To čekání bylo šílené tentokrát. Byla jsem doma na neschopence a odpočívala co nejvíc. Už 9. den po KET byl na testu duch... A za 2 týdny po KETu byl test z krve pozitivní. Pak ještě to čekání na první ultrazvuk, pak na srdeční akci.... pak na vydání průkazky a další ultrazvuky, pak pozitivfní triple test (1:80 na Downa), pak plodovka a čekání 3 týdny na výsledky.... já dlouho nikomu neřekla, že jsme těhotná, protože jse m se bála, že to dopadne špatně a já nechtěla ten soucit... Ale všechno dopadlo dobře, embryjko se uchytilo jedno a je z něj krásnej kluk, 2. října mu bude rok. Je šikovnej a hodnej a hrozně si ho užívám.
Tak se ničeho neobávej, určitě to dopadne dobře, když ne na poprvé, tak na další pokus. Dnešní medicína umí zázraky, i když nezná příčinu, jako to bylo u nás a je u vás. Držím palce a hodně štěstí na odběr. Dej pak vědět, kolik se urodilo vajíček a kolik máte embryjek a vůbec dávej zprávy, jak to pokračuje!!!

In reply to by Ala

Alo :€s€: , moc dekuji za Tvuj prispevek, ke konci me skoro rozbrecel dojetim, no to jsou asi ty silene hormony, co do sebe picham... Tvuj pribeh je pro me velmi povzbuzujici a kor, kdyz ke konci pises, ze mas doma krasneho, sikovneho a hodneho klucika, kteremu bude rok. To je asi to nejvetsi stesti a stoji to za to, to poznam, az ho budu mit take doma ;) . Mame velmi podobny pribeh tim cim jsi si prosla, jsem si prosla i ja, tedy az do IVF a i kdyz nejsem tak nejak natesena, tak verim, ze se to na poprve povede, myslim, ze to pichani vsech tech hormonu me trosku ubiji, proto pisi tak trosku negativne, ale samozrejme jdu do toho!!! Doktor nam spise take doporucuje ICSI, tak to asi vsechno necham na nich, oni vedi co delaji. Na ultrazvuku jsem mela spoustu folikulu, ale dobrych si myslim, ze bude take neco kolem 6-9. Uvidime. Urcite dam vedet. Jsem rada, ze narkoza na odber byla jen kratka, ale i tak, pamatujes si z toho neco? Nebolelo Te to potom nebo nekrvacela jsi?

In reply to by LucieMtz

Jo ty hormony dělají psí kusy... ;) Z toho si nic nedělej, já jsem od té doby i v průběhu těhotenství až do teď děsně lítostivá a dojme mě každá ptákovina.... :s:
Na ICSI určitě nešetřete, je to dobrá metoda a dost pomůže, jen ji zatím pojišťovna neplatí, ale na tom s efakt asi nedá šetřit.
Z narkózy si nic nepamatuju, usnula jsem už cestou na sálek a probudila se zase cestou z něj a celá ta akce trvá ani ne půl hodiny. Pak jsem si poležela 2 hodiny tam a jela domů. Žádné špinění a nic jiného. Jen je třeba fakt hodně pít, i teď při stimulaci, předejdeš tím tomu hyperstimuláku, chce to min. 3 litry, pokud zvládneš i víc. A jíst hodně bílkovin, taková ta steaková dieta, maso, maso a maso... taky tvarohy a podobné věci. Nevím, jestli ti to řekli, oni na to někdy zapomenou a pak se diví, že to sami od sebe nevíme.... :00:
Držím moc palce a těším se na pozitivní zprávy!!!

In reply to by Ala

Ahojky Alo :€s€: , no dietu mi zadnou nedoporucili, ale mas pravdu zvyseny prijem bilkovin a hodne pit urcite pomuze. No ja to udelala zatim naopak, vcera jsem se cely den citila tak nejak divne, jakoby opila cely den, nemela jsem vubec hlad a skoro vubec jsem nic nesnedla... Ale dneska se polepsim, rano jsem sice zvracela a stale citim tu motolici, ale pak jsem se normalne nasnidala a po cely den chci do sebe nacpat co nejvice bilkovin, jist mohu az do pulnoci, zitra mam odber. Kdybych jeste jednou vyvratila zaludek, tak uz zavolam doktorovi, ale jestli ne, tak jenom zitra mu to rano reknu. Ja ziji v zahranici, takze my si IVF musime hradit plnou cenou a je to tu opravdu drahe, je fakt, ze jsme v nejlepsi klinice, ale co jsem chtela napsat je, ze ICSI uz mame zapocitane v cene, takze pry zalezi na vzorku manzela, ale doktor se priklani k ICSI, asi to bude jistejsi po tom vsem, co jsem si vycetla. Mame narok na zmrazeni ostatnich embryi na rok, no jsem zvedava kolik mi jich zitra vezmou a kolik se jich uchyti, modlim se, abych nemela ten hyperstimulacni syndrom podle toho jak mi bylo vcera a dneska to zvraceni. Zkusim se dat dneska co nejvice do kupy, bilkoviny a hodne pit, piji nastesti obecne hodne, tak to je ok. No napisi jak to dopadlo a doufam, ze me take uspi jeste cestou na sal ;) .

Ahoj, my na mimouše čekali 4 roky. Byla jsem na IVF s ISCI, odebrali 11 vajíček, po prodloužené kultivaci nám zůstaly 4 krásné embryjka. Šli jsme jen do 1! Za 14dní byla dálnice, celé těhu bylo rizikové, spousta problémů, celé těhu proležené jak doma, tak 6týdnů v nemocnici, porod bych ani nerozmazávala. Každopádně Domčovi budou v prosinci 4 roky. V březnu jsem podstoupila KET, ze 3 zmražených embryí přežily 2, ale opět jsme nechali zavést jen 1. Bude to zase kluk, TP mám v prosinci a těhu je zatím (ťukám na vše) bezproblémové.
Anestezie při odběru je tak na 15-20min. neměla jsem žádný problém, jasně , že mě pak břicho bolelo, hlavně musíš stále hodně pít!!!! Na co jsem myslela? Źe za týden už budu mít v bříšku vysněný miminko :h: . Vůbec se nestresuj tím, že to nešlo přirozeně, my si z toho děláme s manžou prču. Vždycky říkám, že jen málo ženských otěhotní se ženskou, páč na sále mi trasfer dělala doktorka :///: . Manža teď prohlásil v práci, dkyž se ho chlapi ptali,jestli budeme mít mimčo odpovědl, nojooo, jsem pustil ženu do města a přivezla si mimčo, který bylo 4roky u ledu, ale co, měl jsem to bez práce :s: .Mysli pozitivně, všechno bude dobrý!! :a:

In reply to by Kristule

Ahojky Kristule :€s€: , tak se jeste ted tady smeju nad koncem Tveho prispevku, ju, mas pravdu, chce to brat pozitivne, asi se moc tim stresuji, fakt jsi me rozesmala!!! Diky moc za to! Jinak je super, ze se vam IVF podarilo vzdy na poprve, take si myslim, ze se nam to povede a asi ano, uz nebudu uvazovat nad tim, ze nam to nikdy neslo prirozene... Stejne to nezmenim, spis se ted budu tesit, v sobotu jdu na odber a nejake 3-5 dni pote bude transfer, jupi a pak jen cekat :P . A gratuluji k mimiskovi, uz brzy ho budes mit u sebe :k: . Ten prubeh tehotenstvi si hold nikdo nevybere, doufam, ze to moje bude bezproblemove, tak jako to Tve soucasne :one: .

In reply to by LucieMtz

Díky. No jak říkám, musíš to brát jedině pozitivně, jinak to nejde! To píchání hormonů bylo nepříjemný, přibrala jsem 3kg a už od začátku jsem to měla v břiše, takže těhu bylo vidět brzy a druhý těhu, o tom ani nemluvím!! to břicho rostlo hned. Toho odběru folíků se opravdu neboj, ani se nenaděješ a budš zpět na pokoji, jen tě asi ty vaječníky budou bolet, jak budou po hormonech rozblázněný,já jsem nekrvácela, nic, prostě vše ok, jen hlavně dodržuj ten pitný režim!
Jinak jsem zapomněla ještě napsat, že mám za sebou i gynekol. laparku, kde mi odstranili srůsty po slepáku a udělali profuky vejcovodů, jeden byl neprůchodný, ale zprůchodnili ho. Manža má spermiogram děs a bídu, nějakých 20% živých spermií, já jsem teda byla v pořádku až na to, že jsem si na jeho spermie vytvořila protilátky, takže i to málo, co tam manža poslal jsem ubila :s: . Takže dle dr. by to byl zázrak, kdyby to vyšlo přirozeně. Popravdě jsme druhé těhu zkoušeli přirozeně jen 2 měs., pak jsme si spočítali, že bych měla být těhu hned, abych přešla na další rodičák, tak jsme hupsli rovnou na KET.

In reply to by Kristule

Ahojky Kristule :€s€: , ted jak ctu Tvuj prispevek, ze jsi si vytvorila protilatky na spermie manzela, jakym zpusobem se toto zjisti, krvi? Me s manzelem poslali udelat strasne moc studii pred ivf, tak si myslim, ze toto tam snad bylo take. Ptam se, jelikoz v poslednich mesicich skoro pokazde kdyz :sex: tak pak dostanu infekci a musim si zavadet bobule, je mozne, ze je to s tim nejak spojene? Proste s manzelem v posledni dobe nemuzeme nic delat, jelikoz jsem se bala, ze z toho zase bude nejaka infekce no a ted uz kor ne, jelikoz zitra jsou odbery. Budu se muset na to zeptat Dr. Napisi jak dopadly odbery :one: .

In reply to by LucieMtz

No to, co popisuješ spíš vypadá, že máš nějaký zánět, popř. že ho má i manža, měli byste se přeléčit oba. Ale zase jsi sledovaná, tak by na to přišli i na případnou alergii na sperma. nám to řekli, po odběrech krve na genetiku bo co to bylo :?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka