Kolik dat hotovost bratrovi jako svatebni dar?

14.06.2012

Ahojky,
Pristi tyden se mi zeni bracha s misto svatebnich daru chteji penize... Kolik myslite,ze je tak idealni dat? Svatba je pres noc v hotelu,soucasti je obed a vecerni grilco.
Ja vubec nevim,kolik se dava...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,my byli na svatbě manželovo bráchy teď v pátek:0) a dávali jsme tolik co oni před rokem nám:0) 2000,-,jen oni nám je dali do rámečku na odlitky nožiček prostě dvoutisícovku a my jsme jim dali do krabice na víno lahev s vinětou jejich společné fotky vystlanou stovkama-rozměnilan jsem vše na stovky:0D a ještě jsme tam napsali,že jim chybí ještě 6.998.000,-:0D(Rathova krabice) a líbilo se to a i pobavilo:0))

dala bych penízky ale nějakým vtipným způsobem,nejhezčí co my jsme dostalo byl malinky stromeček v květináči,spodek obložený kovovýma 50ti korunama a na větvičkách v ruličkách stovky zavěšené :-) bylo to moc hezké a tak jakoby to symbolizovalo "ať vím penízky rostou" :-)

In reply to by xmedulinek

JJ, nám babička dala peřinu, polštář a podložku z ovčí vlny, tenkrát neměla peníze a toto zřejmě měla doma. Tenkrát to stálo docela dost, ale byla to souprava na jednu postel :-) , do teď mi straší ve skříni a já se toho nemůžu zbavit, kdyby nám tenkrát nedala nic, tak by mi to bylo milejší :-D

my jdeme v srpnu na svatbu mé kamarádce(denně chodíme ven s prckama)a budeme dávat 1000kč ;) víc si ani dovolit nemůžeme,udělám to legračním způsobem(dort z toal.papíru a na tom přilepené kovové mince ve tvaru kytiček)
záleží na vás,kolik chcete vydat a zda si to můžete dovolit :a:

Dávala jsem 2000 kamarádkám. Řekla bych, že takový minimum aby to nevypadalo blbě je ta tisícovka...

já jsem za měsíc zvaná na svatbu bratránkovi, jsme si poměrně blízcí, hodlám mu věnovat pětistovku. Pro moji peněženku je to částka tak akorát, vzhledem k tomu, že my tou dobou budeme mít dvě děti a žijeme z jednoho platu + z mateřské, zatímco oni jsou bezdětní a nevěsta je z poměrně zazobané rodiny. Jdeme jen na obřad a na chvilku na odpolední párty, na oběd zvaný nejsme a na večerní bujarou oslavu se s měsíčním mimčem fakt nezdržíme.

Ahojky, já bych dala nejméně 2000,-. Co si pamatuju, tak po této částce jsme dostávali od jednotlivých kamarádů, ale samozřejmě závisí na Vaší finanční situaci. :a:

Ahoj. My dali do obálky 1000,- a u nás se potom ještě večer dělá sólo s nevěstou a ženichem a připichují se jim peníze na šaty, tak to dostali každej po 500,- ;-).

Ale bráchovi bych dala víc, což ovšem záleží na tom, jaký máte vztah. Taky podle toho, jestli nejdeš za svědka,..

My jsme na svatbě taky chtěli peníze (přece jenom už jsme spolu byli 11 let, tak by nám byl mixér nebo nové skleničky na nic)a většinou nám dávali 1000,- Kč na dospělou osobu. My jsme taky tak dávali, když jsme byli na svatbách. Pokud ale někdo neměl, tak dal třeba 500,- Kč na osobu. Je to podle možností. Myslím, že se nikdo nemůže urazit - dávám tolik, kolik mám.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky