Muže 3 lete dítě navštívit maminku v porodnici?

15.05.2012

Možná pro někoho hloupý dotaz,zanedlouho mě čeká porod a zajímalo by mě,jestli me dcerka může navštívit v porodnici,mam strach,že se ji bude stýskat. Mě samozřejmě taky,ale dítě je dítě.
Myslim si,že nemůže, protože by mohla na miminka přenest nějakou dětskou nemoc ze školky, i kdyz by se zrona u ni neprojevovala v tu danou chvili.Ale i tak se pro jistotu ptam. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

no jasně!!! ;) Já když jsem porodila byly dcerce bez 14 dní dva roky a chodila tam s manželem za mnou denně ;)

u nas v porodce maji jasne napsane ze deti do 10let maji zakaz :00: byla jsem z toho uplne nestastna, ale pak tam rodila svagrova a normlane ji tam malou tehdyy 5letou pustily sestry, vedle mamince tam taky pustily dvouleteho prcka, asi zalezi jak ktrea porodnice k tomu pristupuje.

Muze.Navstevy nejsou vekove vyhrazeny:-)Ale manzel ma z prviho manzelstvi deti a kdyz se mu narodil syn ,vzal tehdy do porodnice dceru starou 3,5 let .A zacala z toho koktat. A pak s ni litali po doktorech..koktala asi rok...pry z toho utrpela trauma :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj pracuju v porodnici a z vlastní zkušenosti vím že není dobré brát tam malé děti. když skončí návštěva tak ty děti musí táta doslava vyrvat mámě z náručí, protože samozrejmě se malému dítěti nechce opustit maminku, zvláště když vidí že tam má jiné miminko. Starší dítě má z toho potom fakt trauma - některé větší některé menší ale téměř všechny odnášejí s pláčem...maminy z toho taky nejsou dobré a pak taky bulí a to vycítí to mimčo a začne taky a všichni tam potom brečí :00: ideální je při propuštění přijet se starším dítětem pro maminku a dítě (ono má i potom pocit důležitosti - že si jede pro brášku nebo sestřičku)a mezitím vždy večer před spaním s se starším dítkem telefonovat a případně mu povědět do telefonu pohádku :a:

In reply to by .zitka.

Ono záleží na věku dítěte, to je jasný. Ale třeba u nás to probíhalo následovně. 19m dcera nakráčela, podívala se na mě, na bráchu - řekla "mimi" a "dudu", vlezla do skříně, podlezla všecky postele, stoupla si ke dveřím a prohlásila "jdeme". :///:

In reply to by .zitka.

To je hezký způsob, jak být s dítětem v kontaktu, ale jak mu budu vysvětlovat - teda spíše tatínek, že jede za maminkou do porodnice a ono musí být doma s babičkou? Lhát mu je hloupost.
Upřímně? Já bych to bez návštěv manžela v porodnici nevydržela, teď čekám druhé a také si nedovedu představit, že by tam nepřišel.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ja to take nechapu...asi to pro ni byl sok..zrejme nepujde o prostredi ,ale o celkove novou situaci...maminka neni doma,mezitim ma jine miminko atd...deti reaguji ruzne. Ale pry jim od nekolika psyychologu bylo receno,ze to pro ni byl v ty porodnici velky prvotni sok. :a:

beru jako samozrejmost,ze kazdopadne ano a i jsem to tak mela u porodu,kdy prisel za mnou s tatinkem tehdy nas 3lety :) V nicem nejmensi problem :)

ahoj, já osobně byla s dcerkou na návštěvě u kámošky a ani jsem nad tím nepřemýšlala, že by nás tam nepustily. Takže u nás ve FM v pohodě.
Ale druhá kamarádka rodila v Třinci a říkala, že tam za ni dcerka (1,5roku) nesměla :(

Nemoc může do porodnice dotáhnout kdokoli. V Plzni ve FN jsou návštěvy dětí povoleny, jen se tam nesmí s kočárkem, pak je každému jedno, jak staré dítě se tam jde na miminko a maminku podívat. :-)

Ahoj, zamnou byl Ondra 2x. Tou dobou Ondra do školky nechodil. Ale byl fit tak proč by nešel :-). Pokud teda bude dítě zdravé, tak určitě na návštěvu může. To by tam nemohli chodit ani dospělí, kteří chodí mezi lidi běžně a tím pádem můžou být případní přenašeči infekčních nemocí :-).Až přijedeš s miminkem z porodnice, tak přece nedáš staršího sourozence do karantény aby nenakazil mimčo :-)

Ahoj, nevím, jak kde...mě navštěvovala každý den 19 měsíční dcera, jednou kamarádka s roční dcerou, u prvního porodu zase sestřenka s půlročním.
Teď po druhém porodu přišel muž s dcerou (těch 19m), ale syn byl ještě na ošetření. Muž se šel zeptat, kdy mi ho dají, a protože to mělo ještě chvíli trvat, šli se s dcerou projít, neb ji to tam už nebavilo. Když pak sestřička přišla a syna dovezla, byla úplně smutná, že už tam nejsou a neuvidí miminko. Takže bych řekla, že jí to nevadilo :)

Dcera měla 2,5r když se přišla podívat na svého brášku, jen cca 4 hodiny po porodu. A chodila každý den. Stýskání moc nebylo, byla myslím dostatečně připravena na to, že s ní pár dní nebudu, a tatínek s babi se jí věnovali, že se dostatečně zabavila. Takže u nás úplně pohoda.

U nás v porodnici se povolují návštěvy sourozenců :) Když jsem byla na pokojim,tak tam chodila za maminkou holčička cca dva roky bez problémů každý den.Ale hodně záleží na porodnici,takže si to zjisti :)

No nikde v nemocnici moc rádi takto malé děti nevidí, ale nikdo ti to nemůže zakázat... vím, že v Pardubicích můžou do porodnice i takto malé děti... za 2ma mýma kamarádkama tam byli...
Samozřejmně pokud není chřipková epidemie a zákaz....
Moje 4letá dcerka za mnou určitě přijde....

Já myslím že jooo...Jak já jsem ležela v porodnici byla za mnou mamka s jejím malím(sice jen 4měsíčním)...Ale byla za mnou i známa s 3,5letou holčičkou.A nikdo nic neříkal :n:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka