Vztekací období

24.08.2012

Ahoj mamky, tak já se tedy tentokrát nejdu vůbec chlubit, ale jdu si spíš postěžovat a tak trochu pro radu. Malej se nám začal vztekat, ale to fakt hooodně. Slovo "nechci" je v jeho slovníku nejčastější výraz! A nejhorší je, že to vztekání je tak častý, že už nevím jak to řešit. Dneska do mě vjel, takovej vztek, když začal vřískat a dupat, že nechtěl od babičky domů, že jsem mu jich lupla na zadek a docela se teď divím, že nemá modřiny. Zpětně toho lituju asi jsem to přehnala ale já ty situace u něho neznám a nevím co s tím... a navíc asi ty :€O: hormony mi taky nepřidávají. Jak to řešíte se vztekem. Na jednu stranu vím, že je to nejspíš takový období, ale na druhou stranu mě štve, když začínám slýchat od tchýně atd. jakej je to vztekloun... :(

tak my jsme měli asi klidnější období, u nás frčelo fňukání. Jinak vstek to ne, jan když už byl vytočený a věděl že semnou nehne, tak si dal sám pohlavek a odešel. Já ho fyzicky netrestám, tak netuším, kam na ty pohlavky chodí, ale asi se sám vychovává. Te´d jsme ve fázi, že když něco chce, tak mu vysvětlím, proč mu to nedám, nebo nekoupím, pokrčí rameny, jako že, tak jo a odejde si v klidu pryč. Jinak nám je 33 měs

Tak já musím opancéřovat nervy a zkusím teda nasadit ignoraci - koukám, že se to většině osvědčilo!

náš malej (28 měsíců) se taky umí pěkně vztekat. Ale není to ani tak o tom, že by se upřímně vztekal, jako spíš o tom, že se kňučením, dupáním, slzičkama a vřeštěním snaží přesvědčit mě, taťku nebo kohokoli jiného, aby bylo po jeho. Když mu vyhovím, umí vztekot ve vteřině "vypnout". Má ale smůlu, protože já už mu na to dávno neskočím, velmi se mi osvědčila taktika to jeho vztekání ignorovat, sice to na mě zkouší pořád stejně často, ale nejsou to žádný dlouhý srdceryvý scény, které by upoutávaly pozornost kolemjdoucích.

Ahoj, Petík je o pár měsíců starší, ale je to s ním podobné. je to děs. Už jsem se tady taky dnes chtěla vypsat z toho. Od rána do večera slyším jen "nechci, nejdu, nebudu" to vše zuřivě s výkřikem a ještě s podupnutím. poslední měsíc ho nic nebaví, začíná prožívat prohry, vždy se totálně sesype, když dostane třeba gól. A nejhorší je to celodenní kňourání. Vždy to byl veselý klučík, co se budil s úsměvem. a teď mrčí jen se vzbudí, odmítá ABSOLUTNĚ spolupracovat, když mu hezky řeknu, ať si sundá slipy na nočník, tak řekne "mamka, pak dupne a zařve Mamkááááá". a dodá hrozivě, tak ty mi je nesundáš? a rozbulí se. Chytám z něj nerva. Na zadek dostává jen někdy. Přišla jsem totiž na boží věc, když zlobí, řeknu, že mu seberu hračku, kterou má zrovna v ruce nebo, co má nejraději. Před jeho očima ji vezmu a dám ji na skříň se slovy, že si sním nechce ta hračka hrát, když je takový. zabírá to. drž se, je to boj. Já jsem psychicky na dně každý večer, když ulehám :)

In reply to by nifrachet

Ano, taky jsme to tak dělali a děláme i dnes, když mě zrovna nechce poslechnout. Opravdu to zabírá. Zkrátka na něj zaútočím věcí, kterou má zrovna nejraději a on je pak rychlejší než supermann :D A i tak jak píšeš, dávám mu je na skříň a ještě tak, aby je viděl. Teď mi dělá i to, že když nemůže něco najít, vyleze na sedačku a kouká na skříň, zda jsem mu to už náhodou taky nezabavila :))

In reply to by nifrachet

To jsem fakt ráda, že nejsem sama - dneska si totiž přijdu jak největší macecha a nadruhou stranu mi ho je někdy líto. S tou hračkou bych to mohla zkusit, ale myslím, že ho tím ještě víc popíchnu - je fakt děsnej! Já ho třeba doma zavřu do pokoje a nechám ho tam vyřvat, ale mezi lidma to je těžší :(

In reply to by culik

Nejsi sama ;) Mezi lidmi, obzvláště v obchodě, se s ním moc nepářu, doma mám víc trpělivosti. Teda jak kdy :s: Taky je mi vždy líto, když ho plácnu po zadku. Ale někdy na ty scény prostě už člověk nemá. A Peťa už většinou ví, že to k tomu směřuje, já ho 3x varuju a on to přeci udělá. Tak se drž, ignoruj. Já si i provokativně zpívám vždy :00: pa

kolik malýmu je? Vztekacím obdobím si projde každý dítě, u někoho to jen trvá dýl a u někoho je to zase intenzivnější. A na řeči nic nedej, to je kolem všeho - jak to že ještě nemluví? Nechodí? Nechodí na nočník? Nedělá tohle a tamto? Jak to že váží tolik/ tak málo? Proč se ti vzteká? Atd. do nekonečna :a: ;)

In reply to by ver_unka

Veru, je mu 2,5 roku. Do teď to byl andílek - samozřejmě někdy zazlobil, ale tohle je :jawdrop: mazec. Pravda je, že řeči jsou pořád - to jako jo - a pořád u stejných lidí ... ach jo - snad ho to bzry přejde nebo nevím :00:

In reply to by culik

náš malej byl do dvou let naprosto zlatej, pak ho to drželo dva měsíce, a jak to rychle přišlo, tak to rychle i odešlo. Většinou jsem to ignorovala, to zabíralo. Teď (33 měsíců) někdy udělá na něco ksichtík, když to dělat nechce nebo řekne hnusný NE. Ale je to bez vzteku. Jedině, kde víc odmlouvá je u babičky a dědy, protože ví, že ti mu mnohem víc dovolí a že u nich najde zastání :#o:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky