2+1 a 2 děti...

24.07.2012

Holky, kdo máte malý byt 2+1 a dvě děti, jak máte uzpůsobený byt? :?

Kliknutím vložíte smajlíky:

My bydleli v 1+1 a meli jsme pokoj, kde v jedne casti byl obyvak a v druhe letiste na spani a skrine a druhy byla kuchyne a puvodne koutek pracovni, ze ktereho se pak udelal koutek pro mimco, ale prvni 4mesice byla kacka s nami v tom obyvaku, a nevadilo ji to, ze hraje tv, ci dokonce mame navstevu. Od 4mesice byla odsunuta vedle, ale i tak byla v deni, nekdy holt clovek musi jit do kuchyne ci na wc. Bydleli jsme tak do jejich 1,5roku a pak jsme se odstehovali do vetsiho, chteli jsme i druhy mimco a to by uz neslo.

Ahoj holky, tak my máme 2+kk cca 50m, obývák máme spojený s kuchyňským koutem a tam se nám už nic nevejde, dokonce nemáme ani jídelní stůl, není kam dát :( V ložnici máme vestavěnou skříň, manželskou postel a manžel tady má PC stolek a vedle něj je sušák na prádlo. I když bych dala pryč sušák na prádlo (nevím teda kam, na balkoně sušit nemůžu, jelikož jsme oba alergici), tak se mi místo něj stejně nevejde postýlka pro miminko :( Bojuju s manželem, aby se vzdal PC stolku, ale je IT, takže o tom nechce ani slyšet, i když na něj uhodím, že kvůli tomu teda bude muset být chudák miminko na balkoně, s ním to ani nehne. Tak já prostě nevím, jak to vyřešit, bohužel máme malé místnosti. To ani nevím, kam budu dávat kočárek, jelikož kočárkárna je plná a na chodbách máme zákaz nechávat kočárky. Asi se z toho zblázním :s:

Ahoj, my máme 2+1 58mčtverečkovanejch, máme dva malý kluky a plánujem do tohohle bytu i třetí mimčo :D. Zatim spíme všichno v ložnici. z jedný strany naší postele je malý letiště 120x150, tam spí starší syn (za měsíc čtyři roky), a z druhý strany je postýlka bez bočnice, tam se občas chodí mrcasit mladší (rok a půl) ale ten spí zatim s náma v posteli, teď už mezi mnou a tou postýlkou a tak různě se v noci sěhuje, kmámě do postýlky... A v obýváku je herna a zároveň naše pracovny. Ty časem přijdou místo postýlek dětí do ložnice a do obýváku přijde palanda a vysoká postel a bude z toho dětskej pokoj s obývacím koutkem :D

ahoj, my máme 2KK 40m2 ale máme celkem velké místnosti. Prarodiče maj 2kk 43m2 ale mají zase velkou chodbu a větší záchod a trošku větší obývák na úkor dětského pokoje (ložnice). Ložnici mají cca 8m2 což je opravdu děsně málo a pro 2 děti dost stísněný prostor :00: .
My sice spíš chodbu mezi vstupníma dveřma a kuchyní nemáme, ale zato mají děti 15m2 dětský pokoj. Obývák s kuchyní činí dohromady cca 18m2...záchod s koupelnou máme pidi-hlavně koupelnu. Ale nám to takhle stačí. Nechceme koupelnu zvětšovat na úkor pokoje dětí.
Do 4let věku Ondry a do 1roka věku Markétky jsme všichni spali v ložnici (nyní dětský pokoj). Ondra tam měl svou velkoj postel 200x90 a Markétka u naší postele (130x180) dětskou postýlku. I tak tam bylo místo na hračky a skříň :-). Od té doby co spí děti spolu v pokojíku máme danou tu naší postel v obýváku. Máme po celé posteli úložný prostor na sezónní věci a tím pádem máme v místnostech minimum skříní. Sedačku ani konferenční stolek nemáme. Jídelní stůl máme také v obýváku-na půl v kuchyni a obýváku takže konferenční stolek by byla zbytečnost. V obýváku máme komodu která slouží i jako stolek pod TV. Tam mají oblečení děti. Každý má 2 šuplíky. Mají tam vždy oblečení na danou sezónu. Teplejší oblečení mají v šuplíkách pod svou postelí a zimní ve svých postelích (mají tam také úložný prostor. Já s manželem mám malou skříň se 4fochama, kde máme uspořádané oblečení jako děti. Teplé oblečení máme v posteli na které spíme. Na chodbě máme šatní skříň až do stropu kde jsou léky, ručníky, drogérie a potřeby pro morčátko :///: . Potom tam je šatník a v šatníku máme v taškách botky (vždy na sezónu která je). Nad šatní skříní je ještě místo a tam mají děti helmy, bábovky a je tam prostor na schovávání dárku :s: .
Musim říct že i když je to pidi byt, tak díky tomuto uspořádání a úložným prostorům je tu dost místa. Známá má 3KK 68m2 a díky skříním kterých mamí dle mého vkusu příliš hodně a sestavě v obýváku a ložnici mají volného prostoru méně jak my. Kamarádka má ten stejný byt jako my ale mají rekonstrukci kupelny. Tu zvětšili na úkor pokoje malé. Takže dcerka má pokoj cca 8m2 a sotva se tam se svýma hračkama a 2skříněma vejde :00: . V obýváku mají 4skříně+skříňovou postel, sedačku a konferenční stolek a taky tam maj děsně málo místa. Do kuchyně si koupili tu lavici se stolem-kteru spíš mají jako odkladiště a tím pádem nemají šatník a bundy a vše ostatní mají přehozené přeš kus dřeva který si tam dali aby jim odděloval chodbičku od kuchyně...
Jsme zatim spokojeni. Nyní budeme vyklízet sklep ještě z doby kdy jsme tu předělávali byt ke své spokojenosti. BUdeme tam dávat dětem kola. Ondra už má 20" kolo a tak zabírá na chodbičce i s Markétčiným 16" dost místa :-)..

Zdravím :a: ,tak tento "problem " řeším taky tedka.Pokoušíme se už dyl o miminko a tedka se snad zadařilo.Takže my máme 2+kk .Kuchynský kout+ obyvák (v obyvaku máme velky rozkladací pohodlny gauč,na nem spim ja s tatuldem) Holka 3r. má svuj pokoj,k pokoji je i šatna,takže tam nemusíme mít zbytečně skříně.Postylka se tam krasně vleze,máme tam na ni už udělané místečko(zatím tam stoji sušák na pradlo).Taky sem si myslela,že budu muset mit postylku v obyvaku,ale bohužel nemáme to nafukovaci.Takže se proste budou muset naučit spinkat spolu :)
Pěkny den :€s€:

tak ségra bydlí v 2+1,maj holčičku 4 a půl roku a teď je ve třetím měsíci,takže zrovna od prvního srpna se pouštějí do předělávání bytu na 3+kk. Jiná možnost není,do 2+1 by se možná vešli,ale malá už bude za chvilku potřebovat svůj pokoj a prostě celkově to bude lepší :a:

Ahoj, my máme 2+kk a všichni spíme v ložnici - 2 dětské postýlky a naše manželská...máte jako malou ložnici, že se tam všichni nevejdete? nebo jak to myslíš? někdo to má třeba tak, že táta spí se starším v ložnici a máma s mladším v obýváku...

In reply to by marcy

No, máme obě malé místnosti, takže do ložnice se vejde jenom manželská postek, dvě skříně a jedna dětská postel, do obýváku se vejde gauč, se stolem a televizí a to je všechno, možná ještě ta postýlka ale v obýváku přece nemůže spát miminko, když tam kukáme na TV :-) spíš se bojím, že když bude spát ten starší sám v obýváku tak se bude cítit odstrčený

Ahoj my máme 2+1 a z toho je jeden pokoj průchozí.Kluci mají pokoj a my máme postel v obýváku.Časem se budeme asi stěhovat do domu, ale kdyby to tak nebylo , tak by jsme šli asi do 3+1.Když není jiná možnost, tak bych si koupila takovou tu postel co je ve skříni a nebo postel nad gauč.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já právě myslela, jak to maminky dělají s miminkama, my máme malej byt a nevejde se nám postel i postýlka do obýváku, tak nevím, jak to udělat :-(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka