Jak umírá člověk s rakovinou?

Už jsem tu psala o mámě. Začlo jí to na čípku a prorostlo do močáku, utlačuje ledvinu a dokonce vejcovody. Včera mi říkala, že od dubna nemá menstruaci. Má metastázy. Jaký to je? Máma je pořád tak nějak v pohodě, jenom začíná mít řeči, že tady dlouho nebude a podobně. Bere ibalgin na bolesti břicha. Už měsíc čeká na začátek ozařování, pořád maj plno. Je to normální? Kam mám jít stávkovat a křičet? A na co vlastně člověk s tímhle umře? Na selhání orgánů? Připravuju se na nejhorší. Mámě jsem ještě neřekla, že to vím. Honím právní věci, abych to mohla dát k soudu jako zanedbání ze strany doktora, protože to fakt podělal. Moc se o ní bojím.

Ahoj,no ono jde o typ rakoviny a hlavně nádorů. Manželova babička už s rakovinou(začalo snad prsou) bojuje od roku 1992 a stále žije. Každý rok chodí na x chemo atd. A prý už to má i v kostech,ale je to asi podchycené. Jinak můj děda na rakovinu umřel a neměl ji tak dlouho bohužel(ale plic) a teď má strejda a to má typ rakoviny plic který se prý rychle probouzí a strašně rychle roste,rakovinu mu zjistili zhruba někdy v dubnu /květnu a hned začali s chemoterapiema,ale furt vypadá hrozně a nevědí jestli mu to pomůže,prý už ho na tom budou asi jen " udržovat" . Jo a před dvěma lety mi umřela teta na rak.,ale měla nejdřív prsou a pak když umírala,tak proto,že se jí udělal velký nádor na mozku:0/ tahle nemoc je strašně nevyzpytatelná:0( a nikdo nikdy nevíme dne ani hodiny...

In reply to by Monika Císařovská

ahoj, trochu nelidský přístup lékaře. ale někdy to fakt nemá smysl. Babička před lety odmítla další léčbu právě po tom, co jí došlo, že už dlouho žít nebude a možná už ani nechtěla. říkala, že bude raději bez léčby než aby chodila furt do nemocnice na kapačky, pak jí bylo tři dny blbě, pak dva dny dobře, pak zase tři dny na kapačky, tři dny blbě takhle furt dokolečka a tohle jí prodloužilo život třeba o půl roku. A teprve tehdy jsem pochopila, proč odmítá léčbu, proč odmítla operaci, když ještě byla možná. bojovla s rakovinou 11 let (ale z toho 10 let prožila fakt naplno).
Jestli máte nějaké pochybnosti tak za konzultaci u jiného lékaře nic nedáte. Jak píše mamina podemnou - nutridrink je dobrá věc, dodá potřebný živiny v období kdy člověk nemá chuť k jídlu, špatně se mu jí, tělo je oslabený.

In reply to by martina2105

Holky díky, tohle bych do ní mohla nacpat. Včera jsem jí říkala o tom mateřským mlíce, přece jenom ho mám dostupný :), ale rázně odmítá. Odmítá i dát to k soudu a lítat kvůli tomu po doktorech, abych to pak mohla vyřídit já. Jenom málo stačí, aby udělala, zabere jí to při nejhorším měsíc. Všechno vzdává předem. Všechno je zbytečný, "stejně umře", nechce nic řešit. Vždycky na všechno kašlala a čekala, jak to dopadne, ale tohle mě už fakt sere. Akorát na ní mám vztek. Moc vám děkuju za odkazy Kytiii a Martino, nevím, kde jste to našly, tak daleko jsem se nedostala. Jste moje zlatíčka, drží mě to.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka