Časté téma - NOČNÍK, kdo poradí?

09.05.2012

Ahojky, už si nevím rady. Moje holčička má v pondělí 2 roky a ne a ne se naučit na nočník. Už 3 dny poctivě trénujeme. Dala jsem ji přes den jen štramplíky a snažím se ji dávat na nočník, pokud mi z něho zrovna nezdrhá. Někdy tam vydrží sedět i půl hodiny, ale nic tam neudělá. Pak se zvedne a do 15 min. jsou mokré štrample :( Už i několikrát dostala na prdel, protože to bylo na koberci. Za celé 3 dny se povedlo jen jednou, že se vyčůrala. Připadá mi, že jí je i jedno, že má počůrané štrample, sice mi furt říká, že ji to studí, ale nijak z toho nešílí. Na nočník si neřekne, párkrát sice řekla čůry, ale nic tam neudělala. Nevím jak ji to naučit. Mám dál pokračovat v učení, nebo na to ještě není připravená?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Mišo, my jsme na tom ještě hůř s Pavlínkou než vaše Linduška, Pavlinka na nočníku sedět nechce, ani na záchodě s redukcí. Zkoušela jsem intenzivně "nočníkovat" 4 dny- jak bylo to vedro ten první prodloužený víkend jak bylo 1.5. - tedy od soboty do úterý, navíc u nás byli tchánovci a i Honza byl doma, tak jsme jí všichni říkali, že nemůže čůrat do gatí (měla celé dny jen kraťásky nebo tepláčky bez plínky) jen na spaní jsem jí dala plinku.
Vůbec jí nevadilo, že má mokré gatě, nateklo jí to do ponožek - byla celé dny venku na zahradě. Vůbec ji netrestám, jen jí říkám jak je to fůj a ohrnovali jsme před ní nos že je to bakany a pořád jsme jí podstrkovali ten nočník, že tam to má dělat. Ani se před námi při potřebě neschovala. Tak si myslím, že to prostě ještě nechápe a vykašlala jsem se na to. Protože ten 4. den už chytala hysterák, jen když jsem jí ten nočník ukázala. Přijde mi, že toho měla plny zuby a nechápala proč jí s tím nočníkem furt otravuju. Nikdy se tam totiž nevyčůrala. Takže počkáme zase na nějaký teplý víkend a zahájíme po čase znova.

Jo a to jsem seděla několikrát na nočníku i já a čůrala tam před ní, ukázala jí výsledek a šla si to spláchnout do záchodu a chválila jsem se - nepomohlo :-( Takže neporadím, spíš si myslím, že ještě počkej a určitě ji netrestej - máš výhodu, že tam aspoň dobrovolně sedí.

Ahoj, my jsme byli to samý. Nakonec jsem jednou byla s malým na pohotovosti a tam ho dr. chválil jak pěkně mluví, tak jsem si postěžovala, že mluví hezky, ale na nočnín nechce a on mi říkal, že si mám vyhradit třeba 3 dny v každém měsíci...Např. prvního-třetího a zkoušet to, pokud to nepujde, tak měsíc pauza a zase znovu zkusit. No a nám stačila jen ta jedna pauza a čůráme :)

my trénujeme od roka, před měsícem jsme oslavili druhé narozeniny, synek si už nějakou dobu říká, když potřebuje na velkou, ale čůrání fakt neřeší, když ho posadím na nočník, tak se sice vyčůrá, ale když ho neposadím, tak to bez mrknutí oka pustí do plíny

In reply to by pusi24

Tohle u nás taky nezabíralo, spíš naopak. Když se do nočníku vykakala tak z toho měla trauma a nechtěla kakat vůbec. Nech tomu čas, nenuť jí a neboj, ještě má opravdu čas. Já to viděla u naší beznadějně, máme dost stejně starých kamarádů a kamarádek a ani to nezabíralo, že oni už chodí čůrat na nočník a na záchod. A najednou šup ze dne na den je bez pleny ve 27 měsících.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Misko,urcite vas rady uvidime! Domluvime se pak jeste presne na nektery den!

In reply to by Zdenda3

A co bych s tím jako podle tebe měla dělat....jít za psychologem :s: . Každé dítko je prostě jiné. Dnes si zrovna krásně říkala. Každý den je jiný a mně to divné nepřijde. Byli jsme na zápise do školky a má dcerka tam byla nejmladší a jediná bez plínky 8) .

Míšo ještě vydrž,3 dny není dlouho,Soňa sice za 3 dny chodila sama ale to mě překvapilo,počítala jsem že to bude horší,moooc jí chval když se vyčurá,ale netrestej,posazuj třeba po pul hodině ale na 5 minut ,dýl ne,držím palečky

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka