Nechci už s manželem být,ale nemám kam jít,co mám dělat?

06.08.2012

Ahoj, s manželem nám to neklape, hodně se hádáme, nepřitahuje mě a prostě s ním už nechci dále být. Jenže spolu máme dvě malé děti. Nechci jim ublížit. Ale takhle to dále nejde. Nemám kam jít, rodina nepřichází v úvahu, nikdo.
Dá se finančně utáhnout podnájem, když jsem na mateřské? Chci začít nový život a být šťastná a hlavně chci, aby i děti byly šťastné, ale jak z toho ven?
Maminky, co jste samy s dětmi, jak jste to zvládly?

Kliknutím vložíte smajlíky:
Standa (neověřeno)

Mám také problém. Přítelkyně nadává pořád na mé děti a nelíbí se mi to. Chci odejít z dětmi ale musím platit velký nájem a soužití s přítelkyní. Tak nemám na akontace nového bydlení. Jsem svářeč a i tak mi nestačí jen výplata na začátek. Mým dluhy ohledně přítelkyně kvůli zdravotnímu a sociálních. Nevidím žádné východisko pomoct prosím

Ahoj, bohužel Ti neporadím, jen mě zajímají rady holek. MY jsme s manželem spolu 7 let a poslední dobou se pořád hádáme, nerozumíme si a začínáme být na sebe alergický :( Když jsem přemýšlela, co bych dělala, kdyby jsme se rozvedli, tak jsem taky zjistila, že nemám kam jít a hlavně bych hrozně ublížila malému :r: Takže se snažíme problémy řešit, i když je to takové jednostranné (řeším spíše já) Každopádně takhle bych žít nemohla, takže uvidim, jak to bude vypadat po Vánocích a kdyby to bylo pořád stejné, tak bych to asi ukončila a musela bych to zvládnout :(

Je jasný,že se ti do toho moc nechce,ale chce to hodit řeč o hygieně a že ty děti snad chtěl taky a muselo mu být jasný,že budou něco stát.
Obávám se,že se 2 malýma dětma by sis moc nevyskakovala.Zase na druhou stranu,kdyby se s ním dalo domluvit na těch penězích,něco bys do začátku měla a taky jestli na to máš učtenky....někdy dělají chlapi problémy.
Já odcházela od přítele do městskýho bytu 1+1,nájem s energiemi mě vyšel na 3000kč(holce bylo 13 a já chodila do práce),vydělávala jsem v té době 8tis.+přís.na bydlení a soc.příspěvek a přídavky(něco kolem 1500)ještě jsem platila stavebko.Neměla jsem stůl,židle,postel měla akorát holka,starou stěnu a sedačku mi dali známí.Na obživu mi zkrátka zbylo asi 5 litrů,samozřejmě i na ošacení a potřeby do školy.Kolik nocí jsem nespala kvůli prachům.Teď to samoživitelky mají težší.Všechno si dobře spočítej,protože to fakt nebudeš mít lehký.Když si vzpomenu,co jsme jedli a pořád jsem jen počítala.Už je to naštěstí pryč,holce už bude 21 a už si žije svůj život.Ale babičce se jednou zmínila,že mívala někdy i hlad.Takže,si to prober ze všech stran.

In reply to by lena

byla jsem na tom také podobně, měl milenky, odstěhoval se, my bydleli v pronájmu, tehdy za 6000,- Kč se vším všudy, nedával mi skoro nic, měla jsem nějaké úspory, byla jsem tehdy na rodičovské s prvním dítkem a to byla rodičovská 3800,-, pak jsem se stěhovala do městského bytu, našla si práci, dítěti školku, ale často stonalo, pracovala jsem i z domu, v práci mi to dávali sežrat, nebylo to jednoduché, hlavně v době, kdy jsem byla ve výpovědi v pronájmu a někdy bylo fakt jen na suché pečivo! :00:

In reply to by lena

Napsala jsi to moc hezky, dnes to mají matky samoživitelky opravdu těžší. Já tenkrát v roce 2006 nedostala ani příspěvek na bydlení ani mi soud nepřiřkl dceru do vlastní péče, protože jsem na soud čekala 4 měsíce a tak jsem přicházela i o sociální dávky, jelikož měla dcea tatínka uvedeného, byla to strašně zlá doba, jsem ráda, že je pryč. Inkaso mi platili tchánovci, máma mi přispívala jídlem teplým a na kroužky, bez jejich pomoci bychom asi umřeli hlady! A co teprve v dnešní době? Můj horor se přeměnil v pohádku, máme spolu druhou dceru a budeme se po 17 letech konečně brát :-) Takže vše se v dobré obrátilo a už bych nikdy neodešla.

Ja te naprosto chapu... jsem s pritelem 4,5 roku a taky ho nemiluju, ted sice planujeme na pristi rok svatbu, ale vubec nevim, jestli to vubec chci... mame spolu dve male holcicky a ja mam v podstate vsechno, nic mi neschazi, snad jen ta laska :-( Jsem porad nespokojena... taky je to u me hodne tim, ze tu nikoho nemam, ziju u nej v zahranici vsichni pratele jsou v podstate jen jeho... nemuzu se dockat, kdyz jedu do CR, ale to je jednou za rok, takze je to docela na palici... jenze ja vim, ze on by me jit proste nenechal, takze ja to proste nejak vydrzet musim, taky si rikam, ze proste nechlasta, nemlati me, naopak je na nas fakt moc hodnej, udela nam co nam na ocich vidi, koupi vse, dela vse co chceme v podstate, ale stejne... k sexu s nim se musim silene premlouvat, nemuzu ho ani obejmout, achjo, nevim jak dlouho to vydrzim... :r: fakt nevim, co ti poradit, je to tezky, ale asi bys to ted fakt financne sama nezvladla, proste ho ignoruj a vydrz dokud se fakt sama financne neosamostatnis, kolik je nejmensi dcerce?

ahojky já nebyla vdaná s partnerem , máme 2,5 letého syna.. přítel se nikdy o mě finančně nestaral, žil s náma v mém bytě který já ssplácím.., on přispíval jen velmi málo na jídlo, jinak sjme všechnu mateřskou a rodičák potom, dávala do bytu, inkaso, uvěr a zbytek na jídlo a co bylo potřeba.. přítel odešel a alimenty platí jak kdy.., nic z něho nevytřískám ani pro sebe ani to že mě dlužil nic.., taky nemám peníze ale prostě musím nějak vyžít,netrpělivě čekám vždycky an rodičák.., pujdu do práce od listopadu takže to bude lepší, ale malej začne do školky což doufám, že se přítel bude napul se mnou dělit finančně na školku.., jsme od sebe od dubna.. a je to těžký|" ale já byla zvyklá od něj nic nedostávat, takže asi tak.., zkus s ním ještě promluvit a uvidíš.., jinak já pobírám ještě příspěvvek an bydlení.. bez něj bych na to jídlo fakt neměla..papadrž se..

na rovinu! Neblázni a buď kde jsi :-( Opravdu to dnešní době není jednoduchéa být sama s dětma je velmi těžké, nějaký čas jsem byla jen s první dcerou a to jsme byly ve vlastním a neutáhla jsem to :-( jak příjde školka a škola, jen to lítá, z vlastní zkušenosti bych se už znovu nehla. Zkusila bych manželskou poradnu nebo psychologa! doba je zlá a vše čím dál dražší, jsem šťastná, že jsme to dali zase dohromady a krásně si žijeme, věř mi, být sama s dětmi je těžké, pokud není domácí násilí, zůstala bych...třeba až budeš zaměstnaná...tak pak...nebo ze vztahu do vztahu...je to blbý, ale je to tak :-(

In reply to by Helinka

Vidím to podobně- pokud partner nepije, nehraje automaty, není agresivní, tak zatnout zuby alespoň do chvíle, než bude finančně nezávislá.
Zapracovat na tom můžou oba a manželská poradna rozhodně neřešila takovej problém poprvé.

Je takový sobecký, aby kvůli tomu, že ženskou manžel sere trpěly děti. To fakt na rok na dva zatnout zuby, třeba se během té doby stane něco, co Ti změní pohled na manžela...

In reply to by Hypermatka

No já právě tenkrát odešla kvůli jeho závislosti, pak se zase vrátila a pak to zase nestálo za nic, až léčení a pohovory u socioložky a psychologů nás zase nějak stmelili, takže já prožila pár let hrůzy a jsem ráda, že je to pryč....takže opravdu kvůli tomu, že by mě mužskej nepřitahoval atd. bych neodcházela, možná by byl klid, ale na úkor čeho....Souhlasím s tebou.

ahoj, zkus se optat na městské nebo obecní byty. Sestřenice získala obecní byt za 2,5tis + co spotřebuje. Je to byt 2KK. Musela teda položit akontaci 20tis.
Vy máte společně nějaký majetek? třeba byt? že byste ho prodali a z peněz by jsi aspoň mohla nějakou dobu vyžít. Měla by jsi nárok na příspěvek na bydlení, přídavky na dítě, alimenty a mám dojem že pokud jste manželé a ty jsi na RP tak má manžel k tobě vyživovací povinnost. Takže by měl platit nejen na děti ale i na tebe.
Chce to vše si zjistit abys věděla s čím můžeš počítat. Určitě by bylo kdybyste se na všem dohodli mimosoudně. Protože potom je to stres pro všechny. Hlavně pro děti.

In reply to by JaMiOn

byt je jeho, měl ho už před manželstvím, jenže já jsem dala svých 300tis do rekonstrukce, na tohle nárok nemám? Asi ne, že? To se pak má dobře, zrekonstruovala jsem mu byt a já půjdu s holým zadkem.
Kde se mám optat na ty městské nebo obecní byty?

In reply to by Peggy

no na těch 300tis. bys nárok mít měla. Nebo aspoň na část těchto peněz. Myslim si že na bytovém úřadě příslušné správy dle trvalého bydliště. Určitě něco bude na internetu. Nyní většina měst a obcí má internetový portál. Tak zkus napsat dotaz a nebo si tam zajdi osobně a sděl jim svou situaci

záleží kde chceš bydlet. Můžeš taky využít příspěvek na bydlení, kterej je docela vysokej. Od manžela budeš mít nárok na alimenty.

Ovšem v první řadě bys měla zvážit manželskou poradnu, může jít jen o nějakou delší krizi, která může jít řešit, pokud se budete oba snažit.

Ať se rozhodneš jakkoliv, držím pěsti, aby to bylo správné rozhodnutí pro všechny.

In reply to by Hypermatka

S manželem jsme přes osm let, a protože jsme oba dost horkokrevný, byly dřív doby, kdy jsme se nesnášeli, kdy jeden nebo druhej usiloval o rozchod, ale zase možná i kvůli tomu si i po těch osmi letech denně píšeme zamilovaný smsky a vrkáme na sebe jak čerstvě zamilovaný.

In reply to by Hypermatka

já ho nemiluji a nechci už nic napravovat. Už ho pomalu nesnáším. Do všeho se mi plete, o všem se snaží rohodovat, bez jeho dovolení nesmím ani děckám nic koupit, aby pak týden nenadával. Na všechno má divné názory a přestal o sebe dbát, neustále smrdí potem, hodně a je to fakt odporné, hrozně moc ztloustnul, ale kus bučku a pivo si on může koupit vždycky, ale já nesmím kupovat nic. Začal se chovat jako buran, hnusí se mi už jen to, jak sedí u stolu a obědvá, prostě jako buran ... nedokážu s ním spát, je mi to hrozně moc proti srsti a stejně z toho nic nemám, tak k čemu pak něco napravovat?

In reply to by Peggy

Z mé vlastní zkušenosti - napravovat manželství jen kvůli dětem není vždy dobrý nápad - naši se rozvedli, když jsem byla malá. A bylo to to nejlepší, co mohli udělat. Lepší, když nás vyxchovávala jen mamča (mě a bráchu) a měli jsme málo peněz, než když jsme žžili s tátou - neustále spory, hádky, alkohol, věci létající vzduchem a strach, že chytnu jednu od něj a druhou o zem... Nikdy víc. Raději tisickrát budu jen s mamčou a bráchou a třeba jíst jen chleba a pít vodu, než abych žila v jedné domácnosti se svým tátou. Jsem mojí mamče neskonale vděčná, že našla odvahu se rozvést, odstěhovat se s náma 50 km daleko (protože blíž bydlení v jejích finančních možnotech nenašla) a být na vše sama. Zvládla to úžasně a my jsme s ní s bráchou byli šťastní... Vím,že tohle je trošku jiný případ, ale chtěla jsem napsat, jak to může být z pohledu dětí...

In reply to by marketkac

Pokud je ve vztahu něco patologického, jako třeba násilí nebo závislosti, je to o něčem jiném, tam je rozchod obvykle nejlepším řešením, ale příjde mi, že teď se každý rozvádí kvůli "prkotinám", i když chápu, že to dotýčným jako prkotina nepřijde. U oltáře všichni slibujou, že v dobrým i zlým , dokud nás smrt nerozdělí, a uplyne několik měsíců a už se chtějí rozvádět, protože nejsou zamilovaní...
Na lásce se musí tvrdě dřít, není to nic neměnného, ale taky to není nic, co když zmizí, už se nemůže vrátit. Láska se totiž vrátit může. Stačí si vzpomenout, proč se dva vůbec milovali. I když chápu, že pokud byla láska založená na sexy postavě a romantických řečičkách, může být vystřízlivění v podobě reálného života a "stárnutí" kruté.

Jinak Tebe chápu, můj otec je prostě magor, alkoholik, mámu odříznul od přátel a příbuzných, sice ji nebil, ale hodně sprostě nadával, nás byl schopnej střískat i u vánočního stromku. I jako dítě jsem mámu prosila, aby od něj odešla, a ona mohla, protože ho vlastně živila- sice pracoval, ale všechno prochlastal. Jenže on ji prostě tak důkladně snižoval sebevědomí, že si myslela, že kdyby odešla, tak už bude pořád sama a toho se bála. :O

Tkaže chápu, že jsou případy, kdy je rozvod nezbytností, ale rozvod z rozmaru se mi prostě hodně příčí. :?

In reply to by Peggy

K čemu??? No snad proto, že spolu máte děti, ne? No z nějakého důvodu jsi ho milovala a vzala sis ho, a děti máte malé, tak to ještě není tak dávno, ne? To se tak moc změnil? A co kdybys mu řekla to, co jsi napsala ty nám? Třeba by byl ochotný na tom zapracovat. Můžete zkusit manželskou poradnu. Neházíš to přes palubu předčasně? Mě taky někdy manžel sere, myslím, že je to normální, že někdy je horší období a někdy lepší. Jako matka samoživitelka se dvěma dětmi to nebudeš mít jednoduché.

no s tím podnájmem teda nevím odkud jsi a jakou máš mateřskou,ale rodičák budeš mít nevíš nějakých 11500 a to třeba tady v Praze pokryje sotva ten nájem za 2+kk. :-(

In reply to by Peggy

při popisu tvého manžel jsem si vzpomněla na bývalého přítele a úplně tě chápu,některý chlapi se dokážou změnit z měsíce na měsíc naprosto o 180stupnu,hloupý je,že peníze potřebujem,po rozvodu bys určitě měla nárok na alimenty pro sebe i děti,pokud máš doklady na tu rekonstrukci,tak možná i něco z toho,ale vydržet někde do rozvodu,ještě,když nemůžeš u rodičů bude docela záhul.Já naopak nejsem zastáncem toho - udržet manželství za každou cenu jen kvůli dětem,pokud ženská oprtavdu nemůže,ani ty děti nebudou spokojené,samozřejmě můžete zkusit poradnu,ale ono je těžký tam chlapa dostat,nakonec z toho ještě vyjdeš,že ta špatná jsi ty (osobní zkušenost) a budeš to mít na talíři denně.Ale zkusit to můžeš,třeba zrovna vám by to pomohlo,ale ono,kde už tě něco fyzicky odpuzuje se něco spravuje těžko.Držím ti palce ať se rozhodneš dobře a dobře a ti to dopadne

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky