rozvod ano-ne

27.05.2012

Ahojky holky.Potřebuji se vypsat nemám komu bych se svěřila a dusit už to v sobě nemůžu.S manželem nám to už delší dobu neklape.Cítím že pro něj s malým nejsme na prvním místě.Má tam své koníčky a těch se nevzdá ani náhodou.Přeci jsem věděla,když jsem si ho brala,že je má.Jenže já jsem s malým na mateřské a pořád doma.On si jezdí kam chce a kdy chce.Když něco řeknu ,tak mu prý pořád jen vyčítám jeho koníčky.No a doma s námi je přeci v týdnu,když přijde z práce.Je to normální nebo chci moc?Několikrát už od nás odešel na pár dní,jenže pak vždy přišel a nasliboval jak se změní a já ho vzala zpět.Jenže se změní jen na chvíli.Já už nevím jak takhle dál žít a dá se to vůbec?Vždy jsem říkala kůli malému,nerozbiju mu přeci rodinu.Nevím jak dál.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já k tomu řeknu jen tolik, že "zůstávat s chlapem jen kvůli dětem" je dle mého prachobyčejný alibismus a neschopnost udělat zásadní rozhodnutí :)

No ještě se sem vetřu, když chlap utíká uraženě k rodičům a není schopnej být s dítětem sám a potřebuje k tomu aby ho pohlídal babičku je smutný. Je to těžký, jestli rozvod nebo ne to je vážné rozhodnutí kvůli malýmu. ne každý to má doma ideální a každá druhá to nemá s chlapem lehké. Moje ségra má takového zhruba jak popisuješ, není šťastná to vím, je to na ní vidět čím dál víc, ale ona už se stím smířila, kvůli dětem. Takto se rozhodla. On je prostě hlavně fotbalista a kamarádi, když už mu třeba z rodiny někdo chce domluvit, tak on s úsměvem řekne, že je prostě takovej a hotovo. ségra je v podstatě na všechno sama.Když mu kdysi řekla o rozvodě, tak přinesl růže a dolízal a sliboval a tak Verča( ségra) ho vzala zpátky. Udělali si druhé dítě a pak už to vzdala, samozřejmě se nezměnil, ale ona už se dvěma dětma rezignovala a je s ním.tO MĚ ZAS TŘEBA ŠTVE, PROTOŽE NA NÍ VIDÍM JAK JE NEŠŤASTNÁ A CELKOVĚ TAKOVÁ NERVOZNÍ, ALE TAK SE ROZHODLA, já bych to nevydržela, ale ona je sním kvůli dětem.Každý do ní hučel , že si najde lepšího chlapa, ale ona měla strach, že třeba najde ještě většího blba.Je to hrozně těžké, nedá se ani poradit. Ale protrpět si životem taky není med, myslím, že člověk si má tem rodinnej život užívat spolu i zvlášť. A ne smutnit, to je nanic :( Asi bych zkusila žít chvíli sama a nebo víc přitvrdila na muže, ať si fakt rozmyslí, jestli chce s váma být, ale on zas bude, protože doma má komfort.Ach joo...

In reply to by indoska

kámošky ségra to měla podobné,on teda ještě trochu víc pil,věčně samé dluhy,děs,několikrát dala návrh na rozvod vždycky jí ukecal,až si udělali druhé dítě,dlouho trvalo než přetekl pohár trpělivosti ale nakonec se rozvedla,má novou rodinu a je štastná a děti taky,pač poslouchali jen hádky,myslím si že tohle nemá cenu,chápu je těžké odejít ale slepovat co nejde za každou cenu taky ne,žijeme jen jednou tak proč se trápit v nefunkčním vztahu,že jo

AHOJ já jsme s malým samam.. muj přítel si žil svuj ! život jak při tehotenství tak po porodu kdy sice uporodu byl ale nic na jeho zpusobu chování a vnímání mě a malého nic se nezměnilo dál sobec podotýkám pouze kamarádi hospoda!! počítač nonstop a pořád chatování a seznamky.. do toho já vvedle něho spíše nežila s malým..
klidně nedojel domu zustal si u nich kámošu a dělal to na co jsme pořád přicházela.. seznamky kde mě ani malého nepřiznal!! a chaty a atd..
takže rozvod je těžká věc rozmysli si to sama s malýma dětma není to žádnej med ted se vv tom já plácám.., ale chlap má za něco stát!! a má rodinu tak se snažit a ne žít svuj! život a ostatní aby mu bylo ukardený viz muj ex.. mrzí mě jen že jsme měla dítě já osobně s takovým sobcem.. bohužel.., ty si promluv a uvidíš jakej k tomu zaujme postoj.. drž se..

Ahoj mam doma take cyklistu-zavodnika telem i dusi.....vis vse je o domluve a pochopeni se prizpusobit...myj muz pred detma zavodil kazdy vikend a k tomu samo dlouhe treninky, ale vse se prizpusobilo me praci, kdyz jsem delala cely vijend, tak dlouho trenoval, kdyz jsem mela volno, tak byl na kole jen dop., ja zatim v kludu uvarila a po obede jsme byli spolu. Kdyz se narodil syn, tak 1.rok jeste zavodil a pak toho nechal, protoze mu trhalo srdce rano v so. vypadnout a prijet vecer, chtel byt s nama, bylo mu lito, ze neni s klukem. Ted mame jeste malou slecnu a manza je z deti primo podelanej-v dobrem slova smyslu, kluka naucil jezdit na kole ve 2letech a moc se jim venuje. Na kole jezdi stale, ale nezavodi, pry az budou velke a nebudou ho tolik chtit a potrebovat....jezdi o vikendu dop., nekdy i brzo rano, aby byl s nama. Takze ono to neni konickama, ale spis povahou! Znovu s nim promluv, vse se da, chce to jen trosku ohledu a zajmu vuci vam! Proboha vzdyt je to jeho syn, tak at se mu vikendy poradne venuje, kluk mu to casem vrati.....chapu, ze je nekdy tezke se domluvit a pochopit druheho, ale sakra ma syna tak at se mu, vlastne i tobe venuje, na kolo at jde na dop. a oak si muzete udelat pekny den ve trech-pokud o to vubec stoji......pa a zkus to znovu vyresit

In reply to by maccina

cco píšeš je hezký by se chlap poprděl sz dětí tohle já vubec neznám!! muj chlap sie byl u porodu ale měsíc po proodu si dal seznmku že je sám bez rodiny a dětí a hledá tua tu... ne každej chlap má v životě v hlavě srovnaný co to je rodina..:(

In reply to by suzi27

No jo no, to je sila! A to je muj chlap o 5let mladsi nez ja a rozhodne zadny pecival neni, ale neni to ani o veku...., neboj bez chyb rozhodne neni, ale detem se fakt venuje, z holky 18mes. je celej hotovej....urcite budes mit take stesti, ja ho nasla az ve svych 26letech, pred nim skoda mluvit-samej kreten!

In reply to by maccina

jj muj přítel je o 4.5 roku mladší ale o rodinu nemel tucha co to obnáší není to o věku. mě je ted 31 s tejnak on taky zestárl a stejnak dělá a chová se jako ve dvaceti..
a já bych tak chtěla poro malého supr tátu..
moje chyba byla jsem blbá..

ahoj, velmi mi to připomíná mého bývalého ex
ten měl podobné odchody několikrát za měsíc...no koníčky to nebyly, ale milenky...
časem jsem to skončila a se synem jsme se přestěhovali zpět do místa mého trv. bydliště...spokojenost, našli jsme přítele, jsme už spolu 4 roky, máme ročního mimíse a máme se všichni rádi, koníčky partner samo má, ale radí se s rodinou a plánujeme vše společně, aby se někdo necítil odstrčený...a hlavně, jede za kámošem na odpoledne, ne na víkend či noc
já být tebou, tak to skončím

a když je doma tak se malému věnuje??pokud ano tak bych to rozvodem neřešila,spíš bych mu připomněla že já taky potřebuju občas vypadnout,takže mu nechat prcka na celý den ,skočit si něco hezkého koupit,masáž,kino,kafe s kámoškou,budeme se střídat a hotovo,možná by svoje koníčky omezila víc ti pomáhal.Pokud se nevěnuje ani malému,přijde z práce sedne na pc,o víkendu koníčky,tak to bych od něj šla a hodně rychle,není určitě lehký být s dítětem sama ale než takový chlap tak radši žádný :n:

In reply to by Zdenda3

jak píšeš přesně.. ale muj ex měl malého třeba dopol a odpol chvili a stejnak seděl u pc!! nic s ním nehlo.. aby ho někam vzal ukázal věnoval na 100 % to neexistovalo..
je to o povaze..už já nechchi takovýho chlapa poznat má syna a ser... ne něj .. mě to tak hrozně bolí třeba za syna..
chápu pisatelku.. je to hodně těžký žít jen vedel někoho.., a ne spolu

In reply to by Zdenda3

to jsem také zkusila, aby věděl, jaké to bude po rozvodu, když ho bude mít na víkend.
když jsem se vrátila, mimís řval pokakaný za dveřmi, hrála televize, okno bylo dokořán a od NĚHO žádná zpráva, volání, nic.....mimís tam byl sám...jak dlouho?! ne každý chlap je schopen dítě hlídat

In reply to by Zdenda3

a představ si, že takový chlap si udělal ještě jedno dítě s novou přítelkyní /chtěl ho, tvrdil mi při každé návštěvě syna, že si tak sníží alimenty....ta se nakonec také odstěhovala....a alimenty? mu nesnížili a navíc přidali na to druhé dítko/, rozpadá se mu každý vztah, přestal jezdit pro syna /už je to skoro 2 roky, co pro něj nebyl/,
nakonec skončil i s podnikáním a loví 18-nácky :00:

In reply to by Janulka Kubik

on ho nechal samotného??? :( tak to není otec :n: to bych šla a styk jen v tvém doprovodu,pokud se nemužu na chlapa spolehnout že dítě ohlídá,nakrmí,přebalí,tak bych s ním teda nebyla,co kdyby se ti něco stalo a musela by jsi být v nemocnici :n: to ne :00:

Aha tak už jsem trochu víc v obraze, já myslela, že máte mimi a tobě je smutno.Teď to vidím trošku jinak. Chlap který se schová u rodičů když mu něco vytkneš je dobrej zbabělec. S těma prachama to též nechápu, on přece vydělává pro rodinu a ne pro sebe a za třetí je z tebe i na dálku cítit smutek :( Zkus mu někdy udělat čáru přes rozpočet, naplánuj si taky nějakou aktivitu a oznam mu to ať počítá s tím, že bude s malým a bude ho hlídat a ty si zajdi s kámoškou třeba na bazén.Ale beztak to máš všechno už vyzkoušené, no je to trochu nanic :(

In reply to by indoska

dovedu si představit jak by to dopadlo.Malého by dal k rodičům,když by měl fotbal nebo kolo.Tam jíá ho moc dávat nechci.Kouří tam a já to nesnáším.Chtěla bych aby aspon jednou ukázal,že mu na nás záleží a místo závodů na kole a nebo fotbalu zůstal s námi a vzal nás někam ven.Jenže to prý přeci nejde.

In reply to by indoska

možná to až tak podstatný není,ale kolik manželovi je??byl vůbec někdy sám s malým..vždyt s tříleťákem se dá podnikat takových věcí už,kor ted když je krásně a teplo :dance: a ty si opravdu udělej jednou měsíčně večer jen pro sebe,to hodně pomůže :€s€:

Myslím, že byste si měli promluvit.... Zůstat sama s dítětem je fakt těžké...
A co třeba se na to vyprdnout a mít své koníčky... Já jsem s dcerkou také dost sama, protože manžel má 2 zaměstnání... přitom to jedno je spíše koníček... jsem na to zvyklá mám plno kámošek se kterými se každý týden scházíme a prostě si s dcerkou užíváme samy :-) Manžel občas závidí, že by rád s námy, ale vybral si sám a jsme fakt spokojeni a těšíme se na společné chvíle :-)
Nevím já bych měla raději muže s koníčky než gaučového povaleče....

Ahojky, myslím si že tohle není důvod k rozvodu. Být sama s dítětem není taky žádný med. Já už jsem jednou rozvedená, ale nelituji, ex byl sobec a já abych mu dělala akorát služku. O jeho sestře ani raději nemluvím. Počkej až půjdeš do práce, tak se to změní, malej bude větší a manžel se bude víc věnovat. Některý chlapi prostě ty mimina nemusí, nezvládají. Já jsem s malou taky hodně sama.

no tak urcite je to od nej sobecky a hnusny.taky by mi to vadilo,ale rozvode bych to neresila,aspon ted ne,uvidis az bude malej starsi,budes moct treba jezdit s nim a bude to o necem jinym.ja bych pockala.rozvod az vkrajnim resenim.me pride ze dneska se vztah vzdava hrozne rychle.vsude je neco,jsou daleko horsi,coz ja vim neni moc utecha,ale spatne se zije samotne zenske,vydrz a uvidis :a:

Ahoj, můžu ti napsat mojí zkušenost.
Když jsem poznala partnera, měl kapelu, jezdil jako vedoucí na tábor a měl přes celý rok akce s dětmi z tábora, měl tunu kamarádů a pořád s nima chodil ven.

Tědka má stále kapelu, má stále ten tábor a má kamarády, ale dost to omezil, za kamarádama chodí jednou týdně, jednou týdně má zkoušku z kapelou, jednou za rok jede na ten tábor a občas na nějakou akci s dětma.

Momentálně jsem už 3 víkend za sebou bez něj, minule jel připravit tábor, pak jel na festival s kapelou a tědka je na oslavě víkendový. Vždycky mohu jrt sním, ale já taky občas potřebuju být sama a tak si odpočinu :-) Pokud sním někam jedu, všímá si mě, neignoruje mě.
A když nic nemá je jenom se mnou, snaží se mi to vynahradit.
Tědka když jsem těhotná, skoro nikam nikam nechodí, krom těchto víkendů, ale to už měl domluvený měsíce před tím než jsem otěhotněla.

V domácnosti mi pomáhá, vlastně dělá víc než půlku prací v domácnosti, tědka nedělám skoro nic, se vším mi pomáhá, s úklidem, s vařením, nákupy neznám. Prostě se stará.

Já se svojí povahou bych s tím mužem být nemohla, ale záleží na tobě.
Pokud není schopnej akceptovat pravidla, co jste si domluvili a nemá zájem trávit čas s tebou, tak nevím, já bych byla nespokojená.
Ano má právo na koníčky, ale má si čas rozvrhnout, tak aby měl čas i na vás.

Neumím ti poradit, co bych na tvém místě dělala.
Pokud by si měla možnost někam jet za rodinou třeba na dva týdny, tak bych odjela ať si zkusí jakej by měl život bez vás.

In reply to by pavlinka77

píšeš,že malemu jsou skoro 3 roky..asi za pár měsicu půjde do školky a ty se vrátíš mezi lidi někam do práce?to ti taky změní pohled ne všechno:-)já sama mám chlapa který je pracovně vytížený až až..kolikrát když jsem unavená(máme 2 letýho syna a za 5 týdnů se má narodit druhý synek)tak mu taky vyčítám,že pořád nění doma..dělá sám na sebe,ráno odchází v 8 a vrací se večer v 8 nebo i později den co den.víkendy pracuje na stavbě našeho domku,který si ale stavíme sami,takže to bude postavený cca do 5ti let:-)sice máme peníze,nemáme se vůbec špatně,ale jsem taky převážně sama.už nejde ani tak o mě,sebe nelituju,je mi spíš líto dětí,kterýho tátu moc potřebujou a on se jim věnovat nemůže tak jak by chtěl.ale!!!jednou za 3 měsíce si vezme třeba kluka na celý víkend někam kde jsou jen oni dva a já mám klid a jsem mu za to vděčná..takže to kompenzuje aspon tak..vím zase,že když je jen trochu možné,tak se těm dětem věnovat bude a to rád :one:

Ahoj, ja myslím, že rozvod až na posledním místě, přece sis ho takového brala a když máte dítě, to už by měl být opravdu vážný důvod pro rozbití rodiny. Nevím nevím :n: V mateřství se vždycky žena obětuje, musí se vzdát skoro všeho, muži se vzdají jen máločeho a málokdy, ale jsou i vyjímky. Jestli máš vysněnou představu chlapa, který tě bude doma utěšovat při kojení malýho, nebo nějakého ideálního rodinného typa, tak to budeš nešťastná furt. Jako jsou určitě i tací, ale 90% jsou prostě chlapi stejní? teda ne stejní, ale každý má něco, nikdo není ideál:-( Musíš zatnout zuby a vydržet, když jste chtěli mimino. Měla by sis ale důrazně stanovit co bys chtěla, já nevím třeba 3X měsíčně společná procházka nebo něco.Já nevím co jste podnikali třeba, když jste ještě neměli dítě? Jako nevím no, tlačit na pilu bys měla, ale jen tak pozvolna, a promluvit si sním, že ses musela hodně omezit a vzdát se různých věcí, tak že by se mohl alespoň trošku vymezit pro dítko taky. nevím jak máte velké dítě, ale třeba chlapi se víc zapojují a baví je to s mrňatama až to nejsou jen kojoprdíci. A kdybys chtěla jen tak povzbudit tak u nás včera: MIKI- Ták a taťka sizajde na pivo. Já- tak to zapoměň nejdeš.MIKI- říkám taťka si zajde na pivo. Já- ale jen na 2.MIKI- nemusíš mi říkat, kolik si mám dát piv. A šel :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to je jen můj zámysl, protože s tím taky trochu bojuju. Tím, že žena porodí dítě tak se v ní všechno hne a je prostě matkou na plný úvazek a prakticky se jí otočí život naruby, musí se vzdát různých věcí a udělá to automaticky, ale u chlapů to někdy trvá dost dlouho. Já nevěděla, že pisatelka má už tříletého prcka.To už si myslím chlapi užívají- učí syna různý věci a podnikají se výlety atd. Jen jsem myslela takový ten splín po porodu, ale vlastně už v těhu, že si najednou nemůžu dělat co chci, ale on pořád může. Hodněkrát jsem si to i obrečela.Vyčítala jsem, brečela jsem, ale většinou to zabralo taky jen na krátkou dobu.Pak jsem nasadila jinou strategii a to v momentě když jsem přestala kojit: Taťko hlídej já se jdu vyvenčit a ejhle jak byl překvapený, no a teď je z něj táta na rodičáku a pochopil moc dobře co to znamená, že se člověk nemůže jen tak sebrat a jít. Teď už bych ho nevyměnila, ale užila jsem si svoje to zas joo. prostě někteří chlapi to pochopí hned, někteří později a někteří co jsou sobci tak bohužel nikdy.Kdybych se tady rozepsala, co si užila moje mamka s tatou nebo babička s dědou, chlapi se tenkrát starali jen aby přinesli prachy a děti je zajímali až uměli chodit a mluvit. To nemyslím nějak zle, ale když jsem někdy na toho svýho naštvaná, tak si na to vzpomenu. že taky nejsem ideální a máme dítě tak něco kurńa vydržím. Kdo má dneska něco ideálního.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

sedli jsme si spolu už několikrát,vždy to dopadlo tak že si zbalil všechny své věci a odešel k rodičům.Malému budou už 3 roky a už to trvá asi tak od půlky těhu.Máme barák a zahradu.To on taky věděl než si mě bral.Jenže najednou tu nic dělat nebude.Malého má rád a věnuje se mu,jenže na druhou stranu mu nedělá problém se kdykoliv sebrat a jít.Prostě on chodí do práce,takže vydělává.Takže si může koupit co chce a dělat co chce.Já splácím úvěr,takže se snažím šetřit.No a jsem na mateřské tak co bych jako asi tak chtěla.Mám být doma,starat se o malého,o domácnost a nikam se nehnout

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

to je presne,jak u nas :) taky moc nechapu deleni penez,pac deti prece taky nemuzes nejak rozdelit a jak to chces delat?to by pak chlap musel platit zenske,za to ze se stara o domacnost,deti o neho,je to zvlastni,ja bych na to nepristoupila...no a muj manza byl treba zvyklej litat po koncertech,nebyl uz pet let nikde,ale i kdyby sel jsme domluveni,ze jednou on jednou ja.my nemame hlidani,takze spolu bohuzel nemuzeme...

Ahoj, to je mi líto, že se tak trápíš, tady bude každá rada drahá a stejně to záleží hlavně na tobě. Je hodně důležité, jaké má koníčky a kolik času jim věnuje, ve vztahu je důležitý kompromis a jak píšeš, ty jsi věděla do čeho jdeš!!! Můj manžel má také koníček a to cestování, cestuje hodně i pracovně, já to také o něm věděla, pokud to bylo možné jezdila jsem s ním, ale přece jen většinou to nešlo kvůli zaměstnání a teď mám malou holčičku, ale máme jasná pravidla a proto mu nic nevyčítám a naopak když je pryč tak to beru spíš, jako pozitivum, ale jak jsem psala, máme pravidla, víkendy trávíme spolu až na výjimky, kdy je na cestách, jinak jezdí většinou přes týden, ale potom nám to vždy vynahradí, asi jste spolu o tom mluvili a to mnohokrát přesto bych to ještě zkusila a řešila to kompromisem, dala mu prostě na výběr, ale jeho koníčky bych mu úplně nezakázala, spíš bych se možná angažovala také :€s€:

In reply to by petra.nn

také jsme si dali pravidla,ale nedrží je.Jeho koníčky jsou kolo a fotbal.Na kole jezdí na závody,takže tam s ním asi těžko.Když jdem spolu na fotbal,třeba když zrovna nehraje.Sotva tam přijdem sebere se a jde za klukama.No a já at se s malým ...Když bych chtěla aby si vzal v práci volno,že je někde nějaká akce,tak to nejde.Jenže když ma fotbal nebo kolo volno si vezme.Když už je s námi doma,tak je jen doma.O malého se postará,jenže co já.Jsem sobec,že chci taky žít?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky