jak probíhá váš den a kolik času věnujete dětem?

28.06.2012

ahoj holky, dneska jsem se zamyslela nad tím, že něco dělám asi hodně blbě, protože mám 2 děti syna 3,5 roku a dceru 10.měsíců. Ale hlavní problém mám v rozvrhu času se starším. vstáváme okolo 6, máme takový rituál že jdeme do obýváku a pustím mu pohádku a dám mlíko. Nevím jestli ten čas nějak ubíhá, ale ani se neotočím a už je kouzelná školka, tu taky sledujem a pak abych pomalu začla děat oběd + nějakej ten úklid. Pak jde spát a odolko trávíme na hřišti až do 18,19 jak kdy a pak jde spát.Zlobím se na sebe že to neumím udělat jinak, nebo nevím mladší už leze a to člověku moc nepřidá. Nevím vaříte všechny oběd večer? nebo si aspon nějak předchystáte? Cítím se hrozně že vlastně syn bud čučí na telku nebo je venku na hřišti. Realita je že dodnes umí asi 20slov ( autismus to prej není) a kadí furt do plíny, kterou mu dávám na noc. S tatkou se nijak počítat nedá, koupili jsme byt, rekonstruujem a má k tomu 2 práce, takže ten se doma moc nevyskytuje a i je mi blbé po něcm něco chtít, vždyt přece tolik holek má 2 děti a já nevěřím že by nikdo nic nedělal. Zvládají to v pohodě.

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ale přesně jak píšeš ty, výtvarka mě nikdy nešla, já prostě nemám ty nápady a nejse vůbec šikovná, prostě mě to nebaví no, taky mám 100x lepší pocit z toho že jsme celé odpolko venku než z toho že bysme něco tvořili

tak my mame zatim jednu ratolest 3,5roku. rano ja vstavam kolem seste, sprcha, priprava jidla pro manzela do prace pro malou do skolky kdyz zbyde cas a chut i pro me ;) kolem sedme vstava manzel s malou, nasnidame se dame kafco. ja vezu v osm malou do skolky a jedu do prace tam jsem do ctyr jedu vyzvednout malou ze skolky a hupky domu. kdyz je pekne pocasi jsme na zahrade nebo jdeme na hriste. pak spolu varime veceri manzel prijede po seste navecerime se mala se jde koupat, koukne na vecernicek a jdeme do hajan. normalne usne po 2 prectenych pohadkach kolem 19.30-19:45 ja pak zehlim ci neco poklidim a kolem desate padam do hajan. v patek delam do jedne a mala je do pul ctvrte ve skolce tak mam cas na uklid. o vikendu jedem na vylety ci do bazenu, zoo, zabavny park..... mala je i hodne samostatna a kdyz neco delam na zahrade ci doma dokaze si vyhrat sama. kdyz prijde ze si chce se mnou hrat prdim na uklid a jdu s ni :€s€: planujeme druhe mimco tak jsem zvedava jak budu zvladat potom :00:

Já mám syna, 23 měsíců, ráno budíček po šesté, pak si dá mlíčko v posteli, někdy ještě zabere, někdy si "čte" knížky. Kolem 7 mě vypudí z postele a jdeme dolů, on snídá u youtube (zpívánky,pat a mat,čelí medvídci) a já mezitím snídám, uklízím, meju se a připravuji oběd(pokud není vařeno). Pak spolu luxujeme a vytíráme, pak si chvilku hrajeme nebo kouká na DVD Děti z Bullerbynu. A po 10 jdeme ven(na motorku, na písek, do lesa, zalívat zahradu..) Kolem půl dvanácté se vracíme na oběd a po dvanácté usíná. Když to jde dobře, tak vydrží do tří. Pak dáme sváču a podle počasí se buď chvilku hrabeme doma (hraní, pohádky) a pak jdeme ven tak kolem čtvrté. Když se mi chce, tak jdeme hned po probuzení a svačíme venku. Program jak kdy, někdy s kamarádkama na vycházku, někdy sami. Domů se vracíme taky dle počasí, ale většinou máme v půl sedmé večeři a pak buď ještě jdeme na chvilku ven, nebo si hrajeme, nebo koukáme na pohádku. V půl osmé jde do sprchy a pak do hajan. Taky mám někdy výčitky, ale doufám, že ho tou "televizí" nějak nepoznamenám :-)

Laura ma 2,5 roku, Kubik 3 mesice. Vstava se kolem 7 - 8 hodiny. Manzel jde vetsinou s malou do koupelny kde spolecne provadi ranni ritualy a ja lezim jeste chvili s malym v posteli. Ja povesim pradlo, ktere jsem si pres noc vyprala. Kolem 8:30 snidame a po devate manzel jede do prace. \ja zkontroluju maily a chvili pracuji (pracuju pres internet) Ja bud sbalim deti a jdeme do materskeho centra ktere je dopoledne otevrene od 9 do 12:30, (kazde utery tam jako dobrovolnik taky pracuji). Nebo jdeme na hriste, kde se potkavame s ostatnima maminama a hrajem neco s detma nebo proste kecame. V te dobe taky neco svacime.
Kdyz obcas zustaneme doma (vetsinou protoze se mi nahromadi prace a musim volat klientum), tak mladsi spi (jemu je jedno kde je, spi furt) a dcera si sama hraje, cte nebo ted nove sklada puzzle. Ja ji u toho vseho prubezne asistuju. Kolem poledne "hodim" neco na plotnu. Bud zbytek vcerejsi vecere, nebo neco rychleho jako nejaka ryba s bramborem a zeleninou, nudle nebo proste nejaka rychlovka. Kdyz neni vubec cas a chut na vareni, tak mala dostane sklenicku - porad jeste ji moc chutnaji.

Po poledni je poledni klid. Mala CHCE do postele a i kdyz uz vetsinou nespi, tk si v ni vypije mliko a proste si odpocine. Pak si jeste chvili sama hraje a ja pracuju. Male tak jednou za tyden poustim nejakou pohadku na PC, ale je to proste podle potreby a ne nijak pravidelne. Odpoledne jdeme vetsinou ven. S ostatnima maminama se domluvime, na kterem hristi se sejdeme. Pokud ne, tak sednem do auta a jedeme na nakup. Nebo se navstevujem s ostatnima maminama. Doma jsme vetsinou mezi 18 - 19 hodin. Pokud je cas tak varim neco trochu slozitejsiho, kdyz ne, tak zase nejaka rychlovka nebo mam vytazene neco predvareneho z mrazaku. Nebo si da mala kasi s jahodama a jak v 8 zaleze do postele, varim teprve pro me s manzelem. (Chodi vetsinou domu mezi 19 - 20 hod). Pak se teprve pousti televize. Kolem devate usedam k PC a k praci. To casto az do pulnoci.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak já jsem na tom líp, když mám dvě děti. Malá byla od narození nespavec a to i přes den. Zhruba od dvou let začala spát přes den asi hodinu. Dnes spí i 3 hod. Díky dennímu spaní začala paradoxně spát dobře i v noci. Mívá noční můry, tak 1x - 3x křičí něco ze spaní a někdy jde na záchod. Většinou už ale od půlnoci spí do rána. Malý spal rád a čím je starší, tím se to horší. V noci už vstávám zase po hodině i méně, ráno malý vstává do 6. hod. Přes den spí ale většinou slušně. Dopoledne 20 min. (někdy víc), odpoledne 1-3 hod. Takže když se zadaří, mám někdy i 2 hod. volna přes den - ideální pro úklid, někdy i odpočinek. Někdy se ale stane, že to tu skoro pročetuju, protože spí třeba hod. a já tu dřepím a odpočívám třeba 1/2 hod. :00: :€s€: No ale asi bych se už raději vyspala v noci v kuse. Už jsem nějak málo trpělivá, jak nespím... V noci chodím spát tak v půl dvanácté - nějak to už dřív nejde a někdy se mi stane, že jdu rovnou na "noční", neboť se oba budí na střídačku. No je to pech, ti nespavci, ale hlavně, ať jsou zdraví! ;) :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky reaguje na to, když ho položím, pokračuje. Někdy funguje jen chvilka houpání na ruce, když ho trápí nějaký prd - je s tím hroznej. Když byl mimino, tak měl koliky a dodnes, jak má trochu prdík, tak ječí. Jinak hodně v postýlce vstává a řve. Malá to měla taky tak. Jinak usíná sám. Taky neběžím hned, ale když už začne, tak vždycky řve...Když nezabere ani polštář a chování, tak chce napít. :€s€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka