Holky pomoooc, asi prasknu v 7. týdnu.

14.08.2012

Prosím o radu. Jsem sice potřetí těhotná, ale je to uplně jiný. Nechutenství, jím zdravě a každé cca dvě až tři hodiny, abych nechcípla hlady. :///: Co mě zaráží, je to, že mám nadváhu - jako při druhém těhu, ale tam jsem během prvního trimestru zhubla asi pět kilo a pak je pomalu nabírala zpátky až do devátého měs. Teď fakt jím jen, aby mělo mimčo prospěšné živiny a já neumřela hlady. Prsa nemám nalitý vůbec, jen citlivé bradavky, ale břicho mám nalitý jak v sedmém měsíci. Ne jen podbřišek,ale od žaludku až dolu. Váha stojí, ani se nehne, což neřeším. Fakt už mi napadla varianta, že jestli to tak půjde dál, tak to břicho musí prasknout, jinak si to neumím představit. :(

Slyšela jsem názor, že za to může stoupající hladina progesteronu, který produkuje tělo pořád dokud se neutvoří placenta. A progesteron dělá takové ty premenstruační tenze. Zní to docela logicky a podle toho by to mělo splasknout ve druhém trimestru.

Jaké s tím máte zkušenosti vy? Je fakt zajímavý jak je každý těhotenství uplně jiný co se týká příznaků. Už teď mám břicho jako moje kamarádka, která jde do sedmého měs. Nafouklý, nejde ani zatáhnout. Prostě baloooon. :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jsem na tom podobně, teď jsem ve 14 týdnu a nafouklá jsem skoro od začátku. Je pravda, že čekám dvojčata, ale břicho mi roste někde od druhého týdne. Přibrala jsem zatim asi kilo, ale vypadám tak min na 6 měsíc. Nevím, jak to půjde dál, asi budu potřebovat na to břicho vozík. :s: Ale třeba teď zase nějaký čas dá pokoj a vydrží to takhle.

To je tím třetím těhotenstvím. Břišní stěna už je vytahaná a prostě to břicho vyběhne jak blázen. Já čekám čtvrtý, jsem v 17. týdnu a vypadám jak měsíc před porodem.

In reply to by Hypermatka

No tak snad se pak ten růst zpomalý, jinak by z nás snad slezla kůže. :s: Na druhou stranu když vidím některý chlapy co tahají za pivní mozol a dokonce několik let, tak co my bysme nezvládly 9 měsíců.

A je naděje, že když se nebudu přežírat, že mi to půjde všechno jen do břicha? :dance:

ahoj, tak takový problém jsem naštěstí neměla. Až do 16tt jsem mohla nosit normální oblečení protože jsem měla maličkaté. Po 20tt mi začalo pěkně růst a nakonec jsem měla pěknej velkej balón že jsem se ke konci těhotenství nevešla ani do těhotenských lasláčů :s: . Máš pravdu že každé těhotenství je jiné. Jako je jiné každé dítě :-). Asi bych se na toto zeptala doktorky :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky