Děti a úklid :D

06.08.2012

Anketní otázka:
1) od kdy učíte děti úklidu?
2) co všechno jsou schopny si uklidit?
3) jak se k úklidu staví?

1) od cca 18 měsíců
2) Kryštof (4roky) si vysaje pokojíček, uklidí si nádobí (ze stolu do kuchyně na linku), s hračkami to jde, už se naučil je po sobě naházet do beden, ale venku pořád nechává kolo neuklizené... zatím skoro vše připomínám...
3) není úplně proti, většinou ho namotivuju (Kdo sebere nejvíc kostek je vítěz! :D ), nebo uplatím (Dokud nebude to a to, nebude dobrůtka.)...

http://www.mojetehotenstvi.cz/krysa-luxujici

Kliknutím vložíte smajlíky:

AHoj,
1)tak určitě před druhým rokem
2) uklízí si po sobě hračky, odnáší talíře, když se nají, pomáhá mi ustlat postel a teď trénujeme, aby když se sleče nenechal oblečení na hromádce, ale aby se ho pokusil složit ;)
3) nejvíc kňourá, když si má uklidit pokoj, takže motivuju, a když má opravdu veliký bordel, tak pomáhám

1 odmala, tj. tak od roku
2 postupně se učí
3 úklid nebere mrňouse ani školáka, kdybych to nepřipomínala, tak nás sežerou krysy :///:

Neučím, učí se tak nějak samy. Když chodí, chodí vyhazovat pleny, odnesou po sobě kelímek od jogurtu do koše, lžičku nebo talíř do kuchyně na linku, oblečení dávají na křeslo.

Nejstarší šestiletá dcera mi chystá "překvapení", vzbudí se třeba dřív než já a nachystá pro všechny snídani( namaže chleby, udělá kakao, přichystá misky s cereáliemi, etc), nebo umyje nádobí (ehm, pak je kuchyň pod vodou a nádobí stejně špinavý, ale snaha se cení), umeje skleněný stůj v obýváku a tak.

Myslím, že není třeba děti učit uklízet, tak jako není třeba je učit zdravit, prosit, děkovat- všechno to odkoukají samy od rodičů.

:a:

1) sebekriticky musím uznat, že co se týče úklidu, nejsem moc důsledná. Občas jsem na synka (2 a čtvrt roku) docela drsoň, jindy mu všechen bordelec prominu. Budu na sobě muset zapracovat.
2) je schopný postavit botky do chodby, když se zuje, a oblečení zmuchlat na hromadu na určené místo tamtéž. Taky je schopný posbírat hračky do krabic od pampersek. A po jídle odnáší svůj talíř, hrneček a lžičku do dřezu.
3) po zaúkolování úklidem obvykle zahlásí "mamka pomůže"

1: asi od roka a půl ...
2: uklidí si oblečení do špíny ,ráno pyžamko do postele,Hračky ,když uklízím s nimi.starší když chce umí pěkně uklidit.(holky 4 roky a 2,5 roku) uklidí si špinavé nádobí,boty do botkníku.někdy sami od sebe někdy musím připomenout.
3:jak mají nálad,když musí uklízet.

1. víceméně od chvíle, kdy dokázala udělat bordýlek :D Když dokázala hračky z krabice vyházet, dokáže je (s mou pomocí samozřejmě) do krabice i vrátit :-) Vše může být hra že?
2. Všechny hračky a i tam, kam patří. A strašně ráda zametá :-) občas se jí podaří i něco opravdu na lopatku namést. Jo a taky ráda utírá, takže si utírá třeba rozlité kakao ubrouskem apod. Oblečení dává večer do koše na prádlo, papírek od bonbonu si taky vyhodí apod. Myslím, že je na tom stejně jak ostatní děti od maminek, co psaly níže :-)
3. Pozitivně, když si myslí, že to po ní vlastně ani nechci :s: :s: :s:
Dceři jsou 2 roky a 8 měsíců :s:

Tak oba taky cca od roků a půl,ne-li dřív ;) Mají 3,5 a 2 a čtvrt
2-boty a nadobí po jídle je smaozřekmost,tak jako špinavé oblečení dávají do koše na prádlo.Uklízí si kostky,knížky,panenky a autíčka na poličku,postele jim stlu já a vysavám
3-sou těžce proti a oba :s:

Ahoj.
1) Starsiho Kubu zapojuju do uklidu hracek tak od roka a pul. Jinak se mnou ciste dobrovolne sem tam utira prach nebo vysava. Taky uklizi stul pred jidlem. V zari mu budou ctyri. Mladsi Aja (rok a pul) se mnou uklizi spolecene hracky bez rikani. Jak vidi, ze to delam, tak se prida.
2) Odpovedela jsem uz v prvni otazce.
3) Starsi se stavi k uklidu hracek velice vlazne. Sam od sebe to fakt neudela. Bud z toho udelam hru jako ty nebo to udela, protoze mu vyhrozim, ze nebudem delat nejakou jeho oblibenou cinnost, kdyz je tady neporadek.

1) zhruba od 18 měsíců
2) teď ve 34 měsících si po příchodu domů automaticky vyzuje a poklidí boty, vysvlékne bundu-mikinu a poklidí. Když mu řeknu, tak odnese oblečení do koše na prádlo. Pomáhá dávat věci do pračky, pomáhá vyndávat věci z myčky. Poklízení hraček děláme společně.
3) někdy uklízí sám od sebe, někdy ho musí člověk víc nutit a motivovat.

Ahoj, 3,5 roku a umí si uklidit komplet pokojík -uklidit hračky kam patří, vyleštit stolek co tam má, vysát (to sice né až tak suprově, ale snaží se), odnese si po sobě nádobí a pak se ho snaží ještě umýt :///: Pokud se mu někde něco rozlije, hned maže pro hadr.
Uklízení ho baví a fakt si nevzpomínám, že bych ho to snad někdy vyloženě učila. Spíš to hodně okoukal a nemusím mu ani říkat, aby si po sobě uklidil hračky. Pokud ho jedna omrzí, tak ji uklidí a až pak si vytáhne druhou. No přiznám se, že někdy mi to vhod tedy není a to třeba když někam pospíchám a musím čekat až si prcek v pokojíku uklidí. Jo a běda jak bych mu chtěla s uklízením pomáhat. Né to musí sám :///:
Prostě ho uklízení baví a doufám, že ho to neomzí a taky doufám, že se mi za rok nebude pouštět do oken :s: Přiznám se, že už raději uklízím, když spí a nebo není doma, protože mi hned chce pomáhat a asi nemusím psát jak se pak dlouho uklízí a ty scény, že mu nechci dát do ruky žehličku... :s: Zrovna včera jsem ho půl hodiny přemlouvala, že mi s krájením cibule rozhodně pomáhat nemůže. No nakonec jsem mu tedy dala jeho malej jídelní nůž a pak jsem měla kilo oloupané a tak nějak pokrájené cibule :00:

:///:
1) volně začínáme od jeho 2 let
2)autíčka do bedýnky, karty do krabičky, odpadky do koše, nádobí na linku.. ya měsíc se stěhujeme do domku, tam začneme tvrději :-)
3)vše záleží na nás rodičích. Jestli se zlobíme, tak dělá naschvály a neuklízí jen nám kouká do očí a těší se, až vybuchneme. Takže je snazší být milá, motivovat co to jde. Většinou to vychází při motivaci kdo bude první, nebo pochvale, že už je velký kluk, šikovný apod. Nechci ho učit pracovat za pamlsek, takže to nijak nezkouším. Někdy vyjde pohádka, nebo anglické písničky, nebo že si s ním budu něco oblíbeného hrát. Sebíkovi je 2,5, takže má takové vzdorovité období a úklid pro něj musí být spíš hra...

1. zhruba od 1,5roku
2. syn ma dva roky - uklidi si boty jak dojdeme domu a uklizi boty i nam, hracky do beden(nekdy je zase vysype a zase uklidi, bavi ho to), nadobi da linku, pribor dava do drezu, pomaha vysavat, kdyz se neco vylije, tak jde pro hadru a utre to, velmi rad uklizi tatovi kecup nebo ocet ze stolu zpet do skrine, kdyz peru, tak uklidi prasek, avivaz a calgon tbl do bedny,utira se mnou prach, vyhazuje bordel do kose, ...
3. vsechno ho to bavi a nemusime nutit, vse bere jako zabavu

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka