Paragraf na dítě na jinou osobu než manžel?

13.08.2012

Holky, dohadujeme se s mamkou... Bude nám při porodu druhého mimča a následně potom, co budeme v porodnici hlídat syna, jde na ní nechat v porodnici napsat paragraf nebo ne?

Holky, když jsme u toho, tak mě ted napadlo, manžel má trvalé jinde než my, ale žije s námi, takže by mu ten paragraf taky nedali? Ne, že bych to chtěla, ale tak mě to napadlo.

Holky, tak teda nevím... Mamka taky říká, že jak s námi nežije, tak to nejde. Ale asi se zeptám na socce, jak píše Jamion, logicky mi přijde, že by to jít mělo (kdybych třeba byla sama s jedním dítětem a čekala rodila druhé...ale kdo ví).

In reply to by Tez

Ale je tam důležité uvést společnou domácnost a jiné trvalé bydliště. Já bych to asi neriskovala, pak čekat jestli těch pár tisíc proplatí nebo ne. Jsou s tím problémy.Mám s tím čerstvou zkušenost.

In reply to by Tez

tak vám z toho žádné sankce hrozit nebudou. Buď babičce paragraf vyplatí a nebo ne. Nic horšího se nestane. Blbí je, že by babička byla 9dní doma bez přijmu.
Proč si nevezme paragraf tvůj chlap?

Ahojky, u nás to nešlo! dr mamce vypsala paragraf, tam to klaplo bez problémů..pak i v její práci jí to uznali-bez problémů..tak jsme mysleli, že vše je ok(babi nebydlí s náma,ale o ulici vedle:-) a za 2týdny nám přišel dopis myslím ze sociálky, že vědí, že babička nebydlí s náma, nemá u nás trvalé bydliště, tudíž jí to neuznají a nedostane ani korunu..hlídají to ty potvory..hlavně na těch úřadech..takže v práci si to tedka všechno musí naddělávat..jinak taky všude byla napsána jen naše adresa i u babiččiného jména..

In reply to by MajaaKaja

že u vás nemá trvalé bydliště ještě neznamená, že s vámi nesdílí společnou domácnost. Trvalé bydliště je jen evidenční údaj, nejsi vůbec povinná bydlet na adrese, kterou uvádíš, jako trvalé bydliště. To si jen úřednice zjednodušují práci. Normálně by mělo stačit, že k tomu napíšeš čestné prohlášení, že máte společnou domácnost. Úřednice by vám pak museli prokázat, že jste v tom čestném prohlášení lhali ;)

Pokud má jinou adresu, tak ať jí doktror do toho papíru co odevzdává v práci napíše stejnou adresu toho na koho bude psát ošetřovné jako je její a napíše tam společná domácnost. Pokud bude jiná adresa, tak bude problém s proplacením.

Tak to nevím, zavolej si k dětské, ta ti ho bude vystavovat tak by to měla vědět. Nám hlídala taky babička, ale na porod si brala jeden den dovču a pak co jsem byla v porodce si bral paragraf chlap, aby ji hlídal, ale teoreticky by to mělo být jedno

já si myslím že by to šlo. Já ho měla na babičku o kterou jsem se starala sice jí bylo přes 80, ale obvodní mi řekla že paragraf je na opatrování člena rodiny...

já si myslim že by to jít mělo. Možná může nastat problém pokud máte jiné trvalé bydliště než babička. Ale to se chce informovat přímo na sociálce

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka