Ma automaticky narok matka po prvnim cisari na druheho cisare?

22.05.2012

:a: Ma automaticky narok matka po prvnim cisari na druheho cisare? Nevim, jestli je ta otazka dost srozumitelna,ale zajimalo by me,jestli mam narok automaticky jit na cisare, kdyz u prvniho ditete jsem mela problem s otviranim a nasledne s vytlacenim ditete, i kdyz bylo hlavickou dolu. Mela jsem proto cisare pro vyssi primy stav. Ted mam opet dite hlavickou dolu,ale bojim se,ze se to bude opakovat a ja znovu proziju "dvoji porod".
Zajimalo by me, zda jsou tu maminky, kterym doktor doporucil primo u druheho ditete jit do cisare a proc?Nebo se to da zaplatit?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, já měla prvního akutním císařem kvůli nepostupujícímu porodu. Bylo to teda tak tak, malej už byl špatnej. Teď čekáme druhé na léto a z normálního porodu mám horzný strach..prostě se bojím, že se to bude opakovat. Tak už jsem se dr. ptala, jestli je možný druhý císař..Řekl mi, že tady v naší porodce mi ho určo udělají, už jim několikrát při normálním porodu praskla jizva po císaři a už se tomu chtějí vyhnout..No ale já chci jít do jiné porodky, kde jsem rodila i malého, tak tam prý mi to nemůže zaručit, ale uvidíme, jak se s nimi domluvím. Prý jestli bude mimi velké jako to první, tak si myslí, že by neměl být problém. Malej měl 4kg, když se narodil a mimčo má teď odhad ze 30tt na 1900g..takže bude asi také větší. Podle mě je toto hlavně na porodce, každá to má jinak.

ahoj, první dcerka měla jít taky normálně, ale jelikož se jí nechtělo ven a já se ani neotvírala - po dvou dnech vyvolávání jsem byla otevřená stále jen na 2 prsty, tak mi udělali císaře.
Teď druhé bych chtěla zkusit normálně - ikdyž císař byl pro mě procházka růžovou zahradou - ani ne 24 hodin po něm jsem si balila a uklízela kolem lůžka, odmítala jsem léky na bolest, bo mě nic extra nebolelo }:)
Nicméně, když jsem to řekla mamce mé kamarádky (sestra na odd.šestinedělí), tak řekla, že jsem blázen :?
Že při císaři je 98%, že bude v pořádku matka i dítě, kdežto u přirozeného porodu je pořád velké riziko, že se může stát cokoliv a dokud není konec, tak jsou ohroženi oba... a jak to tu čtu, tak komplikace má hodně maminek 8)
Nu, popravdě mě vyděsila..., takže já to zatím neřeším a uvidíme jak se budu cítit v době termínu a jak bude mimi velké apod., Ale stále si fandím, že to taky zvládnu a pak budu moci hodnotit, co bylo lepší/příjemnější :a:

In reply to by jitikw

jistě,na druhou stranu přirozenější je pro dítě i matku porod normální... A při císaři jsou rozhodně větší rizika pro matku než při spontánním porodu,protože je to velká břišní operace.Navíc císařem se nedá rodit donekonečna,víc jak tři tě neudělají :( teda spíš samozřejmě nedoporučují,navíc 2x císař=opět císař bohužel :(

ahoj, automaticky dalšího císaře nemáš.
pokud je předpoklad, že bys mohla porodit normálně, tak ti císaře nenapíšou (ale věřim, že když budeš hodně dyndat, tak to půjde)
jinak sama za sebe - u prvního porodu jsem se pomalu otvírala, synek nesestupoval, pak nedorotoval, já ho nevytlačila a na poslední chvíli udělali císaře...u druhého jsem se bála, že se to bude opakovat ale chtěla jsem zkusit normální porod...a šlo to samo (ale v porodnici mě hlídali, dělali váhový odhad miminka a slíbili, že když bude sebemenší problém, tak budou řezat). vím, že je to tvoje rozhodnutí, ale nezavírala bych před normálním porodem dveře.

automaticky narok nema ale dr by ti mel dat vybrat
ja sem 1 mela planovany kvuli malemu a strasne sem si prala rodit prirozene...bohulel nevyslo :( tak sme skoncila na akutnim v porodu,kvuli velikosti mimi-za 5min12
za me..chapu tve duvody ale ja bych to zkusila o cisar si muzes rict kdykoliv

no co vím,tal většinou dávají vybrat :) ale já osobně jsem po císaři a naopak si velice přeju porodit normálně :) a budu se snaýit o to,abychom to zvládli :) mám tři kamarádky,co rodily normálně po císaři a všechny se shodují,že se to absulutně nedá srovnat :) takže já jsem pro normální,aspoň to zkusit,když to jen trošku jde :) Stejně tak jako je jiné každé těhu,je jiný i každý porod,neznamená to,že budeš mít stejný problém u druhého dítěte :)

Ahojda, já mám teď za sebou druhého císaře. První byl akutní, stejně jako u tebe, prostě se mi neprotlačil přes pánev a slábnul mu puls. Cca 1,5 měsícem před termínem, když jsem byla na kontrole se mě sám dr zeptal, čemu bych dávala přednost, jestli to budu chtít zkusit normálně nebo naplánujeme císař. Probrala jsem to s ním a on sám mi řekl, že je veliká pravděpodobnost, že bych dopadla stejně, takže mi dal vlastně vybrat, vypsal papír a já se šla objednat do porodnice. Sama jsem mu řekla, že mám strach, aby nebyly komplikace jako u prvního. Myslím, že opravdu ve většině případů nechají rozhodnutí na mamince, s tím, že tvůj dr ti s tím určo poradí. Císař jsem měla plánovaný, ale stejně to na mě přišlo dřív a měla jsem tedy akutní, ale aspoň mě neuspali úplně jako poprvé, tak jsem mohla slyšet a vidět miminko hned na sále :€s€:

automaticky nemá...ale já měla vyvolávaný první porod pro odtok vody (která byla brčálově zelená)kontrakce ke konci po minutě, indnikovaný epidurál nezabirál, já zůstala na 4cm,malý špatně nalehl, mohla jsem jsem jen ležet.pak začaly klesat ozvy a šlo se na sekci..u druhého jsme to s doktorem probírali a jelikož ani v 38tt nic nenasvědčovalo přípravě porodních cest+ měla malá dvoucévný pupečník tak jsme se shodli že druhé bude taky sekcí.

Asi takhle, zaplatit se dá všechno ale... Pokud je to jen trochu možné a mimčo není příliš veliké, ve většině českých porodnic upřednostňují i po císaři přirozený porod, pokud tomu zdravotní stav matky a mimča nebrání.
Já měla u prvního císaře kvůli krátkému pupečníku, malá ho měla asi 30 cm dlouhý a ještě omotaný kolem krku. Nevěřím, že se to bude opakovat a také nevěřím, že mi lékaři po prvním císaři nechají s kontrakcemi přes 20 hodin. Co vím, tak u nás se drží hesla - do 12 hodin od začátku prav. kontrakcí buď porodit přirozeně, nebo císař.
Plánovanou sekci po první dělají jen v případě, že je plod moc veliký - většinou je hranice 3,5 kg, nebo je vnitřní jizva příliš tenká.

In reply to by Elukiv

hmm zajimave, tech 3,5 kg to je hranice pro vsechny?Ja si totiz myslim,ze v mem pripade,kdy mi Dr. rekla,ze mala byla ve mne napresovana a vazila 3380g, tak budu brat tuto hranici jako pro me. Protoze uz tehdy jsem diky tomu nemohla malou vytlacit.Asi bude ten cisar, kdyz Dr. predpovida,ze miminko je tlustejsi nez to prvni... :(

In reply to by Martens a Majda

Je to takové všeobecné, záleží samozřejmě na velikosti pánve těhulky apod. Pro císaře je spousta kritérií, já spíše píšu vlastní zkušenosti a informace, které mi řekl můj doktor. Vzhledem k tomu, že první dcerka měla 3,8 kg mi doktor řekl, že v případě takhle velkého plodu je vysoká šance na druhého císaře. Já za to teda ráda nejsem, ale lékaři věřím a je mi jasné, že mi napíše doporučení na takový porod, který bude pro nás oba (mě a mimčo) nejvhodnější.

In reply to by lucininenka

Ty jo tak chlapečka bych KP fakt nerodila. Přijdou mi to mnohem větší rizika než při císaři... Holčičku možná bych zkusila, ale klučíka ne.
Luci neboj, na myšlenku druhého chlapečka si jistě brzy zvykneš a určitě mu vyberete krásné jméno. K Lukáškovi se jich hodí tolik :-)

In reply to by Elukiv

no to jo,jenže žádné se jaksi manželovi nelíbí :) ale to je jedno,je fakt,že hlavně,že je zdravej,ale to zklamání tam prostě zatím je :( ach jo :) a do třetího nemám vůbec náladu jít,při mém štěstí by to byl zase kluk-no udělali jsme pro holka maximum ( vdobě otěhotnění jsem hubnula,takže jedla zdravě,sex 4 dny před ovulací,dítě se narodí na zimu...) a bylo to k něčemu?Prostě jsou nám asi kluci souzený :) Jo a kamarádka měla malýho docela malýho neměl ani 3,5 kg,takže jí nechali to zkusit a byla za to ráda :) říkala dokonce,že lepší než první porod a to o dost :) Z tři hodinky byl venku :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky