Jak se máme a pár dotázků... :-*

02.05.2012

Ahoj holčiny,

absolutně nemám čas,co se narodila Sofinka,chodit na MT(jak jistě aspoň většina z vás znáte),teď mi tu brouká a je spokojená,tak rychle píšu,než se mi rozpláče nebo bude mít nějakej "problém" co se týká plný plínky,hladík atd..

V neděli mi končí šestinedělí a kdo čet moje poslední příspěvky a porod,tak ví,že jsem ho neměla vůbec jednoduchý.. Konečně před pár dny(po měsíci) jsem si sedla a konečně mohla řídit auto,najíst se jako člověk atd.. Takže už je líp..

Sofinka roste jako z vody, včera byla dokonce na výletě na Křivoklátě, ale v tom vedru se to nedalo,tak jsme jeli brzo domů...

Předevčírem jsme byli u Dr. na kontrole v 5 týdnech,tak rostem jako blázen. Z 50 cm jsme vyrosli na 56,8! Váží 4500 kg,krásně sleduje,povídá,pokouší se zvedat hlavičku,no je to prostě šikulka:)

A moje dotazy:
-jak už jsem psala o výletu na Křivoklát..V kočárku nám doteď vždy spinkala,ale 90 % výletu proplakala (co jsou ty vedra pláče v kočárku hodně),tak mě zajímá..Je to normální a mám s ní teda jezdit jen když takový vedro neni (tj. brzo ráno nebo večer) a nebo byla moc "nabalená"?Měla body s krátkym rukávem,slabou čepičku,kalhoty a ponožky(nevim jak víc jí svlíknout:( ) nebo zase moc vyletněná??:(((To je problém,kterej řešim už co se narodila a koukala jsem tady na MT, že nejsem jediná. Ale aspoň přibližně,jak oblíkáte (nebo jste oblíkali) 5tejdenní děti v tomhle počasí?
-a ještě mě zajímá,když je to horko,tak jsme na rady babiček koupili čajík (v DM od Babylove-fenykl., je od 14dnů věku), jen nevím,jak jí ho podávat.. Včera jsem jí dala odpoledne 30 ml a večer 15,tak se chci zeptat,když jí ho třeba ráno udělámm,kolikrát denně jí ho můžu přihřejvat(tu jednu dávku z jednoho pytlíku) a kolik ml na jedno pití jí můžu nechat vypít..?Ona by pila dál,ale radši jsem jí nechtěla dávat moc,než se tady poradim..
-a ještě jedna otázečka ohledně prdíků.. Strašně nás trápí, dáváme Espumisan a ten snad aspoň trošku zabírá. Už jsme dobrali 1balení,nevadí,že jsme koupili další a dáváme jí dopol. 5-6kapek a odpol.kdy je to horší 8-10 do každýho krmení?Koupili jsme i rourku,ale buď jí nepomáhá nebo to neumim:(Nevim jak hluboko jí strčit,jak dlouho s ní "šťourat",jak často..Hrozně mi u toho plakala,tak se bojim,abych jí nějak neublížila..

Děkuju moc všem,co mi poradí,moc si toho vážim a omlouvám se,jestli je pro někoho můj příspěvek moc dlouhej,jsem prostě "kecka ukecaná" :D :D Tak se mějte hezky a užívejte toho krásnýho sluníčka:) (i když šílenýho dusna)...

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,moje zkusenost je takova, ze mala,kdyz byla malá :s: . nesnasela pobyt venku ve vedru a slunicku-preci jen porad lezi a do oci jim dopada daleko ostrejsi svetlo, nez nam a to i pres plenku. Ja jsem si jednu latkovku nabatukovala na tmavo a myslim, ze to bylo potom lepsi-ze je vzdusna, ale svetla propusti daleko mene. :a:

ahoj, čajík můžeš podávat mezi krmením - ne těsně po krmení ani né těsně před krmením a nechala bych jí vypít kolik vypije. Teď je opravdu hodně teplo, takže ti možná plakala i žízni. Nechala bych jí jen v bodyčku a přehodila přes nožky plenku. To musíš sama odzkoušet, jestli jí tak bude lépe, ale podle mě je v kočárku ještě větší vedro než tobě jak chodíš venku. Espumisan dávkování máš v příbalovém letáku, takže počet kapek nevím, ale zkus jí ho dávat jen třikrát denně. Nám to takhle pomáhalo více než do každé lahvičky. A dobré jsou Laktobacílky od firmy Swiss. S rourkou zkušenosti nemám, nikdy jsem jí nepoužívala a to mi holky trpěly na prdíky hodně. Jo a čajík si myslím, že nemusíš přihřívat, že stačí pokojová teplota.

In reply to by ssiissiinnkkaa

Ahoj Sisinko..Děkuju za rady,ale k tomu množství čaje..Ona vypije fakt hodně..Když jsem jí nestopla,vypila mi asi 40-50 ml(možná že by i pila dál..)Jenže jde o to,že krmíme každý 3hod. po 90ml a Dr. nám doporučila přidávat(až 120ml).Takže se bojim,aby nevypila hodně čaje a pak míň mlíka.Nebo by to nevadilo?Teď mi vypila 45 ml čaje a mlíka pak už jen 70(to je asi málo ne?když máme zvyšovat na 120ml):((tak právě nevim,jak to udělat:(

In reply to by Lucinka Sisinka

ahoj :) a nedala jsi jí ten čaj krátce před tím mlékem? Musíš jí ho dát třeba hodinu po mléku, nechat vypít kolik vypije a pak před mlékem právě už ne. Jinak si čajem zaplácne žaludek a mlíčko pak nebude pít v takovém množství. A nechávej jí odříhávat i uprostřed krmení z lahve! Ať vypije půl dávky, nech odříhnout a pak dokrm zbytkem! Bude jí i méně bolet bříško, když ten vzduch ze sebe takhle dostane :)

In reply to by ssiissiinnkkaa

Děkuju vám holky..Je fakt, že teď jak mi vypila hodně toho čaje,tak to bylo asi půl hodiny před papánim,tak budu dělat delší rozestupy..Odříhávat necháváme(dvakrát i třikrát za krmení)..Jen pořád nevim,kolik toho čajíku:D Kolik ml za den aspoň ať vim..:)

In reply to by Lucinka Sisinka

já fakt množství nevím, protože jsem u obou holek bojovala s nepitím :D já měla problém do nich něco jiného než mléko dostat :D ale myslím si, že min. 100 ml na kg váhy za den tekutin by mělo dítě mít - včetně UM mléka. Zkus si popátrat někde na netu, jestli najdeš doporučený příjem tekutin u kojence.
Jestli máš pocit, že ti toho čaje vypije moc, tak jí dávej jen převařenou kojeneckou vodu na pití. Ta jí nebude tak chutnat a vypije jen na žízeň :)
Teď jsem našla, že mléka se dává 100-140 ml na kilo váhy dítěte, takže tekutin celkově asi více. Já neměla mimina přes léto, takže až takhle jsem tekutiny krom mléka neřešila. Já dávala jen UM, když nebylo vedro. A jak bylo vedro, tak už byly holky větší no.

Ahojda, sice mám druhé dítko (skoro 8 měsíců a druhé 38 měsíců),ale s oblékáním takhle malých miminek jako máš ty jsme měla problém snad každá (člověk do nich nevidí:-) jinak si myslím, že malá byla moc oblečená. V těch vedrech je to šílené. Nevím zda plně kojíš, ale pokud přikrmuješ UM, tak určitě dávej čajík (hlavně ve vedrech).Fenyklovej je dobrej na prdíky, já kupuji v lékárně od Lerrosu - Dětský s heřmánkem (jsou v tom bylinky na prdíky a je celkem dobrej). Čaje musíš odzkoušet co ti malá bude pít. Nech ji trochu napít a stále nabízej. Pokud je zvyklá na flašku, na do flašky (pozor od toho fenyklu ti flaška bude trochu zavánět:-), proto mám na čaj jinou lahvičku než ne mléko. Pokud není zvyklá na lahev, tak lžičkou. Doufám, že jsem ti alespoň trošku pomohla:-) Pohlaď malou, je to krásná holčička:-)

In reply to by Lucinka Sisinka

Jelikož taky nekojíme, tak ji dávám vždy mezi jídly, teď ve vedrech častěji, třeba jen cucnout. Oni jsou jako malé násosky, klidně bude schopná vypít tolik čaje, kolik ji nabídneš,ale to zase nedělej, všeho moc škodí. Jen ji nech párkrát potáhnout třeba 10ml-20ml a za chvíli zase,aby nebyla jen plná čaje. Jo a jak píše sisinka nademnou, čajík dávej po nebo před mlíkem cca 1/2 až hodinu. Když jsem čajík dala po mléku tak mi jej poté blindila a když jsem jí ho dala před mlékem, tak mi nevypila mléko a interval mezi mléky se zkracoval, měla hlad.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky