metličkové žilky - co s tím?

06.07.2011

Holky, jsem znovu těhu, ve 26. týdnu. V prvním těhu se mi udělaly pigmentové skvrny, tentokrát mě zase trápí metličkové žilky. Začaly mi praskat na stehnech. Dá se proti tomu nějak bránit? A co s těmi, co už se mi udělaly? :? Děkuju moc :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, v těhu se mi udělala na stehně taky a dost se rozlezla mrcha:( Objednala jsem na sklerotizaci- ( Ošetření spočívá v napíchnutí žilky ultratenkou jehličkou velikosti komářího sosáku a vpíchnutí omezeného množství speciálního přípravku Aetoxysclerol do cévky. Reakce látky se stěnou žilní způsobí uzavření a vstřebání celé žilky) zatím tedy jen na konzultaci a na podzim jdu na zákrok. Žilky se neodstraňují v letních měsících.
Zjišťova jsem jestli je nějaká prevence proti tomu, aby se mi zas někde neukázala a jsou i nějaké léky. Ale nevím zda se mohou v těhotenství, to by jsi se musela zeptat Dr.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to už je léčba a předcházení vzniku dalších metlí.

Taky to po těhu občas mám sem tam :-( nevím, snad jen vytáhnout a nosit asi tejden ty šílený punčochy, alespoň na tomto zákroku byla tchýně, ale jak se tomu bránit ? nevím :-(

In reply to by Mirunka31

musela koupit, docela to byl ranec za to i ambulantní aplikací. Strašlivě hrozně moc nepříjemně mě to bolelo (každý jednotlivý vpich do žilky a vstříknutí roztoku) a už bych na to tedy znovu nešla. Provádí se to až na podzim a pak musíš nosit několik týdnů denně ty kompresní punčochy. Natáhnout je ráno hned po probuzení v posteli a sundávat taktéž tam až večer. Nohy jsou plné flastrů s tampóny a přes ty šíleně antikoncepšní punčochy člověk vypadá jako v posledním stádiu bující celulitidy. Pak už se dá snad natáhnout jen pytel od brambor až na zem. Fakt průda.
Jenže ačkoliv já měla ty metličky prvního typu (mírnější, lehčí), tak se mi to opět a docela brzy vrátilo. Po období těhu je to ještě horší. Jsou důležité i dědičné dispozice, tak si to dobře rozmysli.
Jestli se nakonec rozhodneš pro tento zákrok, přeji pokud možno bezbolestný průběh a brzké uzdravení- hlavně ten lepší vizuální efekt. Ten zdarvotní do budoucna je však jistě také důležitý :) .

In reply to by bobika

Byla jsem na tom taky. V lednu. Měla jsem jednu zkušební dávku zadarmo - dr. říkala, že udělala asi 30 vpichů. Jinak je myslím jeden za 50kč. To ale nevím jistě. Po zákroku to bylo pěkně rozbombardované, plné puchýřů a musela jsem nosit zpevnovací nohavičku. To mi ale nevadilo. Takové velké hnízdo metliček, které vyčistila a udělal se z toho velký puchýř, akorát zplaskl a zůstala tam červená skvrna. Kdyby se to už nevrátilo, tak mi to nevadí, ale mám dojem, že je to nekonečný boj. Ten zákrok mi teda dost vadil, přestože, jsem na to neviděla a teoreticky jsou to jen bodance od včelky, tak se mi dělaly kruhy pod očima a chtělo se mi i v leže na břiše omdlít. Zastavila jsem dr., at už to nedělá..
Mám ještě hnízdo na druhé noze a asi pár let počkám, jestli nějaká klinika neuvede na trh nějakou pro mě snazší verzi léčby. Jestli mi to aledo té doby nebude jedno, zdá se mi, že třeba letos ty moje nohy neřeším a zdá se mi to celkem přijatelné..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ty brďo! Tak to se budu modlit, aby mi to pak taky zmizelo! Jsem z toho docela špatná. Nejsem žádná fintilka, ale tohle mi fakt docela vadí...Nevypadá to zrovna pěkně... :( :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky moc za podporu! Snad to zmizne i u mě. Já už si pomalu začínala šetřit na laserovou operaci! :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka