žloutenka ne a ne se ji zbavit

06.05.2012

holky mám zase dotaz - je nám dva a půl týdne a máme žloutenku už od porodnice - ale nemuseli jsme na záření. Jsem myslela že to nějak odezní a ono nic. Máme ho dávat na světlo - holky poraďte - jak často? A to celýho nahatýho? Sluníčko nám do domu zrovna moc nesvítí a světla mi připadá že taky moc není. No a nerada bych aby mi u toho celej nastydl bobeček malej.

Ahojky, tak my jsme si taky užili žloutenky až až. Akorát my jsme museli být na fototerapii a dlouho jsme byli v nemocnici...Ty dávej prcka hodně k oknu,ale ne přími na sluníčko. Chce to co nejvíce ho vysvlíknout, nejlépe do plínky - pokud můžete tak zatop a ať se "sluní" .. a byli jste u dr? Kolik jste měli hodnotu?

In reply to by ppajinka

ahoj, včera jsme byli jak citron - dnes jsem běžela k doktorce, ta na něj koukla a řekla že je to dobrý a že máme slunit, no snad nekecá :(. Jinak naposledy nám brali krev ještě v porodnici a to vždy bylo dobré i když dle toho měřáku na kůži jsme měli hodnotu 16. No a dětská lékařka nám krev nebrala že je to zbytečný, že to přejde, tak snad nekecá.

bud v klidu,jeste mate cas,my mame 8t a malej ma jeste lehce v koutkach oci zlutavej nadech,taky sme nebyli na sviceni,kdyz to jde tak jdu s malym ven a mam boudu dole aby na nej svitilo

chce to pořádně zatopit, svléknout jen do plenky a šup s ním třeba v koši na prádlo na okenní parapet... venku stačí světlo, co mu svítí na ručičky a obličej...
- jinak to chce pořádně pít - takže jestli kojíš, tak klidně po koju odsávej a snaž se to do něj nacpat za každou cenu :D - stříkačkou (ne lahví) - čím víc bude pít - a tedy čurat a kakat, tím rychleji se toho zbaví...

ahoj, stačí co nejblíže k oknu, pozor ale na přímé sluníčko. A co nejvíc odhaleného - ideál jen v plence nebo nahého, prostě, aby bylo osvíceno co největší plocha těla. Nám takhle hrozilo posunutí odchodu z porodnice a během odpoledne a dopoledne to bylo v pohodě a tobylo zrovna podmrakem! Dej si práci třeba jen jeden den a uvidíš zlepší se to. A taky se bilirubin dostává ven stolicí a močí, takže je super, když hodně miminko čůrá a kaká )jsem i zdr. sestřička).
Ahoj, pěkné svícení!

Ahojky, my jsme jí měli taky a dětská říkala že odezní do šesti nedělí jinak jsem malou dávala na sluníčko oblečenou :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka