tak tatínek vstává k dětem...

23.05.2012

Ahoj holky, před týdnem jsem tu psala, že jsem si s chlapem vyměnila vstávání k dětem. Včera jsem se ho ptala, jak to zvládá a řekl, že je jen o trochu unavenější v práci než obvykle. Tak jsem navhla, že si to můžeme tedy vyměnit ještě na měsíc, když mu to neva. Diplomaticky řekl, že jde jen o to, jestli to něco přinese i mně, že stejně na kojení vstávám. Poznamenala jsem, je určitě fajn, že nemusím vstávat, když mi ho donese do postele a když ho přebalí...Tak jsem zvědavá...Doufám, že snad po měsíci uzná, že to fakt není jednoduché několikrát v noci vstávat a pak fungovat...Myslím, že se toho nedočkám...Minule jsem ho zaskočila, protože byl unavený a tak jsem ho chtěla ušetřit, když jsem ještě nespala... a zrovna děti tak zlobily, že se mi to moje nespaní protáhlo...On mi na to řekl, že narozdíl ode mě by se jemu mohlo stát, že by mohl spadnout z výšky (zrovna lezl v práci někde vysoko...). Takže tak... :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

můj názor je ten, že chlap ani po měsíci nepochopí, o co ti jde :s: To by musel být měsíc s dětmi sám a pak by mu to možná došlo ;) Ale je dobrý, že vstává, můj vůbec děti nikdy v noci neslyší a když jsem byla s mladší v nemocnici, tak musel mít chůvičku u ucha a puštěné naplno, já ji mám na zemi a na minimum a i tak se mi zdá, že je to nahlas :s: Já když se cítím fakt unavená, tak ho donutím jeden den z víkendu vstát ráno k dětem, aby se postaral. Jenže ho musím vzbudit a tím se taky proberu :s: takže výsledek žádný, ale aspoň ten pocit, že jednou to mlíko nemusím dělat já :00: :s: :a:

Tak to ti opravdu zavidim... i ostatnim maminkam ja tohle nikdy nezazila :D chlap ma tak tvrdej spanek ze kdyz mela mala jako miminko prdiky a rva a rvala chlap se nikdy nevzbudil :n: Takze on nocni zivot s miminkem vuuuubec nezna !!! I kdyz jsem padala na hubu a uz fakt nemohla nepomohl... u druheho mimi necekam zadnou zmenu... Taky na nej vubec nespecham staci me bohate jedno(zatim). Ale ja bych byla i nesva kdyby se o tak maliho drobecka staral chlap proste bych neverila ze bude vse 100% tak jak si to udelam ja.. treba ze ho blbe polozi a udusi se zvratkama atd. no mela bych strach........

tak já vstávám častěji, ale spíš proto, že chlap spí tvrdě jako dřevo :D - ale od miminka neměl problém vstát a donést mi miminko na kojení... přebalovat v noci jsem přestala ihned, co se přestali v noci kluci pokakávat (tj. do konce 6nedělí)... teď když už chodím sem tam i v noci ven, tak se postará, dá napít vody, počká, když se starší jde vyčůrat... nemá v tom problém...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Možná to bude tím, že nemáš doma nespavce. Už tři roky jsem nespala déle, než 2 hod. v kuse, od narození malého mám max. 5-6 roztrhaných hodin na vyspání. S malou to bylo ještě horší - vstávala jsem i po půlhodinách, v noci jsme strašily 1-2 hod. Jinak k výměně rolí mě v podstatě navedl manžel při hádce (Poslední dobou začíná mít nějaké narážky na nepořádek - hold máme dvě děti a já nebudu celý den lítat s hadrem a zanedbávat kvůli tomu děti - raději se jim věnuju a uklízím až usnou. Stačí, že dopoledne vařím a poklízím jen to nejnutnější. Kdybych na ně měla ječet, že si doma nesmějí ani modelovat, aby náhodou nenadělali, bylo by to k ničemu...) a on mi řekl, abych se šla vyspat...Tak jsem si řekla, proč ne, ať si zkusí sám, jaké to je fungovat každý den a každou noc na 100%...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak můj chlap dělá od nevidím do nevidím a bylo by mi fakt blbý po něm chtít aby v noci vstával k dítěti. Neříkám aby se nezapojoval, ale nevim proč by se neměl vyspat... Ženská si může během dne odpočinout, sednout si s kafem, nebo se natáhnout na sedačku, což třeba u mýho přítele neexistuje. V práci se nezastaví, takže mi přijde divný ho nutit vstávat, když si já můžu přes den odpočinout, kdežto on ne...

In reply to by Petaaa

To je jasný, že když jsou ti chlapi vytížení, že je člověk s tím nebude otravovat, ale pisatelka má doma už druhého nespavce, a chlap brblal, z čeho že je nevyspaná, no tak si to vyměnili, ať si to taky zkusí ;-). Ono je rozdíl, nevyspat se pořádně týden a nespat pořádně 3 roky, to už je pak znát.... :a:

In reply to by Barče

No tak ja to delam tak, ze kdyz usne mala po O. tak jdu proste sni... nechodi uz pravidelne ale kdyz vstava brzy rano tak si tu hodku a pul dame spolu a jsem uplne OK a elanu az do pulnoci :one: ale jedno dite je neco jineho nez dve no :D jeden se treba usne ale druhej vstava a to uz je na bednu :00: jak to slysim od kamaradek :D proto ja chci urco druhe az bude ve skolce a budu mit klidecek zase jen na druhe mimi.. tot muj nazor :dance:

In reply to by Barče

tak jasne zalezi na veku ditka ale i na tom jak se mu chce nebo ne.. ja to uvitam kdyz dcerka jde :) nekdy jdu sni nekdy zase delam venku na zahrade secu travu atd. :) a kdyz nejde prez den jde brzy vecer tak uz se na vsevyprdn a jdu kolem 22.hod taky :one: stene uz vecer padam na hubu po celem dnu........... :D :00:

In reply to by Barče

No proto jsem psala, že nevím co je k tomu vedlo. Pokud by to bylo jen tak jakože se mi nechce vstávat, tak vstávej ty a přes den se prolejvej kafem abys zůstal vzhůru, tak to by bylo divný...

In reply to by Petaaa

Tak to myšleno nebylo, DenyPu to tady vysvětlovala už v minulém přispěvku, že má chlap nějaké nemístné poznámky ;-). Když by měla jen malého prcka, tak spánek dožene přes den. Já to taky tak dělávala, ale s tím 3 leťákem, už si ani to kafe v klidu nevypiješ ;-).

In reply to by Barče

Mám téměř tříletého chlapečka a kafe si vypiju naprosto bez problémů :///: To je jedno... každopádně bych teda chlapa taky nechala párkrát vstát pokud by měl blbý řeči :k:

In reply to by Barče

Tak to já mám štěstí, že i když je malej docela dráče, tak jsou i chvíle kdy si zvládá sám hrát v pokojíčku nebo na zahradě :h:

In reply to by Barče

Jj, je to o dětech. Mám dvě, ale ten rozdíl je velký. S malým stíhám mnohem víc, než kdysi s malou a to mám teď děti dvě. Malá musela mít stále společnost. Ondra si vyhraje i sám, ale nedej bože, když chce spát nebo mu něco chybí - to je kravál a vydrží hooooodně dlouho. Minule mi už dvě kamarádky s dětmi řekly, že mě obdivují, že se nezblázním...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně tak! Já na tom taky nic divného nevidím :? . Chlap teda nevstával, protože se hned po týdnu odstěhoval vedle do pokoje ;-). A já dlouho kojila, a malá ani moc často nevstávala, ale o víkendu klidně ráno vstane dřív a i vstával dřív a nechával mě dospat - i když já mám slabé spaní a v tom dvoupokojáčí je všechno slyšet, takže toho moc navíc nenaspím. Ale už jen to, že můžu ležet a on se stará, to mi pomůže.
Můj chlap třeba i chodí nakupovat (ne z donucení, ale baví ho to) chystá si sám svačiny, jenže zase neví, jak vypadá kladivo, myslím ani nerozezná šroubek od hřebíku, tak nevím, proč by se nemohl zapojovat aspoň takhle.

nas je teda nespavec od roka,ja jsem sla od 15m maleho do prace,muj byl doma.Zvykla jsem si v noci vstavat nekolikrat,i kdyz jsme musela rano do prace.Je to fakt asi o zvyku,ted uz je to lepsi,sam se nebudi,ale zase ho 3x za noc budim na curani,takze vstavam stejne,mam natazeneho budika zhruba po 3 hodinach,nekdy po 3.5 za chvilku rodim,ale fakt jsem si na trhane spani zvykla.myslim ze mas fajn,kdyz byl tatka ochotny si to taky zkusit,treba mu to par dni fakt vydrzi :one:

:s: nas tatinek se kasal cele tehotenstvi, ze bude k male vstavat. A prd prd zlata rybko, male jsou skoro 3roky a stale k ni vstavam akorat ja. Tatinek vstal jen parkrat, kdyz ja uz spala tak tvrde unavou, ze jsem se proste nevzbudila. :s: Ale ja fakt, ze dokud jsem vstavala k male i 8x za noc, tak uznaval, ze se nevyspim. Ted kdyz chodim spat mezi 11-12h a rano vstavam v 6,30, behem noci vstavam tak 1-3x tak uz narok na unavu nemam. :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka