zánět předkožky - čím vzniká?

28.08.2012

holky, muzu poprosit o zodpovezeni? Jake jsou priciny zanetu predkozky u kluku? malej ma 10,5 mesice, a ted to ma..musim ale rict, ze rano cervenej pinda, 3x jsem ho omyla hermankem a namazala framykoinem, a pindik je mnohem lepsi..ale nidke se nemuzu docist, cim to vznika???diky

Kliknutím vložíte smajlíky:

My jsme měli to samý před dvěma týdny a doktorka řekla, že to není zánět, ale jen zapařený. Zánět bys asi takto snadno nepřeléčila...

In reply to by PetulkaJK

Nene, zánět určo poznáš. Pindík je fakt jak červená žárovka a je to strašně bolestivé. Za dosud neuvolněnou předkožkou se nahromadí hnis. Fakt peklo.
U nás to vždy léčí taťka, přeci jenom má s pindíky větší zkušenosti ;) a opravdu, když poctivě vykoupeš a vyčistíš od hnisu a namažeš framykoinem, tak je to do 24hod o 100% lepší. Ono to stejně rychle i nastupuje.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj, my byli u mudr, a ta prave rikala ze je to zanet...ale uplne jsem se zapomnela zeptat, cim to vznika. Byli jsme tam jeste s jinym problemem..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jj, asi ne...no muzu rict, ze malej ma radsi sprchovani s tatem, nez koupani ve vane :)...jak tata vleze do sprchy, uz ciha a muze mit vanu plnou :)
musim rict, ze opravdu pindik cervenej jako blazen, a druhej den po preleceni super!!!!

Když už se tu bavíte o pindíkách můžu mít dotaz? Malému jsou 4 měsíce a už pomalu 2 měsíce má na pinďovi skoro na špičce takovou žlutou ďubku jako uhřík, ztratí se to? Bojím se aby se to nezanítilo nebo něco. Na obličeji by to člověk vymáčkl nebo propíchl a bylo,... :€s€:

Ahoj, Matěj už ho měl nejméně 5x a vždy to bylo, když se mu uvolnila o kousek předkožka. Jak to někde povolilo, hned zánět. Už mám žádanku na projetí sondou, ale nechce se mi do toho ... Naposledy měl cca před 2měs. Je mu 3,5 roku. Jinak koupeme v řepíku a mažeme framykoinem.

In reply to by Lenka1806

Nene, to se bere jako takový drátek a zpravidla urolog tím obkrouží žalud a vlastně uvolní předkožku. Dělají to v lokální anestezii a co jsem četla, tak to není zase taková hrůza.
Tvůj malý je ještě maličký na takový zákrok. Třeba se mu to nebude dlouho opakovat, držím palce.

U miminek ještě nejde pořádně přetáhnout předkožka, pod kterou se hromadí maz a různé nečistoty, mohou se tam rozmnožit bakterie a z toho potom vzniká zánět.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka