Druhé dítě?

19.05.2012

Ahoj holky mám takový dotaz spíš si jdu k vám pro radu.
Když mi bylo 18 let porodila jsem první dceru mimčo bylo neplanované,ale satlo se a my se s přítelem rozhodli si miminko nechat jenže jsem asi nevedela do čeho jdu že se x nocí nevyspim urcite toho nelituju ze se nam dcerka narodila!!!Ale přítel pořád mluvím o druhem mimcu ze by uz chtel ja mu furt tvrdím,že chci jen jedno dítě že chci proste jedinacka,ale ted kolem mě všechny kamaradky zacely rodit a i ja sem zacela o druhem diteti uvazovat jenomze mám strach ze ti nezvladnu jak fyzicky,psychycki tak i penežně beru na malou rodicak 3 800kc pritel ma sice slusnou vyplatu nemuzu si stezovat ale prestavujeme baracek a kolikrat tak tak vyjdem pujcky nebo tak si vzit urcite nechceme tak mám strach,ze by jsme druhe dite finance nezvladli jak to mate vy?
Jeste podotknu pritel chce druhe,ale asi bych to nedala se dvema detmi on je od pondeli do nedele v praci odchazi kolem 6 rano kdy mala jeste spi a vraci kolem 8 kdy uz zase vetsinou spi a takle je furt dokola obcas si vezme v sobotu volno ale to jen malokdy mu vyjde proste mam stoho strach ze by bylo zase vsechno na me jak to mate doma vy?Prdem dekuji za odpoved a predem doufam ze me tu nikdo nebude kritizovat ze sem malda nezkusena matka :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

No já mám dvě děti, necelé dva roky po sobě, ale první jsem tedy porodila orpoti tobě skoro o deset let později, takže v tomhle ti nemůžu moc radit, jako změna to určitě je, mít jedno nebo dvě, budeš mít doma víc práce, víc starostí, finančně to trošku náročnější také je, ale už zase ne tolik oproti prvnímu dítě, hodně věcí budeš už mít. já bych v tvém věku asi s druhým možná počkala, nebo podle toho jak bych se na to cítila, můj chlap pracuje od pondělí do pátku, domů se vrací kolem půl páté, takže děti vidí dvě tři hodiny než jdou spát, teď máme dost zařizování ohledně baráčku, takže doma moc není a mě to neskutečně unavuje být s nima celý dni sama, takže já v tvé situaci, když by chlap pracoval od nevidim do nevidím do toho druhého asi zatím fakt nešla, já bych to nedávala :a:

no myslím,že být tebou,tak bych pár let počkala :) je vidět,že se ti do toho moc nechce,máš strach,jak to budeš zvládat,finance nic moc,jsi mlaďounká... Asi bych se vrátila do práce a pár let vyčkala,třeba se změní situace a ty budeš o mimi moc stát :) takhle to bude spíš víc stresu než užívání si... Já do druhého šla,ale jsem o deset let starší,manžel se umí postarat (ne že by to bylo tak často,ale denně je doma) a navíc finance neřešíme (nebo aspoň nijak akutně :)) a druhé dítě jsem chtěla :)

nevim kolik je prvnimu diteti, ale asi moc ne, tak mi pripada trochu rychle se hnat hned do druheho, vzhledem k tomu ze jsi stale mlada, tudiz mas cas ... podle me ta touha po druhem casem prijde, ale do te doby muzes jit do prace , trochu prve povyroste a bude to zas jine a myslim pro tebe lepsi , vzhledem k tomu ze vahas ... hnat ty deti takto ze sebou mi pripada zbytecne v tvem pripade , vsak nikam nespechas , tak nemusis zivit s malou rodicovskou dve. to ze je chlap v praci furt , ja fakt bezne jak pise pode mnou maminka, ale zas musim rict , ze kdyby jsem mela chlapa cely tyden i s vikendama cely den 14 hodin pryc jak pises, tak to by jsem asi i chtela aby nosil dom tolik penez aby se to vubec oplatilo ... to ho deti nebudou ani znat takto.

pokud se sama na to necitis z jakohokoliv duvodu, tak to nedelej a pockej az k tomu "dozrajes".
Ja osonbe jsem take druhe mimi nechtela, pak jsem si to zniceho nic rozmyslela a jsem za to hrozne moc rada. dnes mam dva chlapecky 3 leteho a 9 mesicniho. Je to tak krasne, ze se to neda ani popsat.
Co se tyce ,ze je chlap porad vpraci, tak u nas je to take tak. to je asi vsude. A to mi s detmi nikdy nikdo nepomahal. da se to krasne zvladnou. chce to mit rezim a jde to. opravdu to zadny problem neni.
penizku take neni nazbyt, ale stoji to za to.
tak at se dobre rozhodnes :a:
p.s. urcite nenechaj na sebe tlacit

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka