Kdy pořídit druhé mimi ???

02.08.2012

Kdyby jste si pořidili druhé mimi , Mám doma holčičku 18.11 ji budou 2 roky .....

Kliknutím vložíte smajlíky:

My máme děti od sebe 2,5 let. Čím blíže si jsou, tím lépe - pro ně (více si spolu vyhrají atd) i pro rodiče (odbydou si výchovu při jednom a pak můžou jít do práce). Pro mamču je to prvních pár měsíců náročnější, ale věřím že to stojí za to ;)

Rozestupy mám 19- 24- 34 měsíců, těch 34 už mi přijde moc, ale párkrát to nedopadlo. Je tu rušno, ale aspoň ne nuda. :s:

Já mam doma Mamanka , sice si hraje sama.. jen chce pořad maminku maminku a me už stoho hrabe ... Zlobí jak }:) }:) až je to hrozny občas bych utekla ... ale dřív jak ve 3 letech nechci :€O: :€O: nebo bych byla v blázinci ..... :C]]: takže až maly budou max 2 tak budem pracovat :€O: :€O: :q: ..Já osobně dětičky Miluju :h: :h:

my máme zatím jednu holčičku (v květnu 3 roky) a bohužel mi zatím nebylo ze zdravotních důvodů doporučeno abych další mimi měla, teď to snad bude v pořádku a během příštího roku se nám snad podaří druhé. Nechci aby byla malá jedináček, děti má hrozně ráda, vyhledává je a těší se na sestřenici co se jí má narodit za dva měsíce...

ahoj, děti mám od sebe bez 6týdnů 3 roky :-). Jsem s tímto věkovým rozdílem spokojená. I když je pravda že jsou dny kdy bych nejraději zalezla hluboko do země :s: . Ale to je u 2 dětiček celkem běžný jev-co kolem sebe koukám :s:

bejt tebou jdu do toho hned čím menší věkový rozdíl tím líp...mě to bohužel nevyšlo až ted jsem našla pořádnýho chlapa a o mimi se taky už snažíme, maý ted budou tři roky...ale štve ě že to nevyšlo dřív protože jestli to vyjde co nejdřív budou od sebe cca 4 roky a to už je dost :(

Ahoj, tak jelikož jsme měli obavu, jestli se nám někdy ještě jedno podaří (první nám trval sedm let), tak jsme volně přešli na druhé hned po prvním. Podařilo se za rok a čtvrt, děti tedy máme přesně o dva roky. Kluci se krásně vyhrají a nic jiného neřešíme, protože jsem rádi, že je máme. :€s€:

Klárce byli v červnu 2 roky a už plánujeme sourozence. Synovci byli včera 3 roky a má brášku a včera mu bylo 8 dní. Synovec se hrozně změnil od chvíle co je miminko doma, k horšímu (vím to od bráchy).

In reply to by Ivana

to je dítě od dítěte a nedá se to takto brát. Ondra neměl se sestřičkou problém. MOc se na ní těšil a od příchodu z porodnice jí opečovával a opatroval.
Dost záleží na přístupu rodičů a na povaze dítěte...

In reply to by klubko

synek (2 a čtvrt roku) nemá s 6 týdenní sestřičkou absolutně žádný problém. Byl v pohodě od prvního dne. Nejvíc jsem se bála, že bude žárlit při kojení, ale jemu to vůbec neva. Takže očekávám problémy spíš až dcerka začne víc jevit zájem o svět a synkovy hračky :///:

Ahoj no řeším tu samou otázku.Nejdřív jsme chtěli druhé tak po 2 letech ale to bysme se museli od září už snažit.Nevím jak bych zvládala malého s nevolnostma a pak s pupíkem :-)Druhá možnost je počkat až by byl ve škole nebo aspon školce aby bylo na druhorozené více času.Těžko říct vím že jsem ti na dotaz neodpověděla ale takhle to mám já.Jednou to :€O: přijde mám strach ale zároven se těším :a:

Ahoj je to dost individuální.My máme rozdíl mezi klukama 20. měsíců.Je to náročný, ale chtěla jsem ještě menší věkový orzdíl.Někomu zas vyhovuje větší. Takže za mě bych se už o druhé miminko snažila :)

Nikčo já plánuju druhý až bude mít malej tak pět let,chci být doma první třídu. Nejsem toho názoru že by se měli děti pořizovat co nejdřív po sobě,ale každej to máme jinak. Já to vidím po okolí,když má někdo děti hned po sobě,tak některým maminám z toho hrabe,tak dlouho doma,některé děti jsou pořád nemocné,protože první rok ve školce než se promoří nemocema,tak všechno přenáší domu a schytá to druhý sourozenec a je to věčný koloběh :(
Mě se to líbí jak to bylo u nás doma,jsme se ségrou pět let od sebe a je to super. Oni roky rozdílu neovlivní vztah sourozenců,to záleží na povaze a celkově na rodině.
Dvě kamarádky mají děti jedna pět let rozdíl,druhá šest a chválí si to,děti jsou už samostatnější,chodí do školky,takže víc času na mimi dopoledne a odpoledne ho zase věnuje většímu,takže bez žárlivých scén :a: :a:

In reply to by jajinka.k.x

tak já si tohle nedovedla představit. Když si člověk veme kolik je lítání kolem mimča a potom kolem batolete které má separační úzkost a stekací období tak nevim jestli je to nějaký přínos pro školáka.
Když se narodí druhé dítě spinkací a neplakací, tak by se dalo říct že je to pohoda. Ale pokud se narodí uřvánek a nespací, tak to může být jak pro školáka tak maminku pěkná nervárna...
To je můj názor. Možná že moc přehánim a nakonec to tak hrozné neni. ALe vím, že známá takto děti má a kolikrát si rvala vlasy na hlavě a dcerka taky zrovna z uplakaného mimča radost neměla. Kord když potřebovala mamku aby jí něco vysvětlila a mamka nemohla protože uspávala miminko...

In reply to by jajinka.k.x

tak to si myslím je úplná blbost... dítě už je přeci zvyklé na školku,takže pochybuju,že by mělo pocit,že ho tam odstrčíš... furt si myslím,že je pro starší dítě ohromná výhoda,když na něj rodiče mají v první třídě dost času,furt lepší mít doma mladšího sourozence (i kdyby to mělo být mimino) a mámu doma,než trčet do čtyř po škole v družině,pak přilítnout v pět domů,udělat úkoly,navečeřet a spát :( mě to přijde jako dobrý řešení,taky jsme to původně chtěli tak (samozřejmě ne s tím,že budu rodit v září :)),nakonec to dopadlo trošku jinak,ale nemyslím si,že by to bylo tak hrozný :)

Mezi dětma jsem chtěla rozdíl min. 3 roky. No a ted v lednu čekáme druhé mimi a bude mezi nimi rozdíl 3 roky a měsíc :) :a:

Ahoj,tak naší holce budou v září 3roky a v říjnu se nám narodí druhé.Takhle jsme to plánovali a vyšlo snad to půjde.Ahoj.

to záleží na spoustě okolností :) záleží na tom,jaký věkový rozdíl je pro vás akceptovatelný,jak jste na tom finančně,jaké je první dítko a tak dál... Já nechtěla rozdíl jen dva roky,protože malej byl ve dvou letech fakt příšernej,sice bez plen,ale fakt vzteklej mamánek,nesamostatnej,aktivní,prostě jsem si nedovedla představit mít druhé dítě v jeho dvou letech :00: pak jsme navíc řešili koupi baráku a prodej bytu,tak se mi do toho všeho nějak nechtělo těhotnět,nakonec jsem otěhotněla v jeho 2,5 letech a budou od sebe 3 roky a tři měsíce... Musím uznat,že malej se po tom druhém roce dost zklidnil,hodně věcí zvládá sám,je samostatnější,víc spolupracuje,takže jsem fakt ráda,že jsme počkali :) každopádně chápu,že když má někdo doma klidnější to první dítko,že si s druhým víc pospíší,ale univerzální správný věkový rozdíl fakt neexistuje :///:

Vysadila jsem antikoncepci kolem dcerky 2 let, vyšlo nám to napoprvé, takže budeme mít rozdíl 2 roky a skoro 10 měsíců.
Chtěla jsem více než 3 letý rozdíl, aspoň 3,5 roku, ale ne vždy vše dopadne tak, jak si člověk naplánuje :s:

my chtěli rozdíl 2 roky, tj začli jsme v 18měsících, ale o mimi jsme přišli a teď za chvíli čekáme a rozdíl bude 3 roky 3 měsíce.a musím říct že syn je natěšený víc jak na ježíška :-D

Když měla malá 2 roky, měli jsme už 4 měsíční mimino. Plánovaně jsem otěhotněla 10m po prvním porodu. Zkrátka každý to má jinak ;)

otěhotněla jsem (plánovaně), když staršímu synovi bylo 20 měsíců - brácha se mu narodil, když měl 2,5 roku...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky