pád dítěte

27.05.2012

Holky mám dotaz. Je to už dva dny (večer to bude 72hod), co nám malej spadnul z postýlky. Teda přelézl jí a spadl. Nevím jak :( nebyla jsem u toho,šel spát. A najednou rána a řev. Pořád ho hlídám a mám strach aby mu nic nebylo .Jak dlouho mam být ve střehu nevíte někdo ? Jo za pár dní nám budou dva roky .

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, tohle se stalo kámošce u kluka zhruba stejně starého, jako ten tvůj
volala záchranku a byly ve špitále na pozorování, naštěstí ok
mě tuhle mimís 14 měs. přepadl z kočárku, měl silné kšíry, ale přetrhla se ta kůže, co je spojovala, držely ho, ale hlavu měl na zemi, naštěstí na trávě, pozorovala jsem ho, byl ok, ale měla jsem také výčitky, jen jsem se otočila :(

ahoj, také se nám stalo to samé, ale v podstatně mladším věku. v nemocnici mi říkali, že se musí dítě prvních 24h monitorovat - zornice musí reagovat na světelný podnět (baterka), dítě nesmí být příliš spavé, musí jít vzbudit a budit se musí co 3h v noci a co 2h ve dne, stačí, když se do dítěte malinko štouchne a ono se musí "zamlít" nebo jakkoli na tento podnět reagovat, nemusí se budit úplně. nemělo by zvracet. těch prvních 24h je kritických, pak dalších 24h kontrolovat během bdění a jednou za noc. vy už jste dlouhou dobu po pádu, už bych si nedělala starost :a:

In reply to by Zdenda3

ahoj, tak to mi přijde málo - pokud dítě nereaguje na buzení (má poruchu vědomí) a má rozšířené nebo nestejně reagující zornice, tak jde s největší pravděpodobností o krvácení do mozku a musí se ihned lokalizovat ložisko a zasáhnout. proto se tedy mají děti s traumatem v oblasti hlavy kontrolovat často.. no, hlavně, že je vše u nás všech v pořádku, věřím, že i u tazatelky :k: :€s€:

In reply to by Veru5

tak oni malé kontrolovali to krvácení do mozku nějakým kolíkem na prstu,první asi hodinu v kuse a pak několikrát denně,říkali že se jim ukáže jestli jí něco nekrvácí uvnitř,tlak a já nevím co ještě a to i v noci tak možná proto budily jen jednou,ale jak říkáš hlavně že je vše ok

my byli ted v nemocnici,po pádu takže to vím uplně přesně :s: 2 dny jsou kritické a pak ještě hlídat týden,to je ještě nebezpečí že se něco dodatečně muže stát,2 týdny neslunit a ten první týden klidový režim,pokud měl třeba jen slabý otřes mozku tak by si lítáním vypěstoval migrény,držím palečky at jste v pořádku

In reply to by Zdenda3

Tak mi to nedalo a pro jistotu jsem jela k Dr. Ale zalhala jsem a řekla jsem,že mi malý spadl dnes. Tak jsme šli na RTG a bez nálezu a poslali nás domů a prý 24 hod jen sledovat ani neříkali budit ani kontrolovat očička atd... což jsem vlastně všechno po hledání na netu ten první den dělala.

Ahoj říka se hlavních je 24hod,sledovat zornicky a belmo v ockach a pokud nezvraci....jinak pokud do ted bylo vse v pohode,tak bych uz strach asi nemela.Muj nazor.pekny zbytek nedele :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka