Anketa - jak jste si sehnali zaměstnání??

22.05.2012

Ahoj holky,jde mi o to, jestli jste si zaměstnání sehnali sami, přes známé, přes inzeráty a nebo přes pracák apod.? Napadlo mě to v souvislosti s tím, že se v pátek vracím po mateřské do práce. Nastupuji na stejné místo jako před mateřskou, ale vypadá to tam všelijak a budou propouštět, tak už přemýšlím, jak budu hledat zaměstnání :00: Tohle je má první práce, byla jsem zde 3 roky a pak jsem šla na mateřskou :) Práci jsem sehnala náhodou, když na to samé místo nastupovala kamarádka a zeptala se, jestli neni ještě jedno pracovní místo.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky děkuji za reakce, mně tahle otázka napdala po tom, co jsem koukala na inzeráty na internetu a moc jich tam nebylo :00: , pokud bych nechtěla dělat svářeče, automechanika, skladnika apod. :s: :s:

Víceméně náhodou, jak to tak bývá. Nejdřív jsem učila, ale na léto se učitelé propouštěli, tak jsem šla na brigádu dělat asistentku stavbyvedoucímu a už jsem tam zůstala.

Ahoj. Tak ja jsem praci sehnala diky tchyni, ktera ma kamaradku,jejiz manzel je reditel skoly. Ve skole schaneli vychovatelku a ja zrovna dokoncila skolu,tak mi to tchyne rekla, ja tam zavolala, prisla na pohovor a vzali me :) .

Tak první práci jsem sehnala na inzerát a vyhrála konkurz. Práce moc nebylo (kancelářské) a peníze taky ne, tak jsem hledala dál a dali mi typ na pracáku. Tak jsem to zkusila a vyšlo to...ale tam bylo práce hoooodně a peněz málo. Nicméně na obzoru nikde nic, tak jsem zde zůstala 9 měsíců a za tu dobu jsem se naučila neskutečné množství věcí - poznala jsem nový programy, naučila se tvořit webovky, osvěžila jsem si účetnictví i se mzdama, naučila se jednat z lidma, osvěžila AJ a potom to přišlo....Jen tak z doslechu mě manžel poslal k nim do obce do jedný firmy, že hledají účetní a už jsem tam zůstala. Nárazově s nimi spolupracuji i přes mateřskou a jsem moc ráda a doufám, že se tam budu moci zase vrátit :)

ahoj, nějaká ta zaměstnání jsem už prošla /je mi 38/, ale vždy jsem si je sehnala sama či vyhrála konkurz
i po mateřské jsem našla slušně placenou práci /a to jsem byla samoživitelka s dítětem/, problém byl jen v nemocnosti dítěte a nutnosti pracovat z domu za menší peníz...
dá se najít, chce to, pořádně si připravit životopis, jazyky, počítače, zjistit si max. o dané firmě :€s€:
jen bohužel neslyší na zkrácený úvazek :(

já si hledala práci přes inzeráty na internetu. Koukala jsem na různé servery, i na pracák. Ten to tam má taky. Rozesílala životopisy do firem v okolí.

Ahoj, tak moje první místo mi sehnal bratranec - prodávala jsem mobilní telefony a příslušenství. Obchod pak přestával fungovat, tak jsem si našla místo o kousek vedle a prodávala pořád to samé. Pak jsem přes kamarádku měla místo v hypermarketu, kde jsem pracovala na oddělení splátkového prodeje. Jenže finančně mě to dojíždění stálo víc a víc peněz, tak jsem měnila práci znovu, tentokrát mi ji pomohla zprostředkovat teta a jako vychovatelka v domově mládeže jsem zůstala pár let. Po nějaké době jsem ale cítila, že to není to pravé ořechové a odešla pracovat do jednoho rádia, jako obchodní manažer :-) To mě ale taky nebavilo, takže jsem se přesunula do pojišťovny, místo mi pomohla najít kamarádka, pracovala jsem jako taxátor, později i jako softwarový tester. No a pak už jsem konečně zakotvila a před mateřskou jsem 4 roky pracovala v jedné české firmě nejprve jako tester, potom analytik, nakonec ze mě udělali test manažerku. Poslední místo jsem si našla sama na internetu. Za prací jsem se i stěhovala, začínala jsem na Moravě, skončila v Praze. Moje práce byla různorodá, každá mi něco dala, něco vzala, ale jsem ráda za každou profesi, kterou jsem vykonávala, i když jsem toho vystřídala dost napříč pracovním trhem :s:

In reply to by Claire77

:-D no,na managerku jsem to nedopracovala,to mi jaksi "zhatilo" bříško,skončila jsem u test analytika ve spořce,ale byla jsem strašně spokojená,jen se bojím,že děcko - dvě a všechno zapomenu,už teď co jsem na rizikáči mám pocit,že bych si sotva udělala komponentu natož si vyjela celý test :-( Proto doufám,že při mateřské by se naskytla nějaká brigáda - ijen na testování,ale aby z toho člověk úplně nevypadl.Tenhle typ práce mi stzrašně vyhovuje,není to od do,když člověk potřebiuje,může si odskočit a hlavně většina kolegů jsou chlapi a s těma se vychází mnohem líp,nehledě na to,že stačí jednou upéct buchtu a kluci se olizujou za ušima další měísc,měli jsme super kolektiv a do teď se chodí jednou měsíčně na pivo :-)

In reply to by xmedulinek

S tím můžu jen souhlasit :-) Já jsem s první dcerou začala dělat asi 2 měsíce po porodu z domova, jakmile jsem otěhotněla podruhé, tak jsem s tím musela přestat, ale když bylo mladší asi půl roku, zkusila jsem to znovu a šlo to zase :-) Ale teď mi to asi měsíc nějak nejde, takže práce z domova končí, ale nejspíš mi vyjde jezdit jeden den pracovat přímo do práce!! Strašně se na to těším! A o tom mužským kolektivu - mluvíš mi z duše, práce s chlapama je prostě super :-) Mimochodem ve spořitelně jsem dělala na posledním projektu před prvním porodem (Tallyman). Ještě teď bych tam mohla někoho i znát, ale s tebou jsem se asi opravdu nepotkala :s: Ale byla by to sranda, kdyby jsme se znaly :///:

In reply to by Claire77

Tak já byla ve Spořcejen poslední rok a půl a Tallymana jsem nestihla,já dělala na nesmrtelném Brasilu :-) jako externista,taže se bojím,že se tam zpátky už nedostanu,protože teď to má pod palcem IBM.Ale nic bych nedala za to,že jsi určitě dělala na Antala Staška,ne?

In reply to by xmedulinek

Já byla taky externí, takže mě prostě dojel kontrakt do konce.. Seděla jsem ještě tenkrát v jedné z budov na ulici Poláčkova - jedna z těch třech žlutých. Oni se pak stěhovali do té nové skleněné, ale to mě už se netýkalo ;-)

In reply to by Claire77

Tam snad už ani spořka není,ne? zajímavý,koho tady člověk potká a jaké máš takhle zkušenosti s tím,že by byla nějaká práce z domu nbeo jen třeba na den dva v týdnu v kanclu?Já bych dost nerada úplně přišla o praxi,ale tohle se snad no zapomene,pokud to člověk nemá vystudované a já se všechno učila zaběhu,školu nemám.Přemýšlela jsem,že bych třeba po půl roce na mateřský zkusila Trask nebo někoho podobnýho,jestli by neměl něco brigádně,ale bojím se,že to ho moc není :-(

ahoj, první zaměstnání před rodičákem jsem si sehnala sama. Už před maturitou jsem začala reagovat na inzeráty práce. Práci jsem vykonávala 4 roky a poté jsem nastoupila na mateřskou. Nyní mi končí v červnu RP a měla bych se vrátit zpět do práce. Bohužel mi zaměstnavatel neumožnil práci na zkrácený ůvazek. Z toho důvodu si hledám už 3 měsíce jinou práci. Byla jsem na 3 pohovorech a vše takové pofiderní nebo nevyhovující pracovní doba (2směnný provoz). Momentálně si opět práci hledám sama. Dnes jsem narazila na vývěsku na lahůdkách že přijmou prodavačku. Tak jse se šla optat na informace. Jde o ranní a odpolední. Ranní je v pohodě ale odpolední už je horší. Sice to neni práce v mém oboru ale nyní si člověk moc nemůže vybírat. I kdybych tam měla být pár měsíců než si najdu jinou práci. Každá kačka dobrá ;) . Jen se chci s pani domluvit, zda bych nemohla nastoupit jen na ranní směny třeba za méně peněz. No uvidíme.
Včera jsem odpovídala na inzerát ohledně administrativní práce-sekretářky v Praze. Pracovní doba na půl úvazku a mám to 30minut od busem od baráku....
V této době neni jednoduché s 2 dětičkama a potřebou zkráceného nebo částečného úvazku práci najít.

Tak já první zaměstnání sehnala přes známého, co pro něj kdysi pracovala mamka. Pak mě šoupli do takového obchůdku, o ten se ani nestarali, a já tam trávila dny, kdy byla kolikrát nulová tržba :00: . No na nájem a můj plat se tam nikdy nevydělalo. Ale otevřeno bylo celý den, takže jsem se nikam nedostala. Z nouze jsem se zeptala v sousedícím obchoďáku a tam jsem zůstala 5 let. A potom už jsem toho měla plné zuby a švagrová pořád básnila o tom, jak je to na poště super, tak jsem se šla zeptat tam. A odtamtud jsem šla na mateřskou. A co bude teď to opravdu nevím, ale vzhledem k tomu, že mi ze 20 odeslaných životopisů odpověděli na jeden, a ještě k tomu zamítavou odpověď, tak soudím, že to asi nebude jen tak :00: .

Já studovala a věděla jsem, že bych v oboru chtěla pracovat, tak jsem koukala na stránky regionálních rozvojových agentur a do dvou nejbližších rozeslala životopisy, protože zrovna nabírali. Do té lepší mě pozvali na pohovor a z 52 uchazečů mě vybrali. Nechápu jak. A jsem ráda, že to nebylo oklikou přes známé, že jsem si to vybojovala, ale dneska je to myslím většinou o těch známých. Chtěla jsem jít na místo přes známého a oni si tam dosadili příbuzné, takže bohužel :(. TAké to asi budu brzy řešit a to bude asi horší sehnat místo. Tak at se daří :)

Tak já zrovna odmaturovala na obchodní akademii a říkala si, že si nechám poslední prázdniny :-) Poslala jsem během toho asi dva životopisy, ale po prázdninách přišla mamka s tím, že se u nás ve školce uvolnilo místo a že by mě od ledna vzali :-) Takže v lednu jsem nastoupila a pokud zrovna nejsem na rodičáku, tak jsem ve školce do teď :-) Takže jsem k práci přišla jak slepej k houslím :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka