První poradna v nemocnici...

23.04.2008

Ahojky všem,tak jsem se vratila z prvni poradny v nemocnici, jsem v 37+1 tt a jsem z toho všeho uplne vystreslá. Nejdřív me sestra zvazila,zmerila tlak a otest. moč, váha 3 kg navic za 14 dni, celkem navic tedy 22 kg navíc :00: , tlak uz mam 130/80 oproti drivejsimu 100/60, moc ok. Tohle bylo vyrizene rychle, ale pak se cekalo na dr. která mela vysetrovat. Mezitim tam nebehlo "milion" tehulek, ze byla plna cekarna, ze si ani nektere nemohly sednout, po necele hodine cekani prisla dr, byla jsem 3. na řade. Prvni co mi vadilo bylo, že u dr. byli medici a medičky, takže mě všichni viděli nahou a koukali,jak mě dr. vnitřně vyšetřuje, opravdu fajn pocit k nezaplacení, když na to není člověk zvyklej... A to můžu říct, že se jinak nestydím, ale tohle mi prostě vadilo... :( Nejdřív mi vzala dr. stěr na streptokoka, pak do mě šahala rukou, pěkně to bolelo a řekla, že nemůže nahmatat hlavičku, že budu muset na utrazvuk, jak leží miminko, kdyby zadečkem dolů, že bych musela chodit do rizikové poradny, pak chtěla poslechnout srdíčko miminka, dala medičce ten poslech,at mi zkusí najít srdíčko mého miminka, nenašla ho, tak si to vzala doktorka a po dlouhém hledání taky nechytla srdíčko, takže už jsem byla na nervy a měla strach z nejhoršího,takže mě hned poslala na poslech srdíčka na ten monitor, nebo co to je, tam se naštěstí hned srdíčko chytilo a že je to prý ok, tak jsem si trochu oddychla, pak jsem teda šla na ten ultrazvuk, zase jsem tam čekala, ale dočkala jsem se, miminko leží hlavičkou dolů, ale není v porodních cestách, tudíž hlavičku nemůžou nahmatat vnitřně přes pipku, co to ale znamená nevím. Asi to, že ještě není nachystaná na porod, že?! Ale jednou se tam snad dostane, aspon doufám. No ukázala mi srdíčko,jak buší, že má v pořádku 4 komory, že průtok pupečníkem je ok a miminečko změřila. K mému šoku už má miminečko 3200 gramů :00: Takže rodit bych mohla, ale nufce se nechce, takze mam 20 dní do posledního termínu, tak kolik ještě přibere, netuším. Takže budeme mít asi kuličku, hlavně at je zdravá :h: Jinak vel. odpovídá podle hlavičky 38tt a podle ostatního 37+3, takže asi tak o 2 dny vypadá,že je větší. Jinak info z papíru, co mi dali je: čípek je sakrálně 2,5 cm pro špičku, vysoko balotuje velká část plodu v.s. hlavička, nekrvácí, voda plodová neteče. Na další poradnu jdu za týden ve středu ráno. Dneska jsem tam strávila něco přes 2,5 hodiny... A bohužel jsem z toho psych. i fyz. vyřízená a to jsem se do poradny těšila. Nějak toho bylo na mě moc, dlouho se čekalo a pak to šlo jako na běžícím pásu, že člověk ani nestíhá vše pobrat a ani se pořádně v tý rychlosti na něco zeptat. Když jsem pak mluvila s mamčou po telefonu, tak jsem se akorát z nervů rozbrečela... :r: Nějak jsem to neustála, takže se děsím, co bude, až budu rodit. Jak jsem se nebála, tak už se bojím :( Tak se mějte hezky, papa :a: :a: :a:

Ahoj Kasandro. To chápu, že tě to všechno vystresovalo. Hlavně to s tím srdíčkem :( Ale hlavní je, že je všechno o.k. Vím, že jak na tebe koukali ti medici, že to nebylo určitě příjemný, ale jak jinak se to mají naučit. Ber to tak, že doktory prostě všichni potřebujem a ty jsi vlastně vykonala veřejně prospěšnej dobrej skutek ;) Oni jsou na tyhle věci zvyklí :w: Tak se teď hoď pěkně do klidu, dej si nohy nahoru a medituj :) Porodu se neboj. Sice bolí, ale ten pocit na konci je nepopsatelnej :w: :w: :w: Hodně štěstíčka :k: :w:

Všem Vám moc moc děkuji za podporu, ještě, že tu jste :h: :h: :h: :k: :k: :k: :qu: :qu: :qu: Už je mi líp :one:

Tak to čučím...Ale je pravda, že když mě poslal můj gyn. na kontrolní křivku, protože ta jeho se mu nelíbila, tak jsem z nemocnice vylezla a začla se shánět po jiné. Už mě to ale přešlo :) Rozhodně tam ale žádní medici nebyli a to čekání se taky dalo ustát, protože nás tam bylo hodně a nikdo se s nikým nepáral. Já jsem do dneška chodila k mému gyn. Zítra jdu na kontrolu do nemocnice na devátou, tak uvidím.

Ahoj Kasandro :a: :a: ,to je neskutečné, ty už budeš taky rodit!! :00: Holka, neboj se nic!! Není to sice nic příjemného, ale dá se to zvládnout!! Hlavně si říkej, že porod už je "hračka", opravdu, nejhorší jsou ty kontrakce, nic horšího už nepříjde..to je třeba vědět.. ;)
Chápu, že si se musela cítit blbě, já je měla jen na sonu bříška a rovnou mi dělali všechny orgány, aby se koukli a taky to bylo divné, tak natož tohle, taková intimní situace, myslím, že se tě ale měli zeptat..mě se u porodu ptali, ale na odpověď nečekala, protože tam naštěstí žádní nebyli..ovšem myslela si, že tam můžou..no v žádném případě by k porodu nesměli, to by mě ničilo!!
Sice tě vystresovali, ale už to máš za sebou, dej si něco dobrého a hlavně klid..jste zdravý a v pořádku, to je hlavní!!! :h: :c: :one: :a:

In reply to by Borůvka

Ahojky Borůvko :a: Taky si říkám, že je to neskutečné, že už i já budu rodit :) Dooufám, že už brzy :||): :h: A ve zdraví. Já už jsem se ted uklidnila a už to bude dobrý.Hlavně, že je nakonec vše v pořádku :h: Já se ani porodu nebála, ale ted mě v tý nemocnici vystresovali no :( Když mi nenahmatali to srdíčko nufinky, tak mi bylo opravdu zle, protože můj dr. ho vždycky našel, ale už je to za mnou, jsme ok a to je nejdůležitější. A papáníčko jsem si dala i sladký na nervíky :a\|: Takže ted už budu dobrá :one:

tak první seznámení s nemocnicí nic moc, co? To bych taky byla vystresovaná, když by začli, že nemůžou najít srdíčko a když už ani doktorka, tak to teda nechápu, co na tom místě dělá! Příště to snad bude lepší a jestli ti budou vadit medici, tak je pošli pryč, že první zkušenost ti stačila tak, že jsi byla ze všeho akorát v presu. Mimčo ale krásně roste a je všechno v pořádku, tak aspoň nějaká útěcha z dnešního vyšetření! A aspoň víš, kolik váží, to pro mě bude až překvapení :) Doufám, že se do porodních cest vůbec vleze!! Dej si něco dobrého na uklidnění, ať cítí i malá, že už má klid a hlavně už neplač!

In reply to by marthy1

Jj nic moc, ale už jsem to tak nějak překonala a bulet už nebudu, ale byla jsem z toho všeho pěkně na nervy, tak jsem se prostě rozbulela no. Ono v těhu se ani není co divit, že?! Každá máme ty hormony trošku rozbouřený a jsme citlivější a máme strach o naše miminka :h: No nakonec je to v pořádku, takže nemám důvod brečet, tohle bylo prostě nervový no... A je fakt, že jsem měla aspon navíc utz a že vím,jak je miminko velké a že je podle utz vše v pořádku a to je nejdůležitější :h: A děkuji za podporu :k:

Tý jo, tak to si prohlídku tedy měla dosti nepříjemnou, to je mi tě líto, ale hlavně, že už to máš za sebou, že je vše v pořádku... :one: a pro příště až zase bude mít v plánu, tě nechávat před očima mediků, tak jí řekni, že s tím nesouhlasíš, že na to nemá právo.... :n: . Já dnes také byla v poradně, moc jsem se toho nedozvěděla, ale zase jsem byla brzo hotová a díky bohu, mě nikdo neokukoval... ;) . Já bych to asi psychicky nezvládla, se svléknout před medikama.... :( . No nic už si doma, tak je dobře, pohlad Nufinku i za mě a těš se, že už je brzo budem mít u sebe v náručí... :h: :h: :h: :h:

In reply to by Danka

Ahojky, to jsem tedy měla, ale už jsem se z toho za pomocí vás otřepala, ted už se cítím líp. Nufinku už jsem pohladila a hned na mě vyšpulila svojí prdelku :) Děkuji za podporu :k: Už se těším, až miminečka budeme mít v pořádku v náručí, už aby to bylo :||): :h: Hned už bude líp, když všechno bude v pořádku a bude to za námi :h:

Tak to si neměla moc hezkou první zkušenost v nemocnici to mi je líto, ale určitě bude lít a až budeš rodit tak tam budeš mít porodní asistentku a né takovej blázinec. je fakt že se teď rodí hodně mimin a je to znát všude, mě taky docela vyděsili, že tam bude nával. ta uvidíme, hlavně že jste v pořádku a zdravý :a: :a:

In reply to by Ditousek

To jsem tedy neměla a to jsem se fakt těšila, ale už to doma rozdejchávám, nebyla jsem na tohle připravená no. Příště už to snad bude lepší, když mě něčím nevylekaj. Hlavně, že teda je nufinka v pořádku :h: Jinak děkuju za podporu :k: :a:

In reply to by Kasandra

Určitě to bude lepší, já jsem taky koukala jak trubka. Protože chodím za svojí doktorkou když má služby, takže většinou mimo denní provoz, sice do nemocnice kde budu rodit, ale je to klídek pohoda a teď už jsem tam byla na těch pásech v běžném provozu, tak jsem taky docela čučela, ještěže tam byl se mnou můj držkatej přitel, protože jinak bych taky asi nebyla moc nadšená.člověk to vše vnímá teďka mnohem víc citlivějc a hlavně je to plno novejch věcí který neznáme a pro ně je to rutina a mezi tím je docela propast nepochopení. Tak si udělej pohodičku doma ať je ti líp :a: :a:

In reply to by Ditousek

To už bude, když už vím, co mě čeká. Já se z toho nervově vybulela a vy jste mě z toho dostali :k: Za což Vám moc děkuji :one: A je pravda že to těhotenství je prostě intimn věc a hormony se bouřej a my těhulky jsme prostě na všechno citlivější, alespon taková jsme ted já, tak to na mě všechnoněja padlo, ale už mi je ted mnohem líp :one:

No teda. To že nemohli najít srdíčko mě přijde divné, ale ne proto, že by bylo něco s miminkem, ale doktorka asi trošku neví co dělá. A když nemohla nahmatat hlavičku vnitřně, tak ji mohla nahmatat normálně. Mě doktor jen lehce šáhnul na bříško a přesně věděl jak tam malý je a kde má přesně hledat srdíčko. Neboj, můžeš porodit i když nemá hlavičku v porodních cestách. Mě doktor taky řekl, že to ještě nebude, že ji tam malý nemá a za dva dny byl nasvětě. :one: hlavně když bylo vše ok na monitoru. Ty mediky bych osobně vyhodila. Ať si okukujou koho chtěj, mě teda NE! :)

In reply to by Meg

Děkuju za podporu :k: Už jsem trošku klidnější :one: S těma medikama kdybych to čekala, tak aspon tak, ale bylo to pro mě překvapení. Byli mladí a chápu, že se to všechno musejí naučit, aby z nich mohli být doktoři. No jen toho na mě bylo prostě moooc, tak jsem to nějak prostě neustála, ale na příště se připravím, už vím, co mě aspon čeká.

ahoj, v ktery porodnici jsi byla? me se vzdycky ptali jestli muzou u toho medici byt. ja jim to teda vzdy dovolila.. ne ze bych byla exhibicionistka ale nekde se to naucit musi.. :)
tak si ted hezky odpocin, ja vim ze poradna v nemocnici byl vzdycky tlak na psychiku

In reply to by Hankitacz

Na Bulovce v Praze jsem byla. Já chápu, že se to ti medici všechno musejí naučit, aby z nich mohli být doktoři, já ani nejsem normálně stydlivka, jen mě to prostě překvapilo a pak jsem byla nervy z toho,že nenahmatala hlavičku a že neslyší srdíčko a tak, bylo toho na mě prostě moc a jindy jsem měla vždy vše v pořádku, tak to prostě na mě padlo... a moje nervy to neustály. Příště budu připravená.

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

No to už je jedno, přežila jsem to všechno, i když jsem z toho všeho ted vystreslá, ale to přejde. Příště už na to všechno budu připravená, tak to nebude pro mě takový šok, jako to bylo dnes. Přeci jenom je rozdíl chodit k jednomu dr do poradny a pak takhle do porodnice, no nevím,jak jsem si to představovala, ale dokonce jsem se těšila a ted jsem se z toho akorát z nervů rozbrečela, stejně to asi dělají pořád ty hormony a možná je to taková už předporodní deprese či co. Hlavně jsem se ničeho nebála, ted už jo... No snad už bude nufinka brzy na světě a já se budu těšit z miminka venku :||): , hlavní je totiž zdravíčko :h:

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

No je to tedy děs, co naděláme, ale kdyby nebyli medici, nejsou ani doktoři no, takže je to takový na prd. Já se jinak nestydím, ale nějak to na mě padlo, už jenom to, jak nic nemohli najít... No nakonec je vše v pořádku a to je nejdůležitější. V papírech co jsem dostala k porodu jsem si četla, že tam píšou, že budou medici u porodu a že s tím souhlasím... A musím se tam podepsat. No jako u porodu už bych chtěla mít klid a ne ještě, aby něco někomu ukazovali, budu ráda, když to budu mít vše rychle a v pořádku za sebou a že budu mít zdravé miminko :h:

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

Je to tak, jedná se o hodně intimní věci, vlastně o ty nejintimnější, takže člověk z toho prostě nemá dobrý pocit, pakliže není vyložený exhibicionista!

In reply to by VymazalovaKaterina (neověřeno)

Ted jsi mě rozesmála :) I já to tak cítím, to těhu dá prostě zabrat a ještě ty kilové nárůsty atd... Jojo i z tohodle důvodu se mi to právě nelíbilo, kdyby mi to seklo, tak neřeknu, ale takhle je to opravdu ošklivý pocit! S tím naprosto souhlasím.

Chudáčku, to máš teda den. Nechápu, že se tě nezeptali na souhlas, jestli tam medici můžou být. Mám pocit,že těm našim doktorům nějak moc chybí empatie. Tak hezky odpočívej,a´t to příští týden zvládneš. myslím, že to bude v poho, protože už budeš vědět, co od nich můžeš čekat. Vem si sebou manžela nebo kamarádku, oni se trochu zklidní :a:

In reply to by petrželka

Děkuji za podporu :k: Už jsem to tak nějak všechno rozdejchala díky tomu, že jste my takhle hojně odepsaly :one: Zvedlo mi to náladu a už nemám nervy :one: Příště už to bude určitě lepší,když vím, co mě čeká, pakliže by mě tedy zase něčím nevylekali a nevystresovali. To srdíčko mě vystresovalo hodně :( Ale naštěstí je to v pořádku :h: Stejně už se fakt těším,až to budu mít ve zdraví za sebou a že budeme mít zdravé miminečko, už aby to bylo :||): :h:

:cc): :cc): :cc): Je to někdy stres :00: ,ale už se to dá vydržet!!!Navíc,mockrát už tam nepůjdeš :n: ,tak buď statečná :one: !!!Hlavně že je všechno v pořádku :h: :c: !!! :a: :a: :a:

Uff teda, koukám, co mě všechno čeká.
Ale víš co? Normálně by se tě doktorka měla nejdřív optat, jestli ti to nevadí ti medici, máš samozřejmě PRÁVO je odmítnout!!!!!!!! Tohle se dělá fakt jen za souhlasu pacienta či těhule a tak....
Vypadá, že je všechno v pořádku, tak nebreč a za týden se na všechno v klidu vyptej a uvidíš...hm?

In reply to by Wikina

No já jsem taky koukala :00: Ale už je to za mnou a příště už budu připravená :one: Už jsem se nervově uklidnila díky tomu, že mám tady ve vás oporu, tak to už ze mě spadlo a bulet už nebudu, protože zdravé jsme já i nufinka a to je nejdůležitější :h: :h: :h:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky