Ubylo mi mlíko

Holky poraďte. Tejden jsem skoro nejedla a už třetí den musím malýho dokrmovat UM. Zatím teda stačí jedna dávka na den, ale je to stresující. Jak nejrychleji mít zas dost mlíka?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jednoduše :D
biologie kojení... celá staletí - možná i tisíciletí se kojilo hlavně v noci... přes den ženy pracovaly na polích a neměly čas se zabývat dětmi... v noci byl klid, tělo odpočívalo, bylo i nejvíce mléka... tj. přes den ženy kojily třeba jen 2-3x a zbytek doháněly v noci... tak se nastavil náš rytmus - nejvíce mléka po setmění, to se spouští při kojení tvorba prolaktinu, čím víc se v noci kojí, tím více prolaktinu v těle koluje přes den (prolaktin řídí tvorbu mléka)... no a čím více se blíží večer, zásoba prolaktinu se snižuje, dokud se zase nesetmí... tj. v noci, ráno a dopoledne bývají všechny kojení bezproblémová - většinou... odpoledne a v podvečer je to horší a horší... je to normální... :D
a když ty jako matka procházíš stresem, málo jíš apod... nemáš energii ani pro sebe natož pro výživu dítěte...
- jak budeš odpočatá a budeš pořádně jíst zase bude mléka dostatek...

In reply to by Kytiii

No teda, takhle mě to vůbec nenapadlo. Je fajn, že to všechno víš. Ale nervy mám v háji, snad to půjde i tak. Teď jsem malýho měla u prsu tři hodiny po koupání, každou chvilku usnul třeba na pět minut a pak chtěl pít znova. Vždycky tam bylo tak na pět polknutí a pak zas nic. Chvílema se rozčiloval, že už nic neteče, ale UM jsem nedala. Snad se to rozběhne, dneska jsem i obědvala, budu se snažit víc.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jsi moc hodná, že se mi snažíš pomoct, vážím si toho. Slibuju, že se budu snažit jíst, ale čokoládu fakt ne, jsem ráda, že mám pět kilo dole :).

- jednoduše... okamžitě vysadit UM :D
- no a během toho jednoho problematickýho kojení (předpokládám, že v podvečer nebo odpoledne), prsa nahřát, namasírovat (krouživé pohyby směrem k bradavce), prsa během kojení několikrát prostřídat - cca co 3 minuty a prohodit 6x... a po koju 10minut stimulovat každé prso odsávačkou - nepoteče zřejmě nic, nevadí, jde o tu stimulaci, kdy mozku říkáš, že je málo... a klidně s prckem jen ležet v posteli a kojit po tom problematickým kojení co hodinu - druhý až třetí den bude mléka zase dost...
- co nejvíc odpočívat
- jíst pořádně - takový silný masozeleninový vývar dělá divy... to samé černé pivo (alkoholické :D ) a pořádně pít (min 3l)

při jednom kojení střídat prsa, tvorba se za pár dní zase zvýší.... já mám opačnej problém - jen si malá bekne, už stříkám metr před sebe :s: :s: tak držím palce, byla by škoda vzdát se kojení při první krizi, hodně přikládej a střídej a uvidíš, že se to spraví :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky