jak na domácí přesnídávku?

31.07.2012

Ahoj holky! Přeju Vám krásný den! Potřebuji poradit-máme hoooodně broskví,chtěla bych své holčině(9měsíců) udělat přesnídávky. Můžete mi polopaticky poradit jak na to? Stačí rozmixovat? Mám i povařit? Jak s cukrem,zatím malá dostává jen občas dětské sušenky,jinak žádný cukr...no prostě,prosím,poraďte :s: Díky moc! :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Vloni jsem dělala ze švestek, meruněk a hrušek, jen jsem oloupala hrušky, na větší kousky do hrnce, povařit, ono se to trošku rozvaří, takže je to pak takové řidší a bez kousků a nebo to pak můžeš trošku při konzumaci pomačkat lžičkou. Já kousky chtěla, protože syn zbytky přesnídávky dojedl až teď, kdy jsou mu 2 roky. Ještě horké jsem naplnila do přesnídávkových skleniček, dobře osušených. A dala na 15 minut zavařit do hrnce. Nezkazila se ani jedna. Cukr jsem nepřidávala, říkala jsem si, že ho případně přidám před jídlem, kdyby začal syn bez cukru odmítat. Ale ty švestky to osladily :a: (a trošku to máme i na zácpu, je trošku projímavá :s: )

ahoj já mám taky 9 měs. :girl: jí chutná jakékoliv ovoce jablko, meruňka, broskev, trnka, banán, hroz. víno,mirabelka,malina,třešeň meloun zatím jsem si dala meruňku,bros,trnku na takový střed rozmix.(pyré) bez cukru do mražáku na kostky na led a pak do umělé misky a přidávám do bílého jogurtu nebo i do kaše bez. příchutě a baští o sto šest proč jí nespestřit stravu když je ted tolik ovoce domácího bez postriků atd. chystám se ještě dát mirabelku a rynglu,malinu a ostružinu vcelku ať má prcek zásobu :a:

já jsem oloupala,povařila,dala do skleniček a zamrazila... můžeš to zkusit i zavařit,ale tam si nejsem jistá,zda to bez toho cukru nezkvasí :( a nebo tam přidat ten cukr-třeba fruktopur (to je ovocný cukr a nevadí) a pak to zavařit.Já nemixovala,jen šťouchala vidličkou,to měkké ovoce jde dobře.A můžeš udělat i marmeládu za čtvrt roku se bude hodit kvalitní marmeláda na chleba :)

In reply to by lucininenka

Díky za odpověď,myslíš,že bych to tedy nemusela zavařovat? Jak dlouho můžu nechat ovoce či zeleniku bez zavaření v mrazáku? A ještě 1 dotaz:kdybych ty broskve nepovařila,jen mixla a dala do mrazáku_špatně? :00:

In reply to by mamijani

ne,určitě ne,pokuď ti už jí syrové,tak je můžeš klidně zamrazit tak,jen pomačkané,má to pak jako pyré :) myslím,že příkrmy v mrazáku byly na tři měsíce (je jedno jestli vařené nebo nevařené),stejně jako odstříkané mlíčko,takže chvíli tě to určitě vydrží :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky