Dětský pokoj dohromady, nebo každý zvlášť?

12.08.2012

Ahoj maminky, řešíme teď bydlení. Bydleli jsme v domku s babičkou, která bohužel zemřela. My měli 2 místnosti - obývací kuchyň a velkou ložnici, kde spíme všichni ( já, manžel, dcera 2r a syn 1/2r. přistavěli jsme ke kuchyni ještě pěknou zimní zahradu, kterou využíváme jako obýváček - ale jen jaro, léto, podzim- v zimě bychom protopili majlant... Teď nám přibudou 2 pěkné místnosti po babičce s okny na jih a řešíme otázku - z jedné udělat obývák propojený s kuchyní ( +by šel udělat uprostřed pěkný krbík) a z druhé společný pokojík pro obě děti - je veliký tak akorát....nebo udělat 2 dětské pokoje - jeden by byl ale průchozí... a mačkat se dál jen v kuchyni... Kdyby to byly 2 holky, nebo 2 kluci, tak to neřeším, ale přece jenom páreček a pohromadě...v pubertě...no, nevim. Co si o tom myslíte? Děkuju za názory!!! :k:

Kliknutím vložíte smajlíky:

v tomhle případě bych byla určitě pro krásný společný pokojík, pokud jsou prťoši bude jim to vyhovovat a v pubertě to třeba potom dodatečně pořešíte, pokud by to nešlo jinak }:) Já řeším podobný problém, budeme se stěhovat z bytu do baráčku a pro dvě děti mám dva pokoje, ale přemýšlím, jestli je nedát spát spolu a z druhého udělat herničku, manžel je proti, mám taky páreček, takže pořád tápám a nevím :s:

já jsem pro společný a udělat si krásný obývaček s krbíkem :) s bráchou jsem měla společný pokoj do 19(jeho 21) a pak jsem se rovnou odstěhovala na byt s přítelem. a žádný psychický problém jsem z toho fakt neměla :D ani bitky nebyly,nikdy jsme si nezávazeli atd. a než děti dorostou do toho věku ;) :a:

Ahoj,

tak myslím, že dokud jsou prcci ještě malí, tak v tom společném pokojíku nebude problém. A až se budou chtít osamostatnit, tak můžete vymyslet, jak to potom provést. Ale teď bych hlasovala pro větší obývací prostory :-) My plánujeme, až se přesuneme do baráku, že budou mít děti nejdřív jeden pokoj hrací a druhý jen na spaní (společný) a až sami přijdou, že chtějí každý svůj, tak to rozdělíme. Sestřenky to takhle měli a rozdělili se až někdy okolo 12 let :a:

Já bych jim udělala společný. Stejně se do pokojíčku půjdou jen vyspat a nebo chviličku pohrát a až budou větší tak se doma moc zdržovat nebudou. Nejvíc času my trávíme v obýváku, který je spojený s kuchyňkou.

Dobré ráno, moc vám všem děkuju! :) Utvrdily jste mě v mém přesvědčení - pokojík bude společný! :one: Já vyrůstala s bráchou a každý jsme měli svůj, takže jsem to nedokázala posoudit...Tak děkuju a pěkný den! :k:

my máme byt tak akorát na společný dětský pokoj, ale já taky bydlela s bráchou v jednom pokoji až do nějakých 25 (až během vysoký jsme oba byli většinou na kolejích, tak jsme si "nepřekáželi" každodenně), tak v tom problém nevidím. Kdybychom měli k dispozici více místností, řešila bych to tak, že malým dětem určitě pokojík společně a tak zhruba ve 12-14 letech bych zařídila každému vlastní pokojík, pokud by o to potomci stáli

irena1111

já bych byla pro společný pokojík, my vyrůstaly tři v jednom pokoji a šlo to, teď zařizujem pro dceru pokoj a pokud bude druhé dítko, taky budou mít pokojík společný :a:

ahoj, já bych udělala společný. dítka jsou ještě malý a určitě budou spolu v pokojíku ještě spoustu let a kdyby jednou zatoužili po tom být rozdělení, tak můžete něco vymýšlet. určitě bych lobovala za společný obývák, jak píšeš, verandu užíváte jenom v teplých měsících a myslím si, že je důležitý mít místo, kde se můžete setkat všichni aniž by jste narušovali sokromí jednotlivých členů

my máme taky páreček, jsou spolu v pokojíčku (2 a 4r) a až zatouží po tom nebýt spolu, tak to bude asi oříšek, protože půjde uvolnit jedna jediná místnůstka - taková nudle s malým oknem (pokojík má balkon a veliký okno)...tak jsem zvědavá, jak se o to poperou :s:

Já vyrostla s bráchou v jednom pokoji v paneláku a v pohodě... sice jsem tak od 13 let toužila po vlastním pokoji, ale společné večery apod. to bohatě vynahradili... máme s bráchou super vztah dodnes...

Ahoj. My vyrostli s bráchou v jednom pokoji a bylo to fajn. Ale je fakt, že když mi bylo 13, tak odešel na vojnu a pak rovnou se nastěhovel ke švagrové, takže nemůžu hodnotit spoluobývání v době puberty ;-). Ale je fakt, že když on přišel z nějakého tahu, tak já o něj pečovala, a když si třeba přivedl švagrovou, tak jsem prostě do pokojíku nechodila...

Kamarádka měli 2 pokoje, jeden byl průchozí a byla to fakt otrava. Mám pocit, že se snad i po půlroce střídaly v obývání pokoje vzadu :D.

Já bych zatím volila jeden pokojík, časem to vyřešíte třeba úplně jinak ;-). :a:

Ahoj. Tak ja vyrostla s o tri roky starsim brachou v jednom pokoji a bylo to uplne v pohode. Nasi deti budou mit taky pokoj dohromady, jestli budem bydlet tak jak bydlime. Mame parecek a mezi nima je rozdil dva a pul roku. Jestli to nebude v puberte delat dobrotu, tak to asi vyresime tak, ze budem spat v obyvaku a jednomu z deti dame loznici.

no nejprve jsem chtela hlasovat pro dva pokojiky, ale pokud by ten jeden byl pruchozi, tak rozhodne ne...protoze v puberte by je myslim spis vic stvalo to, ze maji ten pokoj prave pruchozi. Udelej jeden...ja vyrustala se dvema brachama, jeden pak byl v jinym pokoji (pristavel se), ale taky me to nijak nepoznamenalo..jasne, rada bych byla nekdy sama,ale z toho zase - mas si s kym pokecat, atd...

Ahoj, já vyrostla s bráchou v jednom pokoji a nijak mě to nepoznamenalo, naopak bylo to fajn, máme skvělý vztah.

Než průchozí pokoj, tak raději jeden společný (oddělený příčkou třeba z polic na knihy až budou starší). Obývák s krbem bude skvělým místem, kde můžete trávit čas všichni spolu.

Spousty nás vyrostlo ve společných pokojích, leccke je více dětí a dětstký pokoj je více méně ložnice se spoustou postelí a velkou skříní. Nikoho to psychicky nepoznamená, spíš naučí ohleduplnosti a skromnosti. :a:

já měla s bráchou společný pokoj,v paneláku to jinak nešlo tak jsme si to aspo přepažily skříněma aby měl každý svoje soukromí,ale my jsme o 6 let,takhle když jsou malý by jim určitě společný pokoj nevadil ale v 15 letecth skoro určitě jo,já bych udělala momentálně spojený s tím že se to ta 10-12 let předělá,pokud to u vás jde,s tím krbem ale asi ne,co??

Ahojky,já mám taky kluka a holčičku a budou mít společný pokoj.Já ho měla s bráchou taky společný a neřekla bych že by to nějak vadilo,ale je pravda že když mi bylo kolem 17ti máma měla "ložnici" v obýváku spala na gauči a udělala mě a bráchovi vlastní pokoje.Manžel ten měl se švagrovou společný pokoj v pdostatě než sme se nastěhovali do svého domečku ale je poravd aže býval na intru dkyž studoval tak tam to bylo něco jiného,na víkendy s ejezdil domů akorát vyspat.A6 naše děti budou větší tak bud jim dáme akždému svůj pokojík a budeme s manželem v obýváku an gauči nebo nějakým zázrakem třeba zbohatneme a přistavíme na půdu kdoví.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka