Sundání plínky

23.05.2012

Holky za jak dlouho si začali děti říkat o nočník, když jste jim natvrdo sebrali plínu?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Sebrala jsem malé plínu přesně ve 24 měsících, první den se počůrávala a od druhého si začla říkat - bez nehod, stejně to bylo i s noční plínou, tu jsme měli skoro do třech let, pak jsem jí ji vzala , první noc se počůrala a od té doby je suchá :a:

Já sundala plínu ve chvíli, kdy sám přišel, že ji sundat chce. Rozhodl si to sám a od té chvíle si říkal hned, nehody minimální, záhy byl bez plíny i venku, v autě a přes dopolední spánek. V noci se pleny zbavil po půl roce, už by ji neměl ve dvou letech, ale zrovna onemocněl, takže v noci jsme se k plíně vrátili, pak to chvilku trvalo, než s ezase budil suchý, mezitím jsme ho přestěhovlai do velké postele, kterou jsem neměla chráněnou, tak jsem mu tu plínu raději nechávala, i když byla v 99% suchá.

za 3 dny,ale pak byl ještě chvíli problém s kakáním,což už jsme taky valadily ale pořád máme problém venku :00: jak se zabaví tak je konec

ja natvrdo sebrala plinu , den cural do kalhot, dalsi den jsem ja vystihovala - stihla jsem vypozorovat a davala na nocnik .treti den si rikal sam, 4. den si sam sundal gate nasel nocnik a vycural .... nehodu nemel nikdy od te doby

Já jsem natvrdo plínku nebrala. Když jsem jí zkusila nedat počůrala se a když jí to začalo vadit, tak si sama řekla, že chce čistou plínku. Měla jsem strach, protože absolutně odmítala si jen sednout na nočník ani záchod nezabíral, prostě nic, ukázky sliby :n: a pak se to stalo ze dne na den a měsíc je bez plenky, na spaníé má, protože hodně pije, ale zatím má ještě čas, v lednu jí byli 2 roky. Kamarádka má kluka o 3 dni mladšího a ten plenky ještě má. neboj taky se to naučíte.

naše Eliška si začala říkat sama v 15-ti měsících, poprvé jsem ji posadila na nočník, když začala sama sedět (v osmi měsích), ale to byl řev, tak jsme nočník zase schovali. Pak jsme začali po roce dávat na nočník po spaní, ale jen když, jsme si vzpomněli. A v 15-ti si začala říkat sama, od 16-ti byla doma bez plen, na odpolední spaní jsme zrušili a po dvou týdnech a ven jsme přestali dávat, jakmile přešla velká zima. Takže přes den je úplně bez plen od 18-ti měsíců. A na noc ji nemá přes týden, je jí teď 20 měsíců. Mohla být asi i dříve, ale když jsem to po měsíci co měla suchou plenu, zkusila, tak jsem ji neslyšela jak ráno volá z postýlky, ze svého pokojíčku a počírala se ve stoje. Tak jsme pořídili velkou postel a už jsme úplně bez plen :dance:

ahoj - malyho jsem zkousela davat na nocnik asi od 19mes - ale tak jednou za 14dni - mesic - nechtel tam byt,nenutila jsem ho. jak zacalo byt hezke pocasi, sundala jsem plinu a uz ji nikdy nevratila a meli jsme max. 2x nehodu:) malymu bylo teda 26 mes, ale behem 3 dnu byl bez pliny i na denni spinkani:) na noc jeste ma (je mu 27mes), ale myslim, ze mu ji klidne jeste necham - nekdy ji ma skoro suchou, nekdy na pul pocuranou. na to jeste neni pripravenej - to cejtim. ale na to denni to slo strasne ryche:) nenutila jsem, proste jsem ho nechala byt. kamaradka davala malou na nocnik od 9mes - a do ted (20 mes) ma plinu. takze deti do toho proste dorostou, az bude cas:) do 10 ji mit nebude:) ze vsech stran jsem porad poslouchala, jak uz je velkej , ze ma plinu atd - ale myslim, ze kolem 2Let je to tak akorat:) drzim palce:) jo a rikat si zacal tak taky ten 3ti den po sundani plinky.

In reply to by Linda.S

jenze ja to slysela pri kazdy navsteve u tchanu.. byla jsem z toho uz vnitrne na prasky...stejne jsem si to delala po svym, ale ty reci....ja prave nidky nezavodila s nikym a nesnasim porovnavani deti. stresuje to vsechny. jo je fajn vedet treba kdy kdo a jak, ale kazdy dite je jiny a majiny potreby. takze asi tak:)

In reply to by KatrinB

no prave okoli hrozne stresuje.ja vim.zazila jsem to s prvnim synem.to bylo neco.ja ted v cr neziju,takze mi kazdej muze polibit zadek :s: v anglii to nikdo neresi.se me ve skolce ptali,jestli davam kristynce nejakej krem pod plinku a jakej,tak na ni koukam,rikam,ze plinky uz nema,tak byla ucitelka uplne nadsena.oni se tady rozplivaji nad vsim :s: jsem byla u zname v cr,ta ma stejne stary dite,jak je krostynka,no musel umet vsechno,pac jinak dostal,ale ja jsem toho kluka poradne nevidela,aby se zasmal nebo si proste uzival tu bezstarostnost dvou let.byl hrozne krecovitej a bylo videt,ze je za vsechno trestanej co udelal jako,ze spatne.jsem se teda s ni i pohadala.jeji malej,ze chce curat,tak ho dala na travu a on nic a ona ho zacla pleskat po tvarich.bych ji nejradsi nepleskala taky.chudak malej...

In reply to by Linda.S

no to je mazec. tohle nechapu, proc nekdo mlati dite za to, ze se nevycura/pocura (teda, pokud se pocura schvalne, jako ze i to jsem zazila, tak to asi chapu, prasknou nervy a je to), ale u ditete, ktery se to uci?....no vcera me vytocil jeden tatinek. tahnul kluka (asi tak 4letyho) pres 4proudovou silnici. ten brecel, ze se boji a tatinek ho tam placnul a tahnul ho dal - jeste mel prechod 30m od toho mista. byl ode me teda asi 70m a ja byla jen s malym, ale bejt u nej, servala bych ho na 3 doby. nastesti se jim nic nestalo...ale mlatit dite za to, ze nechce jit mezi autama mimo prechod?.. taky sila...

In reply to by KatrinB

nejakej neurotickej debil,ale ti chlapi jsou v tomhle idioti,aspon ten muj to dela taky,ne ze by teda decka mlatil,ale proste vedle nej prechod a on jde mimo,kdyz nic nejede,se vzdycky zhadame.chcu,aby se decka naucili,ze se chodi jen po prechodu a vzdycky se ceka na cervenou.jeste,ze chodim ven spis bez neho.moje nervy jako!jako prave,kdyz zacnes decko mlatit za to,ze se pocura v dobe ,kdy se uci,akorat je pak na nervy z toho.teda kristyna uz jednou dostala na zadek,ale proto,ze ona chodi dlouho na zachod,ale proste cumi na pohadku a nejde a kdyz uz jsem ju po ctvrte prevlikala,tak ji jedna vlitla...

Tak u nás jsem vzala plínku v 19. měsících a říkat si začal po 2-3 dnech, ale tyhle dny jsem pořád prala, utírala loužičky, sbírala hovínka a posazovala po cca 15 min. - 30 min. na nočník. Dneska (23 měsíců) má plenku jen na spaní - odpoledne i večer. A občas máme taky nehody, ale to už minimálně.

ahoj,ja jsem plinku natvrdo nesundavala a na nocnik se naucila jedna ve 2 a pul a druha pred druhym rokem,je to individualni.urcite bych nenutila,jen bych zkousela a byla trpeliva :) kolik ma tvuj maly?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, já to v těch 19 měsících jen zkusila, byli jsme po nemoci doma, ven jsme nemohli, tak jsem si říkala, že to zkusíme. Ale předem jsem očekávala, že to bude fiasko. No a nebylo, překvapilo mě, jak rychle to šlo a došlo mi, že ho v některých věcech dost podceňuju :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jj, já si myslím, že každý dítě na to má svůj čas. Když to prostě nejde, tak nočník uklidit a na pár týdnů se na to vykašlat. Však on si na to taky přijde ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nas mlady pan sundal plenu pres den sam ze dne na den ve 2 letecha 8 mesicich a plenu na noc mel jeste predevcirem a je mu temer 3,5 roku.. kakal jen do plen takze ted bojuje sam se se bou proste pleny dosly jednou seto stat muselo no :-( otazka je zda ve spravny cas.. uvidime

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

prosim te nejaky plinky,nedelej si z toho hlavu.spoustu matek musi resit daleko vaznejsi problemy.do prvniho rande,je bude mit dole neboj :s: oni se fakt rozhodnou ze dne na den,ze to zvladnou a zvladnou.jsou to sikulky ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no ja jsem kristynce davala vzdycky bramborovou kasu,aby papala sama,to tak nepada ze lzicky,teda uklizela jsem furt jidlo kolem stolu,ale naucili se obe holky.tak to zkousej a uvidis :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no a nema sourozence?me tohle delala jednu chvilu kristynka,pac chtela upoutat pozornost,zarlila,ze krmim nicolku,to byla jeste malinka.jinak jako s timhlenejsi taky jedina.oni proste chcou prosadit svou.kdyz to umi tak je to v pohode,ono to prejde :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

moje holky se maji taky hrozne rady a zastava se jedna druhe,uz jsou teda starsi trosku,ale porad se predhanijou a vymysli,jak upoutat pozornost zrovna na ni.to bude i tim,urcite.oni i kdyz nevypadaji,tak se jim moc nelibi,ze uz te nemaji jen pro sebe.vidim to na holkach a cim jsou starsi,tim je to videt vic.jako treba kristynka se bouchne,tak ji davam vzdycky pusinku,tam kam se bouchla a hned pride i nicolka,jako ze se bouchla taky :s: komediantka jedna mala.vsak uvidis az bude maly starsi.holky jsou od sebe 15 mesicu,takze se hodne pradhani a predvadi.kdyz si nicolka usmysli,ze dneska chce krmit,kristyna okamzite musi taky a to kdybych ji to rekla ja sama,tak se krmit nenecha ani za nic :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

můžu tě uklidnit,zrovna dnes tu byla kamarádka a říkala,že odplenkovali před 14 dny-v červenci mu budou tři :) takže jediní zdaleka nejste a ono se to jednou povede :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

neboj,to nebylo strašení,ale povzbuzení,že jsou na tom maminky i hůř :) vám s to určitě povede dřív a jak tady píše maminka,tak na rande s plenou chodit nebude :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no jasny,je jich spoustu,vubec bych se tim nestresovala.pak ma clovek jen nervy,porad cisti koberec,uklizi hovinka,jak kdyby mel doma pejska :s: jsem si to zazila s prvnim synem,stejne si zacal rikat a pekne chodit az mel nejak pres dva roky,tak urcite mi to za tu namahu nestalo.kristynka sla takrka sama,stejne jak nicolka,bez stresu a hovinek :s: samozrejme,ze se jim stane i nehoda,hlavne kdyz si hraji nebo jsou nejak zabaveny a proste na zachod je to pro ne daleko,na hrnicek totiz nechcou uz jen na zachod,pac jsou velky ze :s:

In reply to by betynkajanule

tak mu -plinku nechej,zbytecne se budes stresovat ty i on a stejne zacne pekne chodit az na to bude pripravenej.nic neuspechas,ja si to zazila s prvnim synem.uz bych fakt netlacila.on na to pride,obcas ho posad pokud bude chtit a snaz se ho motivovat,hrozne moc chvalit,ale fakt ma jeste cas,zadny stresy ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky